Work and Travel
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gerçekleri Konuşalım (PARA)

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı letsgoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmay?n ama hesap çok mant?ks?z.
    1.si ?stabnul'a 2 kere gidip gelmek için kim 500 dolar harcar?
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gidece?iniz yere göre de de?i?ir ama ben takip etti?im kadar?yla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidi? dönü?. Kald? ki 1000 dolar?n alt?na da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz fark?ndaysan?z. Bu program?n amac?n? iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazs?n?z. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'? isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi ad?ma konu?acak olursam Travel'? fazla yapmay? dü?ünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir i? deneyimi olacak ve yabanc? dil bildi?iniz ?SPATLANMI?(orada dilini geli?tirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. ?lerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) i?e al?rken ?ngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde ?ngilizce e?itimini iyi derecede çok s?n?rl? say?da üniversite verdi?i için kimisi bir s?nav sonucu ister kimisi de bu tip ?eylere bakar.
    6.s? Aileden uzakta ve tek ba??na olmak bence inan?lmaz güzel bir deneyim olacak.

-istanbulda 500 dolar harcama saçmal??? nedir anlayan olduysa anlats?n.
    -1200dolar ortalama uçak bileti derken ?yani ben bugün biletimi al?rsam washington'a 1300 tl ödüyorum.ortalama 1200 dolar nedir o tavan fiyatt?r!
    -Abd'de çal??arak da olsa ya?aman?n gezmenin en ucuz yolu budur.
    -Travel yap?labiliyor gayette.Evet ekside kal?yorsunuz do?ru.Ancak hiç yaz?l?p çizilmeyen bir ?eyi yazacam ?imdi.E?er bu kadar detay dü?ünüyorsak atlanan EN BÜYÜK NOKTA !
    Türkiye'de ayda yeme,içme vs massraflar?n?z? dü?ünün ayda en az 500 tl ailenize yüksünüz.3.5 ay orda kald?n?z deseniz.2000tl
    hadi ailenizle yaz?n tatile gitmeye kalksan?z 1-2 haftal?k tatilde yapaca??n?z yoldaki benzin harcamas?ndan d??arda gezmeye konaklamaya 1000 tl harcamak i?ten de?il.

istanbulda 500dolar harcama saçmal???n? s?f?rlayal?m bir kere.
    1200dolar de?il 800 dolar ortalama uçak bileti.
    3.5 AY TÜRK?YE'DE YA?AMANIN A?LENE OLAN YÜKÜ+TÜRK?YE'DEK? YAZ TAT?L?N Etti mi sana 3000 tl.
    900 dolar +3000tl =2500 dolar eder.
    Sizin 1430 dolarl?k eksiye +2500 ekleyelim.
    -1430+2500 =1070 dolar.
    bu parayla da gezmenizi yapars?n?z.
    Çok rahat yap?l?r zaten 1070 dolara gezme.overtime vs ekstra gelir olursa telefontablet,üst ba? al?rs?n?z.

Evet ekside kal?rs?n?z do?rudur ancak 3 ay çal???p amerikay? görüp arada 1-2 günlük kaçamaklar belki son 15günde günde de travel yapars?n?z.
    Evet gitmeden önce harcad???n?z paray? ç?karamazs?n?z tamamen ama zaten siz TÜRK?YE'DE de çal??m?yorsan?z ailenize oldu?unuz bir yük var 3.5 ay içerisinde birde Türkiye'de tatile verece?iniz tüm masraflar 1000tl olsa buna say?n o ekside olaca??n?z 3000tl.

-----------------------
    cv olay?na girersek.cv'de bunun pek bir de?eri yok önemli yerlerdeki i?e al?mlara bakan birkaç tan?d?kla da görü?tüm.
    bunun senin kariyerine art?s? yok ama sana art?s? var dediler ki?isel geli?imine art?s? olur cv'nin kö?esine yaz?l?r ama pek bir faydas? olmaz dediler ki bende bu kanaatteyim.
    gerçe ?imdi lifeguard olucam ve k?z?lhaç sertifikam olacak.bu k?z?lhaç cankurtaranl?k sertifikas? i?e al?mlarda di?er adaylar?n önünüze geçmenizi sa?layacak ilginç bir nokta olabilir.ama etkisi çok de?idlir.
    ----------------------
    pratik faydas? olabilir ingilizce olarak ama ingilizce olay? bize kal?yor.
    Türklerle tak?lmayay?m demek öyle kolay de?il,mant?kl? m? tart???l?r ancak genede ?ngilizcem iyi olsa da ben konu?urken hep bir tedirginlik ya?ar?m onu atmak için ideal gözüküyor.
    neticede 3.5 ay abd'de ya??yorsun herkes iyi kötü ö?renir bir?eyler..
    --------------------
    EVET ABD'N?N UCUZ MEVS?ML?K ??Ç?LER?Y?Z !
    abd'de gençler böyle i?ler yap?yorlar yapm?yor de?iller ama tabi baz?lar?n? yap?yorlar.
    sömürülme olay?na gelirsek abd'nin sömürülcek i?çi bulmas? zor de?il ancak bu WAT ile GEL??MEKTE OLAN ÜLKEN?N GELECE?? OLAN ÜN?VERS?TEL? GENÇLER? ALIYOR ABD'Y? TANITIYOR,GÖSTER?YOR BEY?N GÖÇÜNÜN ÖN A?AMASINI YAPIYOR.
    GENE S?C?L? TEM?Z PARLAK ÇOCUKLAR GEL?YOR ÇALI?IYOR ÜLKES?NDE.

hepsine ra?men kendinize ?unu sorman?z laz?m evet ABD bu i?ten faydalan?yor ama ya sen ??
    -yaz?n bilgisayar ba??nda olmak m? daha iyi ?
    -yazl?kta her sene tak?ld???n yerlerde olmak m? ?
    -bir ay bodrum tatili yap?p geri kalan?nda gene pc ba??nda tak?lmak m? ?
    -KEND? ÜLKENDE ÇALI?SAN 2 KAT A?IR ?ARTTA 3 KAT AZ MAA? ALACA?ININ FARKINDA MISIN ?
    -ing geli?tirmek istiyor musun?
    -farkl? kültür vs görmek,gezmek istiyor musun ?

yani ke?ke abd'ye gitmek için para ödemesek ke?ke orada en güzelinden staj imkanlar? verseler ancak bunlar olmuyor öyle rahatcana.
    Evde pineklemek yerine UCUZ MAL?YETL?,ÇALI?ARAK ABD'Y? GEZ?CEM,ing prati?imi art?racam,birçok yeni arkada? edincem,yepyeni yerler görecem,gezecem ve BANA DENEY?M OLACAK bu yüzden work and travel'a gidiyorum ben siz de bu sebepleri yeterli görüyorsan?z sizle örtü?üyorsa gidin derim ben.
    Konu ozz tarafından (27-01-2012 Saat 02:42 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)