Mesajların hepsini okudum aslında burada yazılan her mesaja kontra çıkmak gibi bir niyetim yok ama biraz düzeltme yapmak isterim.

-Öncelikle konuyu acan arkadaşımın yazdıklarına cevaplar yeterince verilmiş zaten ama yinede oradan cıkan sonuc şudur ben şirketin dedikleri herşeye araştırmadan inandım ve para kazanmak icin yazıldım ama maalesef para kazanamdım.Bu tamamen kendi hatasından kaynaklanmaktadır ve genel olarak Wata yapılacak bir şikayet özelliği taşımamaktadır.Hep söylediğiniz gibi Wat ın amacı para kazanmak olmadığı gibi bir ucak biletine 1200 dolar basmakta değildir.Hele 500 dolar duydum ki hepten şoka soktu beni 500 dolarla sochi'de 3 gün hafta sonu tatilimi yapar tatil dönüşüde istanbuldan vizemi alırım.Herkesle iddasına da girerim.

-Wat öğrencilerinin aldığı paranın Abd lilerden az olduğunu duydum ki bunun üzerine yazmaya gerek duymuyorum çünkü temelsiz ve tamamen yanlış bir bilgidir.

-Wat öğrencilerini calıştığı işlere ABD lilerin tenezzü etmediği gibi bir yazı daha gördüm bu da tamamen yanlış yaptığım işe özenen 15 abd li yıkabilirim buraya.

-Oradaki işlerin kötü olduğu belirtilmiş.Bunu yazanın türkiyede garsonluk vb işte çalışıp calışmadığını sormak isterim.2 sene önce ABD de 2 hafta bulaşıkcılık yaptım bir pizzacıda, türkiye de ise TR genelinde şubeleri olan başka bir pizzacıda garsonluk.Orada yaptığım bulaşıcıklığın gerek saygı olsun gerek mutfak calışanlarının davranışları olsun gerekse müşteri hoşgörüsü olsun Tr deki garsonluktan bin kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Para meselesini katmıyorum bile.

-Son olarak alaska konusunda da kendi görüşümü belirtmek isterim.Arkadaşımın bahsettiği WAT ruhundan anladığım şudur.günde 8-10 saat neyse calışır akşam cıkışında herhangi bir partiye katılınır veya bara gidilir veya arkadaşlarla yakın şehirlerden birine gidilinir gece orada gecirilir gibi.Alaska da böyle birşeyin yapılamayacağı aşikardır.keza nerde olursa olsun günlük 16 saat calışan adam yorgunluktan uyuyamayabilir bile.Ben alaskada calışır diğer eyaletlerde paramla rahat rahat gezerim düşüncesi vardır ki ben bunu da kesinlikle aynı şey olarak görmem.Ve her daim söylediğim birşey vardır.Bir yere gidip gezmekle orada yaşamak bir değildir.

Bende New york city e gittim gezdim ama o nyc nin beğenmediğin mc inde 3 ay calışmış bir watcının yaşadığı tecrübenin yarısını yaşamadım.