Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gerçekleri Konuþalým (PARA)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Gerçekleri Konuþalým (PARA)

Arkadaþlar wat iþi baya kafama yatmýþtý. Baya araþtýrdým güzel bir þirket buldum. Neyse iþimin ne olucaðýný iþte vize belgeleri vs. vs. herþeyi araþtýrdým fakat ekonomik açýdan baktýðýmda herþey þirketlerin anlattýðý kadar toz pembe deðil. Ýsterseniz buna ortalama olarak birlikte bakalým. Hatam varsa düzeltin.

Masraflar: (türkiyedeki ve amerikadaki masraflar yani toplamda cebimizden cýkan ortalama BÜTÜN PARA)

türkiyedeki vize iþlemleri: 700$ (ayrýca benim için istanbula önce fuar için gitmem gerekiyomuþ ardýndan okduðum þehire dönücem ve þirketin benim için randevu aldýðý tarihte tekrar istanbula gidicem. tabi istambula sadece amele gibi vize için gitmem gitmiþkende kalýrým ve 500$ da 2 gidiþimde harcarým + 200$ vize iþlemleri için vericeðim para)

Ön kayýt ücreti: 150$

Þirkete verdiðim ücret (programda iþ ayarlamsý için.) : 1300$

Uçak bileti : 1200$ (ortalama)

Amerikada konaklama: 960$ (konaklama ücreti 75$ ile 100$ arasýnda deðiþiyor ben 80$ olarak hesaplýyorum (haftalýk) ve 3 ay kalýcaðým için. 80*4*3)

Amerikada yeme&içme : 1200$ (haftalýk 100$ sabah öyle akþam yemeðine verdiðimizi düþünelim bu da 100*4*3)

TOPLAM MASRAF:5510$

Kazançlar:

Çalýþtýðýmýz iþ yerinde haftalýk 40 saat çalýþma durumu söz konusu (bazý durumlarda 30-40 saat arasý deðiþiyor ama bazý durumlarda ise owertime (ki bu bence fazlasýyla þansa baðlý) ile 50 saate kadar çýkabiliyor.) bu nedenle haftalýk 40 saatimizi günlük 8.5$ aldýðýmýzý varsayarak ve 3 ay boyunca hiç tatil yapmadan çalýþtýðýmýzý (genelde bahsedildiði gibi travel kýsmý biraz hikaye olan bi program (eðri oturalým doðru konuþalým ) düþünüyoruz. burdan 40*8,5*4*3=4080$ bizim cebimize giren para.

Fayda - Masraf = -1430$ fazladan para veriyoruz.

Tabi bu hesaplamalarýn içinde konaklamayý 60$ dan yaparsýnýz az yersiniz 80$ a karnýnýzý da doyurursunuz hatta ikinci iþ bulursunuz aldýðýnýz parayý arttýrýrsýnýz iþte ozaman kar etme ihtimali de olaabiliyor. Peki bu durumda sorulmasý gereken soru günde 12-16 saat çalýþarak(ikinci iþ ve fazla mesai ihtimallerinin varsayýyorum) kendinize de eziyet çektirmiþ olcaksýnýz. Buda çok önemli bi konu. Çünkü tamam hadi sen ikinci iþ buldun ama ikinci iþe gündüz 7-8 saat çalýþtýktan sonra gidiceksin bunuda unutma. Türkiyede ki geçirdiðin sýradan bi günle karþýlaþtýr

Ayrýca gidince dil öðrenme konusada aslýnda muallakta. Sonuçta Türkiye 2011 itibariyle dünyada 2. WAT ile öðrenci gonderen ülke ve öðrencilerin aðýrlýklý olarak tercih ettiði þirketler belli baþlý ve bunlara gelen öðrenciler zaten ortalama 10-15 tane þirkete daðýlýyo. Yani bu þirketlere baþ vuran 10.000-15.000 öðrenci zaten bu þirketleri seçicek mecburen. E mutlaka türkler de olucak çalýþtýðý yerde. Bu nedenle asýl amaçlarý arasýnda ingilizce geliþtirmek olan öðrenciler bunuda düþünsünler. Ve son olarak kendinizi Amerika yerine koyun; Yazlarý iþ gücü ve genç nüfus eksikliði yaþýyosunuz bunun için geliþmekte olan ülkelerle anlaþma yapmýssýnýz burdaki þirketler (bunlar genelde yabancý ülke kökenli þirketler) size her sene çalýþýcak öðrenci göndericekler. Ve bu öðrencilere amerika ortalamasýnýn altýnda maaþ verip 4 kiþilik odalarda konaklatcaksýn. Bundan güzel ne olabilir. Ayrýca bu öðrenciler kendi ülkelerinde senin ülkene çalýþmak için bile olsa ayak basabilmek için birsürü para veriyor ve vize almak için yýrtýnýyolar. Ayrýca senin bu öðrencileri çalýþtýrdýðýn iþlerden çocuklarýn cebinde kalan paralarýda amerikada býrakmasý için birçok þeyden vergi almýyosun.

"E ama benim aracý þirketim bana böyle söylemedi en fazla 2500-3000$ cebimdem çýkar dedi?"

