Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Balık denilince midem bulanmaz. O balık dediğin somon burada eğlence için gidilip lokantada yuzlerce lira verilip yenen balık. Ayrıca şimdi olsa gene yerim.. Cok lezzetlidir.. ABD görme kısmına gelince herkesten fazla yer görmüsümdür herhalde wat ile gidipte.

Sorularına cevap rahatına duskun olan kimse alaskada calısmasın. Lifeguard. Housekeeper olmasın. Restaurantta calısmasın.

Bilmiyorum yani rahatına duskun adam ABD de ne iş yapar.

Rahatına duskun adam gitsin oraya bence calısmasın en güzeli. Birde hala wat ruhu diyorsun. Nedir su wat ruhu anlamadım gitti ???

Benim tahminim su. Gunde 8 saat masa bası calısırım. Aksam cıkınca. arkadaslarla takılırım. Yerim içerim mi. Sence nedir wat ruhunu yansıtan iş. Nedir bunun ruhu anlatırsan....
Kaç kere anlattım arkadaşım.

yani alaskada köpek gibi çalışıp , bilen bilmeyen çoğu kişiden gönüllü kölelik damgası yiyen bir işle , alaska denen yerde yaşamayla abd'deki işleri karıştırma istersen kimseyi yanıltma.
avantajı var ne ?para
para için insan neler yapmıyor.
herkesin yapacağı başka.herkes paraya ne kadar ihtiyacı varsa o kadar kötü işte çalışabiliyor bunlar normal.

hayır nedir alaskadaki işleri gidip de inatla garsonmuş,lifeguardmış 'la aynı tutuyorsun hayret.
internette vs her türlü kölelik olsun rezalet olsun haberleri alaska ile ilgilidir tek tek örnek göstermeyeceğim.

balık diyince iğrenip kusmuyor olabilirsin ama kusan bir sürü insan var.
balık sevmediğimizden de değil sanıırm yanlış anladın gene yada öyle işine geldi bilemiyorum.günde 16 saat 2 ay boyunca robot gibi soğuk balık işi yapıyorsun o koku vs günde 16 saat 2 ay yani sen balık çok lezzetli diyorsan hala iyi mide varmış...

wat ruhu için ben sana tanım da yaparım,örnek de veririm,verdim ama sen pek oralı olmayacan belli.
en iyisi bir ortalama insan ne yapar ne eder diye düşün...

yani şimdi para için namusunu satan da var öyle biri gelse bana dese sende patronun ne derse yapıyorsun para için farkımız ne?
rahatına düşkün olan çalışmasın dese bu hayat kadını ne diyeceğim ben sence ?ne denebilir yani ?
gidip de sen alaska denen yerde 15 saat günde çalışmayla günde 8 saat git götür yaptığın,yer masa temizlediğin garsonluk,çanta taşıdığın bellboyluk,havuz gözlediğin lifeguardlığı bir tutarsan hiç bir şey anlatamayız sana !

alaska'da balıklarla uğraşmayı onursuz bir davranış olarak nitelemiyorum yanlış anlaşılmasın yapana da saygım var.
ihtiyacı vardır yapar.
öyle hoşlanıyordur yapar.
o şartta çalışabilecek NADİR insanlardandır yapar.
o şartta çalışan daha fazla gezer,daha fazla para kazanır zaten orasında da şüphe yok.

hani buradaki çoğu arkadaşın doğru düzgün iş tecrübesi bile yokken alaska'dan normal bir işmişcesine normal bir yermişcesine(4saat gece-20saat gündüz) bahsetmek yanlış.