Evet okadar para cebinden çýkýcak, ama sen türkiyedeyken çünkü sen türkiyedeyken ordakilerle muhatapsýn. bu para senýn amerikadaki harcamalarýn hesaba katýlmamýþ durumundaki para. Ozaman þirketine þöyle demen lazým ya siz 3000$ diyosunuz tamam bu para beným cebimdem amerýkaya ayak basana kadar çýkýcak para. Ama kazanýcaðým parayý söylerken türkiyeye gelene kadar geçen süre zarfýndan bahsediyosunuz. E cebimdem çýkýcak parayýda türkiyeye gelene kadar ki süreyi katarak hesaplarmýsýn hemþerim diyerek bazý þeylerin farkýnda olduðunu gösterebilirsin.
    Konu saywithme tarafýndan (26-01-2012 Saat 02:53 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu programýn amacý kesinlikle para kazanmak olmamalý.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Kusura bakmayýn ama hesap çok mantýksýz.
    1.si Ýstabnul'a 2 kere gidip gelmek için kim 500 dolar harcar?
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gideceðiniz yere göre de deðiþir ama ben takip ettiðim kadarýyla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidiþ dönüþ. Kaldý ki 1000 dolarýn altýna da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz farkýndaysanýz. Bu programýn amacýný iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazsýnýz. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'ý isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi adýma konuþacak olursam Travel'ý fazla yapmayý düþünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir iþ deneyimi olacak ve yabancý dil bildiðiniz ÝSPATLANMIÞ(orada dilini geliþtirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. Ýlerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) iþe alýrken Ýngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde Ýngilizce eðitimini iyi derecede çok sýnýrlý sayýda üniversite verdiði için kimisi bir sýnav sonucu ister kimisi de bu tip þeylere bakar.
    6.sý Aileden uzakta ve tek baþýna olmak bence inanýlmaz güzel bir deneyim olacak.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Küçük bir çocuktan saklanan gerçekleri, çocuðun farketmesi üzerine açýlan bir konu gibi olmuþ. Hadi caným söyleyin, itiraf edin, eðri oturup doðru konuþalým gibisinden. Yaptýðýn hesaplar çok uçuk. Þu an elimdeki PC uzun uzun yazmama olanak vermiyor ama kýsa bir deðerlendirme yapayým. Work and Travel Çalýþma, Gezme, Dil Geliþtirme ve Farklý kültürleri tanýma gibi özellikleri içerisinde barýndýran tek programdýr. ABD'ye gidip bunlarý ayný anda yapmanýn en ucuz, en kolay ve en güzel yoludur.

*2 hafta turist olarak giderim ABD'ye dersen. Yapacaðýn masraf en az 3000-4000 dolar arasý olacaktýr. Bir kaç þehir gezersin gezdiðinle kalýrsýn. Diline bir faydasý dokunmaz, arkadaþ edinemezsin, farklý kültürleri tanýmayazsýn ve yine farklý kültürlerden arkadaþlarýn olmaz.

*3 ay dil kursuna giderim daha iyi dersen, yine ayný þekilde en az cebinden 4-5000 dolar çýkar ve ordaki masraflarýný hesaba katmýyorum bile. Hoþ güzel bir ingilizce eðitimi almýþ olursun ancak yine WAT daki gibi bir çok milletten arkadaþ edinme olgusu en asgariye iner. Çalýþarak kendine birþeyler katamazsýn. ve gezdiðin yerler okulunun max 100 mile çevresi olur

WAT bütün bunlarý sana yapma imkaný veriyorken, verdiðin ücreti geri kazanmaný hatta daha fazlasýný cebine koyarak dönmeni saðlayabilecek tek programdýr. Karar senin

Bu arada söylemeden geçemeyeðim. Turkishwat'ý takip et sende geçmiþte arkadaþlarýmýzýn yaptýðý gibi 500$ a bilet al...Al ki 700$ oradan kara geçesin Seni hiç bir þekilde yermiyorum ancak program için uygun bir öðrenci profili taþýdýðýný söyleyemem. Bir kez daha deðerlendir. Selamlar

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý letsgoon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gideceðiniz yere göre de deðiþir ama ben takip ettiðim kadarýyla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidiþ dönüþ. Kaldý ki 1000 dolarýn altýna da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz farkýndaysanýz. Bu programýn amacýný iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazsýnýz. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'ý isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi adýma konuþacak olursam Travel'ý fazla yapmayý düþünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir iþ deneyimi olacak ve yabancý dil bildiðiniz ÝSPATLANMIÞ(orada dilini geliþtirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. Ýlerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) iþe alýrken Ýngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde Ýngilizce eðitimini iyi derecede çok sýnýrlý sayýda üniversite verdiði için kimisi bir sýnav sonucu ister kimisi de bu tip þeylere bakar.
    6.sý Aileden uzakta ve tek baþýna olmak bence inanýlmaz güzel bir deneyim olacak.
    1.ben adanada okuyorum vize ve fuar için adanadan istanbula gitmem gerekicek. sadece 14 saatliik yolu 5dk lýk vize ve 1 saatlik fuar için aklý baþýnda olan çekmez. gider istanbulda gezer. ve 500$ harcar!

2. ucak biletçli öi konusunda ben araþtýrma yapmadým sadece firmanýn verdiði 600 euro - 900 euro arasý fiyarýnýn ortalamasýný aldým. bi sene önceden alýnan uçak biletiyle þimdi 1 hafta kala alýnan arasýnda heralde fark olur.

3. amerikaya para harcamaya gidiyoruz. kim amerikaya wat ile gidipte para harcamadan gelidi? sadece bir örnek yeterli 15 bin giden öðrenci arasýndan.

4. niye travel yapmýycaksýn. çünkü sen bilinçli öðrencisin. araþtýrdýn hesabýný kýtabýný yaptýn ve parayý orda harcarsan istediðin mevlayý biriktiremiyceksin. Aslýnda sende biliyorsun ki amerikaya gitmiþken gezmeyi istemeyen en azýndan bi times meydaný ve staples center ý görmeden gelmek saçma olucak. Ama sen oraya çalýþmaya gidiyosun para biriktirmeye

5. Wat ile amerikaya gidenlerin yabancý dil bildiði ispatlanmýþ olur sözünü þaka olarak algýlýyorum

6. Aileden uzaktaki bi hayat tecrübe acýsýndan bencede çok önemli. Hele wat gibi risklerle dolu bir programda...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Küçük bir çocuktan saklanan gerçekleri, çocuðun farketmesi üzerine açýlan bir konu gibi olmuþ. Hadi caným söyleyin, itiraf edin, eðri oturup doðru konuþalým gibisinden. Yaptýðýn hesaplar çok uçuk. Þu an elimdeki PC uzun uzun yazmama olanak vermiyor ama kýsa bir deðerlendirme yapayým. Work and Travel Çalýþma, Gezme, Dil Geliþtirme ve Farklý kültürleri tanýma gibi özellikleri içerisinde barýndýran tek programdýr. ABD'ye gidip bunlarý ayný anda yapmanýn en ucuz, en kolay ve en güzel yoludur.

*2 hafta turist olarak giderim ABD'ye dersen. Yapacaðýn masraf en az 3000-4000 dolar arasý olacaktýr. Bir kaç þehir gezersin gezdiðinle kalýrsýn. Diline bir faydasý dokunmaz, arkadaþ edinemezsin, farklý kültürleri tanýmayazsýn ve yine farklý kültürlerden arkadaþlarýn olmaz.

*3 ay dil kursuna giderim daha iyi dersen, yine ayný þekilde en az cebinden 4-5000 dolar çýkar ve ordaki masraflarýný hesaba katmýyorum bile. Hoþ güzel bir ingilizce eðitimi almýþ olursun ancak yine WAT daki gibi bir çok milletten arkadaþ edinme olgusu en asgariye iner. Çalýþarak kendine birþeyler katamazsýn. ve gezdiðin yerler okulunun max 100 mile çevresi olur

WAT bütün bunlarý sana yapma imkaný veriyorken, verdiðin ücreti geri kazanmaný hatta daha fazlasýný cebine koyarak dönmeni saðlayabilecek tek programdýr. Karar senin

Bu arada söylemeden geçemeyeðim. Turkishwat'ý takip et sende geçmiþte arkadaþlarýmýzýn yaptýðý gibi 500$ a bilet al...Al ki 700$ oradan kara geçesin Seni hiç bir þekilde yermiyorum ancak program için uygun bir öðrenci profili taþýdýðýný söyleyemem. Bir kez daha deðerlendir. Selamlar
    iyi güzel demiþsin ama kaç kiþi senin yaptýðýn gibi bilinçli davranýcak. Ve ben hala amerikanýn diðer ülkerlerdeki amerikaya olan hayranlýk faktörünü kullanarak ülkeye iþçi aldýðýný düþünüyorum. tamam hadi fazla fazla masraflarý 1000$ aþaðý çektiðini düþün. sonuç? birde anlamadýðým konu þirketlerin niye sadece türkiyedeki masraflarý söylediði? niye amerkadaki masraflarý da bunun içine katmadýðý saygýlar

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Ýþte bu noktada forum var oluyor zaten. WAT'ýn ne olduðunu, amaçlarýnýn ne olduðunu örneklerle ortaya koymaya çalýþýyoruz. Anlatýyoruz ki, bu programýn para odaklý bir program olmadýðýný herkes öðrensin. Soruna gelince... Þirketler sana DS formunu getirmek, vizeye hazýrlamak, iþ bulmak ve bazende konaklama bulmakla yükümlüdür. Ticari bir iþletme olarak þirketler sana bunlarýn hesabýný çýkarýr. Ancak senin orada ne kadar para yiyeceðini kimse bilemez, kestiremez..Kestirmek zorunda da deðildir. Yemeðini evde yer uygun bir konaklama bulursun. Masraflarý en asgari düzeye çekersin.Çoðu iþyerinde ücretsiz yemekte var ayrýca. Ancak para konusunda bir sýkýntýn yoksa ve Ben buraya para için gelmedim diyorsa,. Gönlünce yer içersin, gezersin.. bunlar sana 3000 dolar civarý paraya patlar. (ailenden para istememen ve eline geçen bütün parayý harcaman durumunda) Bu durumda da yine þirketin dediði "cebinden þu kadar para çýkacak" söylemi doðru olmuþ olur. Yani anlatmak istediðim þirket burada program için cebinden çýkacak parayý bilir ancak kazanacaðýn paranýn ne kadarýný harcayacaðýný bilemez..

Kölelik, ucuz iþçi statüsü gibi kavramlar defalarca tartýþýldý. Aþaðýdaki konularý incelemeni öneririm.

http://www.turkishwat.net/work-trave...-ozlu-soz.html

http://www.turkishwat.net/basinda-wa...-koleligi.html

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

istanbula gittin diye 500 dolar harcarim diyosan amerikaya gidince cebinden fazla para cikmasi dogal ama bunu bir sorunmus gibi dile getirmeni anlamadim.bende adanadan katildim bu programa 2 kez.orda kole degildim.ilk basta yalniz kalmanin zorlugunu cektim ama kolelik degildi yaptigim is.

senin yaptigin hesaplar maksimuma dayali hep ve kazanci optimum da tutmussun.aslinda mantikli bi hesap yapmissin.kotu duruma gore hesap etmek sana bisey kaybettirmez.overtime hesabi yapip ona bel baglasan yanlis olurdu.ama sen olayi farkli yorumluyosun.oraya gidip para kazanmak diye bi kural yoktur.kimi gider ustune para harcar kimi gider 10000 dolar biriktirir.yani senin hayat gorusune bagli.ikiside kotu degil.sadece farkli seyler hepsi bu.anladigim kadariyla sen para harcamayi seven birisin(istanbulda 500 dolar harcarim dedigin icin) o yuzden bu programdan cebinde parayla donmek zor olur.sen harcamalarini kazandigin paraya gore ayarlaki ailenden para istemek zorunda kalmayasin.tabi bu benim sahsi fikrim.sen kendi butceni ne yapacagini daha iyi bilirsin.ama bende kimseden istanbula gidince 500 dolar harcanir/harcadim gibi bisey duymadim..
    Konu Ugur tarafýndan (26-01-2012 Saat 05:01 PM ) deðiþtirilmiþtir.

BannedUser
    Guest

Konu hakkýnda detaylý mesajý yarýn atacagým. Ama sen Istanbula gidip 500 dolar harcýyorcan bence ABD hic gitme. 500 dolara ben Bosna Hersek gezisi yaparým 1 hafta konaklamalý.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

valla böyle saçmalýk ilk defa okuyorum , senin dediðinden þu anlaþýlýyor. ben þuan baba parasý yiyiyorum. kira vermiyorum yemek parasý vermiyorum üstüne babam cebime harçlýk koyuyor. ben oraya gidicem kazanacaðým parayý bi de yemeðe içmeye - kiraya mý vericem. zarara giriyorum

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Amerika'ya iþçi aldýðýný dusunuyorsan arastýrmayý býrak dostum o zaman. bu düþüünceye sahip olan birinin oraya gidip 3 çalýþýp hatta çalýþýrken eðlenebileceðini hiç zannetmiyorum. yazýný heba edersin. aramýzda kaç kiþi var bu programa katýlýpta Amerikanýn kendine iþçi saðladýðý düþüncesiyle giden? Bu programa coðu kiþinin gitme amacý deðiþik tecrübeler kazanýp Amerika'yý gormektir. Para hesabýný da bu kadar dusunuyorsan Alaska yý arastýr.
    kubersify arkadaþma katýlýyorum bu programýn amacý kesýnlýkle para kazanmak olmamalý

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Tum bu söylenen rakamlar uç noktalar bence. Ama hadi ki bu kadar masraf yapýldý diyelim ve zararda olalým. Bu programýn amacý para kazanmak deðil. Cogu insanýn göremediði yapamadýðý seyleri bu program sayesinde yapýyoruz. Elbette ki cok zor þartlar altýnda çalýþanlar ve kotu seyler yaþayan var ama tum bunlarý atlattýktan sonra turkiyeye nasýl bir ozguvenle dönülüyor bunu yaþamayanlar anlayamazlar. Ne kadar zarara girildiði tartisilmamasi gereken bir konu bence çünkü kime göre zarardasin? Ben o tum harcamalarýna raðmen bir daha gitmek isteyen yüzlerce insandan biriyim. Kendi parami kazanmanýn verdigi güven, edindiðim arkadaþlýklar döndüðümde tekrar tekrar bakýp mutlu oldugum yüzlerce fotografým o zarar olarak gördüðünüz paraya bin basar. Ýlerde binlerce dolar dökseniz bile bu fýrsatý bir daha yasayamayacaksiniz. Öðrenciyken Amerika'da legal olarak çalýþýp orda bi ev tutup para kazanamayacaksin. Ayrýca travel kýsmýný yapmayanlar cok nadir. O da kendi tercihlerinden dolayidir kimseyi suclayamayiz. Ben 4 yer gördüm Amerika'da. Pek cok alýþveriþ yaptým, verdigim paranin fazlasýný çýkarttým üstüne bide parayla dondum þimdi o parayla self bir daha gidicem. Orda yaþanan tecrübeyi, gezilen onca yeri güzel (bazende kotu anýlarý) bu kadar kolayca kenara atýp sadece para üstünden konuþmak bence cok yanlýþ. Dil konusuna gelince gercekten bu kendi elinde. 3 ay boyunca Türklerle takilirsan bu sadece hayalde kalýr. Ama amerikadasin ya daha nasýl bir þans gelirki önüne dil öðrenmek için, bu sadece senin elinde...
    Onlarca kisi senden önce bu hesaplamalarý defalarca yaptý, gidip geldikten sonra tekrar defalarca gitmek isteyen bunca insanida göz önüne alýrsak bence bu kadar basit düþünüp yuzeysel konuþmadan önce tekrar bide bu boyutuyla düþünmek gerek...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

adanadan istanbula 5dk lýk vize için gideceksin ama o vize senin amerikaya girmeni saðlýycak baþka türlü amerikaya girmeyi düþünüyosan o senin fikrin ama söylediklerin benim mantýðýma hiç yatmadý , senin mantýðýna yatýyosa orasý ayrý
    ayrýca bu mantýkla düþünüyosan býrak wat felan yapma benden sana tavsiye

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Arkadaþlar Work and Travel Bir para kazanma programý deðildir. Zaten bunu bütün Firmalar kayýt sýrasýnda söylüuyorlar. Ýngilizce öðrenme programýda deðildir. Sadece ingilizce konuþabiliyorsanýz size biraz pratik kazandýrýr. Programýn asýl amacý Amerikada yaz sezonuda ortaya çýkan vasýfsýz eleman ihtiyacýný kapatmaktýr. Bunun için en ideal aday 3. dünya ülkelerindeki üniversite öðrencileridir. Çünkü üniversiteleri olduðu için ülkelerine geri dönmek zorundadýrlar. Çünkü Amerikaya gitmek bu ülkelerde bir statü ve prestij göstergesidir. Çünkü bu ülkelerden gelen öðrenciler zengin olmadýklarý için kendiklerine verilen iþleri para kazanmak adýna gýkýný çýkarmadan yapmak zorundadýrlar. Work and Travel maliyeti ortalama 3500-4000 dolar arasýndadýr. Amerika kaç para kazanacaðýnýz biraz þansýnýza birazda sizin ne kadar çalýþkan olduðunuza baðladýr. ancak giden öðrencilerin büyük çoðunluðu sezon boyunca en falza 3000 - 5000 dolar civarýnda para kazanýrlar. Program kýsýtlý bir süre olduðu ve etrafýnýzda sizin gibi watçýlar olduðu için eðlencelidir. Özellikle Türkiyede sosyalleþememiþ kiþiler için idealdir. Ancak programýn %90 lýk bölümünü çalýþmak, uyumak ve bilgisayar baþýnda geçirilen saatler oluþturur. Geri kalan %10 luk bölümü de eðlencenin dibine vurmak, gezmek dolaþmak, partilere katýlmak, eðlence parklarýna gitmek vb. oluþturur. Zaten Türkiyeye döndüðünüzde Aklýnýzda Amerikayla ilgili bu %10 luk kýsým kalýr. Ve Türkiyede herkese bu programý tavsiye edersiniz.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Kafanda bu kadar soru ve olumsuzluk varken hiç gitme sen en iyisi.Work and Travel para kazanýp Türkiye'ye getirme programý deðildir.2 senedir Amerika'ya gidiyorum ve gelecek yazda gidicem inþallah, cebimden o kadar para çýktý emin ol orada edindiðim tecrübeyi hiç bir yerde kolay kolay edinemem.Tamam belki çok para verildiðine haklýsýn ya da þirketlerin her þeyi size söylemediðine.Biz burada formda þirketlerin sizlere söylemediði her þeyi ve amerikada baþýnýza gelecebilecek kötü ve zor durumlarý anlatýyoruz ve bunun sonuçlarýnda yaþayabileceklerinizi az çok tecrübe ve bilgilerimizle paylaþýyoruz.Þirketler ticari iþletme olduðu için öncelikli hedefi kardýr.Onlar hiç bir zaman "aman öðrenci rahat gitsin aman baþýna bir þey gelmesin" diye düþünmezler.Parayý verdikten sonra ölsen bile onlarýn umurunda deðilsin.Sen para mühim deðil hayat tecrübesi çok daha önemli diyorsan git ama gördüðüm kadarýyla bu iþe kalkýþmasan daha iyi.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    15

arkadasim ne yazik ki evdeki hesap carsiya uymuyo.sen simdi ne kadr ayrintili bi liste yapsan da bos cok kzananida biliyorum zarar edeni de.bu is biraz sans isi.kesinlikle para dusunerek gitme hayallerin suya duser.sen o harcadigin parayi cope atiyoussun gibi dusunerek git.2 haftalik maasi 500dolar olan da biliyorum 1100 dolar olan da.dedigim gibi tamamen sans

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý letsgoon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

-istanbulda 500 dolar harcama saçmalýðý nedir anlayan olduysa anlatsýn.
    -1200dolar ortalama uçak bileti derken ?yani ben bugün biletimi alýrsam washington'a 1300 tl ödüyorum.ortalama 1200 dolar nedir o tavan fiyattýr!
    -Abd'de çalýþarak da olsa yaþamanýn gezmenin en ucuz yolu budur.
    -Travel yapýlabiliyor gayette.Evet ekside kalýyorsunuz doðru.Ancak hiç yazýlýp çizilmeyen bir þeyi yazacam þimdi.Eðer bu kadar detay düþünüyorsak atlanan EN BÜYÜK NOKTA !
    Türkiye'de ayda yeme,içme vs massraflarýnýzý düþünün ayda en az 500 tl ailenize yüksünüz.3.5 ay orda kaldýnýz deseniz.2000tl
    hadi ailenizle yazýn tatile gitmeye kalksanýz 1-2 haftalýk tatilde yapacaðýnýz yoldaki benzin harcamasýndan dýþarda gezmeye konaklamaya 1000 tl harcamak iþten deðil.

istanbulda 500dolar harcama saçmalýðýný sýfýrlayalým bir kere.
    1200dolar deðil 800 dolar ortalama uçak bileti.
    3.5 AY TÜRKÝYE'DE YAÞAMANIN AÝLENE OLAN YÜKÜ+TÜRKÝYE'DEKÝ YAZ TATÝLÝN Etti mi sana 3000 tl.
    900 dolar +3000tl =2500 dolar eder.
    Sizin 1430 dolarlýk eksiye +2500 ekleyelim.
    -1430+2500 =1070 dolar.
    bu parayla da gezmenizi yaparsýnýz.
    Çok rahat yapýlýr zaten 1070 dolara gezme.overtime vs ekstra gelir olursa telefontablet,üst baþ alýrsýnýz.

Evet ekside kalýrsýnýz doðrudur ancak 3 ay çalýþýp amerikayý görüp arada 1-2 günlük kaçamaklar belki son 15günde günde de travel yaparsýnýz.
    Evet gitmeden önce harcadýðýnýz parayý çýkaramazsýnýz tamamen ama zaten siz TÜRKÝYE'DE de çalýþmýyorsanýz ailenize olduðunuz bir yük var 3.5 ay içerisinde birde Türkiye'de tatile vereceðiniz tüm masraflar 1000tl olsa buna sayýn o ekside olacaðýnýz 3000tl.

-----------------------
    cv olayýna girersek.cv'de bunun pek bir deðeri yok önemli yerlerdeki iþe alýmlara bakan birkaç tanýdýkla da görüþtüm.
    bunun senin kariyerine artýsý yok ama sana artýsý var dediler kiþisel geliþimine artýsý olur cv'nin köþesine yazýlýr ama pek bir faydasý olmaz dediler ki bende bu kanaatteyim.
    gerçe þimdi lifeguard olucam ve kýzýlhaç sertifikam olacak.bu kýzýlhaç cankurtaranlýk sertifikasý iþe alýmlarda diðer adaylarýn önünüze geçmenizi saðlayacak ilginç bir nokta olabilir.ama etkisi çok deðidlir.
    ----------------------
    pratik faydasý olabilir ingilizce olarak ama ingilizce olayý bize kalýyor.
    Türklerle takýlmayayým demek öyle kolay deðil,mantýklý mý tartýþýlýr ancak genede Ýngilizcem iyi olsa da ben konuþurken hep bir tedirginlik yaþarým onu atmak için ideal gözüküyor.
    neticede 3.5 ay abd'de yaþýyorsun herkes iyi kötü öðrenir birþeyler..
    --------------------
    EVET ABD'NÝN UCUZ MEVSÝMLÝK ÝÞÇÝLERÝYÝZ !
    abd'de gençler böyle iþler yapýyorlar yapmýyor deðiller ama tabi bazýlarýný yapýyorlar.
    sömürülme olayýna gelirsek abd'nin sömürülcek iþçi bulmasý zor deðil ancak bu WAT ile GELÝÞMEKTE OLAN ÜLKENÝN GELECEÐÝ OLAN ÜNÝVERSÝTELÝ GENÇLERÝ ALIYOR ABD'YÝ TANITIYOR,GÖSTERÝYOR BEYÝN GÖÇÜNÜN ÖN AÞAMASINI YAPIYOR.
    GENE SÝCÝLÝ TEMÝZ PARLAK ÇOCUKLAR GELÝYOR ÇALIÞIYOR ÜLKESÝNDE.

hepsine raðmen kendinize þunu sormanýz lazým evet ABD bu iþten faydalanýyor ama ya sen ??
    -yazýn bilgisayar baþýnda olmak mý daha iyi ?
    -yazlýkta her sene takýldýðýn yerlerde olmak mý ?
    -bir ay bodrum tatili yapýp geri kalanýnda gene pc baþýnda takýlmak mý ?
    -KENDÝ ÜLKENDE ÇALIÞSAN 2 KAT AÐIR ÞARTTA 3 KAT AZ MAAÞ ALACAÐININ FARKINDA MISIN ?
    -ing geliþtirmek istiyor musun?
    -farklý kültür vs görmek,gezmek istiyor musun ?

yani keþke abd'ye gitmek için para ödemesek keþke orada en güzelinden staj imkanlarý verseler ancak bunlar olmuyor öyle rahatcana.
    Evde pineklemek yerine UCUZ MALÝYETLÝ,ÇALIÞARAK ABD'YÝ GEZÝCEM,ing pratiðimi artýracam,birçok yeni arkadaþ edincem,yepyeni yerler görecem,gezecem ve BANA DENEYÝM OLACAK bu yüzden work and travel'a gidiyorum ben siz de bu sebepleri yeterli görüyorsanýz sizle örtüþüyorsa gidin derim ben.
    Konu ozz tarafýndan (27-01-2012 Saat 02:42 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu köle falan muhabbetleri de genelde alaska'ya gidenler sayesinde oluyor.
    bence wat programýnýn ismini lekeliyor bu balýk temizleme vs iþleri.

para kazanmak için mevsimlik iþçi olunuyor gerçekten alaska'da.
    baþka hiçbir amacý yok.seçene de saygým var ama programýn ruhunu yansýtmýyor.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý ozz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu köle falan muhabbetleri de genelde alaska'ya gidenler sayesinde oluyor.
    bence wat programýnýn ismini lekeliyor bu balýk temizleme vs iþleri.

para kazanmak için mevsimlik iþçi olunuyor gerçekten alaska'da.
    baþka hiçbir amacý yok.seçene de saygým var ama programýn ruhunu yansýtmýyor.
    aynen katýlýyorum
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

BannedUser
    Guest

Alaska iþlerinde calýsanlar neden programý lekeliyormus onu anlamadým ben..

bulasýk yýkama amelilik deðil, housekeeper olup tuvalet temizlemek amelelik deðilde alýk temizlemek mi kölelik. valla 4 sene gittim cokta memnunum bence programý lekeleyen calýsmanýn ne oldugunu bilmeyen öðrenciler....
    bu programýn adý work and travel calýs ve gez....

calýs ve öðren ya da eðlen ve gez deðil...

adý uzerýnde workkkkkk... calýsmaya gýdýyorsunuz bunu býr kere kafanýza kazýyýn... tabi ki 4 sene bana muhtesem tecrubeler arkadaslýklar kazandýrdý program sayesinde gormediðin yerler gordum.. su alaskayý karalama calýsmalarýna artýk bir son verseniz diyorum.. a

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

istemeyen gitmesina rkadaþým

3ay türkiyede kalýnca ne kadar para harcýcaksýnýz onu bi hesaplayýn once

verdiðiniz para+kazandýgýnýz para o+gitmeyip türkiyede harcýyacagýnýz parayý eklersek zarar etmiyorsunuz ekstradan amerikayý görup dil geliþtirip satmak için elektronik alabilirsiniz kiþiseldir kar zarar ihtimali..ben 3ay köpek gibi 2 iþte çalýþýrým 15gün gezerim baþkasý normal calýsýr her haftasonuz gezer barlarda kýzlarla parasýný yer ee o zaman beklemesin parayla dönmeyi yada kar etmeyi

BannedUser
    Guest

Programýn amacý para kazanma olmadýgý gibi, dil öðrenme ve eðlencede deðildir. Amacý kültürel deðiþim programýdýr. Bir kültürü öðrenmek onu yaþamaktýr. O kültürü yaþamak içinde halk ne yapýyorsa sende onu yaparsýn..

Hillary Clinton Alaska iþlerinin iptal olmasý için calýsýyor. Neden mi kendi gençlerinin burada calýsýp zorluklara alýþmasýný saðlamak. Lütfen bilip bilmeden programýn amacý hakkýnda bilgi vermeyelim.

Ya da programýn ruhu nedir yazýn amacý nedir yazýn bizlerde bilelim.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Arkadaþlar boþuna tartýþýyoruz bence. Programýn amacýnýn Amerikanýn yaz sezonunda ortaya çýkan ve Amerikan vatandaþlarýnýn yapmak istemediði iþlerde çalýþacak vasýfsýz iþgücü açýðýný kapatmak olduðunu ve bunun için en ideal kiþilerin geri kalmýþ ülkelerdeki üniversite öðrencilerinin olduðunu çünkü bu öðrencilerin yaz sonu ülkelerine dönmesi gerektiðini hepimiz bal gibi biliyoruz. Bu iþ için en ideal kiþiler Afrika ülkelerindeki eðitimsiz kiþiler olsaydý eminim Amerika bu programý onlara yönelik yapardý. Kültürel deðiþim iþin cilasý biraz. Bari birbirimizi kandýrmayalým. Amerikada yapacaðýmýz iþlerin hangisini Hangimiz Türkiyede yapmayý kabul ederiz. Amerikaya gitmek bir statü ve prestij meselesi olmasa hangimiz giderdik acaba. Ama gidecek arkadaþlara þunuda belirteyim; Para kazanmak için gitmiyorsanýz ve ingilizce konuþabiliyorsanýz aslýnda wat mükemmel bir organizasyondur.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý Moody Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bari birbirimizi kandýrmayalým. Amerikada yapacaðýmýz iþlerin hangisini Hangimiz Türkiyede yapmayý kabul ederiz.
    Bu biraz arz talep meselesi. Ortalama Ýngilizce seviyesi "Low Int" olan bizlerin hangi pozisyonlarda istihdam edilmesini bekliyoruz ki? Birde orada çalýþýlan iþler için þunu açýk ve net söyleyebilirim ki, ayný þartlar burda olsa yine yapmayý kabul ederiz. Bir eðlence parkýnda çalýþmak, kasiyer olmak, bir standa bakmak, yada restoranlarda çalýþmak çok aþaðýlayýcý iþler olmamalý.. Bence zevkli de..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

kisinin kendi istegiyle katildigi bu program dahilinde hic bis is kolelik olarak degerlendirilmemeli.istemeyen gitmez.parar kazanmak icin giden para kazanmak icin gider dil gelistirmek isteyen dil gelistirmeye gider gezip gormek isteyen bu amacla gider.hangisine kotu diyebilirsiniz ki?hicbiri kotu degil bana gore.onemli olan istenilen amaca ulasmak.yani kimse kimseyi kandirmiyor alaska isi kolay yada housekeeping isi temiz yada six flags isleri sýkýcý diye.neyse o soyleniyor zaten.ben bana housekeeping isini soran herkese isin zorlugundan ve kazanc miktarindan detayli bi sekilde bahsesiyorum.secme hakki ogrenciye kaliyo.soyledigim seylerden biride tuvalet temizlemek senin icin sorun olmicaksa iyi bi is diyorum.evlerimizde annelerimiz bu isi yapmiyo mu?kole mi oluyolar?bence isleri kotuleyip o isi yapacak olanlarda kotu izlenim uyandimamaliyiz.isin zorlugundan bahsedip yapip yapamayacagina dogal bi sekilde karar vermesi en iyisi olur.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Alaska iþlerinde calýsanlar neden programý lekeliyormus onu anlamadým ben..

bulasýk yýkama amelilik deðil, housekeeper olup tuvalet temizlemek amelelik deðilde alýk temizlemek mi kölelik. valla 4 sene gittim cokta memnunum bence programý lekeleyen calýsmanýn ne oldugunu bilmeyen öðrenciler....
    bu programýn adý work and travel calýs ve gez....

calýs ve öðren ya da eðlen ve gez deðil...

adý uzerýnde workkkkkk... calýsmaya gýdýyorsunuz bunu býr kere kafanýza kazýyýn... tabi ki 4 sene bana muhtesem tecrubeler arkadaslýklar kazandýrdý program sayesinde gormediðin yerler gordum.. su alaskayý karalama calýsmalarýna artýk bir son verseniz diyorum.. a
    Programýn amacý para kazanma olmadýgý gibi, dil öðrenme ve eðlencede deðildir. Amacý kültürel deðiþim programýdýr. Bir kültürü öðrenmek onu yaþamaktýr. O kültürü yaþamak içinde halk ne yapýyorsa sende onu yaparsýn..

Hillary Clinton Alaska iþlerinin iptal olmasý için calýsýyor. Neden mi kendi gençlerinin burada calýsýp zorluklara alýþmasýný saðlamak. Lütfen bilip bilmeden programýn amacý hakkýnda bilgi vermeyelim.

Ya da programýn ruhu nedir yazýn amacý nedir yazýn bizlerde bilelim.
    hillary alaska'ya kendi gencini yollayýp adam ettircek falan komik olmayalým.bir yerde çocuk kandýrmýyoruz dimi ?

alaska'yý karalanma çalýþmasý içerisine giren yok.
    zaten buna gerek yok.kapkara bir olay zaten.

hayýr ne kültürel deðiþimindne bahsediyorsunuz alaska'da ?
    çalýþma þartlarý falan 5.sýnýf insan muamelesi.

kimseyi kandýrmayýn para falan ayaðýna.
    þu yaþtaki gencin oraya gitmesi kadar saçma birþey olamaz.
    gençliðe,kültürel deðiþime,work and travel RUHUNA herþeye aykýrý.
    alaska'dan iþe alanlar için iyi tabi ucuza iþçi.
    taa alaska'dan evine mi dönecek çalýþcak iþte KÖLE !
    Kölelik diye söyleyen ONLARCA,YÜZLERCE KÝÞÝ VARDIR ÝNTERNETTE WORK AND TRAVEL'LA ALAKALI.
    hepsi mi palavra atýyor hayýr doðru ama alaska iþi gibi iþler için doðru.

ha iþ mi iþ.yapana saygýmýz var.paraya ihtiyacý vardýr yapar.
    para kazanýlan kapý kutsaldýr laf söyleyemeyiz.
    ama gidipde bunu üniversiteli genç kesin yapmalý diyenler,bunun þartlarýný yumuþata yumuþata bende yapýyorum gayet güzele getirenler pek samimi deðil bence.
    -----------------
    bulaþýk yýkama,çöp çýkarma-oda temizleme
    bu iþlerinde gene üniversiteli genç tarafýndan yapýlmasý pek ideal deðil.
    zaten kimse de tavsiye etmez öyle kesin bunu yap diye.
    þirketlerde hep sona kalan iþlerdir.
    arka plandýr.
    göçmen iþçilerle çalýþýrsýn.
    ha en azýndan noraml þehirlerde normal çalýþma saatleri kültürel deðiþim vs yaþarsýn.
    gene bir mantýðý vardýr.
    iyi iþ bulamadýn oda temizlemek senin için dert deðil abd'yi gör kültür vs kap,vizyonun geniþlesin.
    ----------
    programda çalýþacaðýnýz kesin.
    work ...
    ama kültürel deðiþim,ingilizce pratik,abd görmüþ olma gibi olaylarý saðlayabileceðiniz iþler belli.
    aklý olanda imkaný olanda çalýþmaya diye gidip aa abi zaten work and travel sadece work demez.
    çalýþcan work yapacan paraný kazancan,gezicen sonra.yoksa manasý yok bu iþin.
    alaskada gittim garip bir fabrikada çalýþtým daha verimli çalýþalým diye aðzýmýza ettiler zaten 3-4 saat gece feleðimiz þaþtý,geldikten sonra 1 yýl balýk yiyemedim ama 4000 dolar kar ettim deðil yani olay haberiniz olsun.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu biraz arz talep meselesi. Ortalama Ýngilizce seviyesi "Low Int" olan bizlerin hangi pozisyonlarda istihdam edilmesini bekliyoruz ki? Birde orada çalýþýlan iþler için þunu açýk ve net söyleyebilirim ki, ayný þartlar burda olsa yine yapmayý kabul ederiz. Bir eðlence parkýnda çalýþmak, kasiyer olmak, bir standa bakmak, yada restoranlarda çalýþmak çok aþaðýlayýcý iþler olmamalý.. Bence zevkli de..
    aynen öyle ama ayný karý verselerde gidip tuvalet temizlemem,oda temizliði yapmam,bulaþýkçý olmam,fabrikada balýk temizlemem.

para ihtiyacý olan yapar tabi saygýmýz var ama ihtiyacý olmayanýn böyle iþleri yapmasý çok saçma hele ki balýk ayýklama.
    Türkiye'de yapmayacaðýn oda temizliðini yapýp Abd gezmesi yapmak isteyen de olabilir ing seviyesi yetmiyordur anlarým da balýk temizlemenin ekonomik ihtiyaç dýþýnda mantýðý falan yok...

BannedUser
    Guest

Ya bu konuda polemik yapmayacagým kimse ile.. Sen kac kere gittin ne iþ yaptýn bilmiyorum ama ben alaskada mis gibi calýsýyorum. Cebimdeki 15.000 dolarla senin yasayacagýn seylerin en kralýný yasýyorum ben. Bak neler yasamýsým o balýk pisliginde calýsarak 4 sene okuda belki sende yasarsýn bunlarý

1. Los Angeles'a gittim gezdim.
    2. Montana gittim gezdim.
    3. Missisipi gittim gezdim.San Fransisco gezdim. Chicago gezdim. Seattle'da otelde kendimi kasmadan 1 hafta tatil yaptým.
    4. NY gittim gezdim. 10 gun tatil yaptým.
    5. Bu 4 senede 10 larca telefon 10 larca laptop ps3 xbox aldým. Elektronik tasýrken kollarým yoruldu.
    6. Meksika'ya gittim kazandýðým parayla 1 ay tatil yaptým.
    7. 100 lerce Alaska'da calýsan arkadasým oldu..
    8. Kazandýgým para ile bayan kuaförü açtým..

Varsýn da bunlarý yapmak için kölelik yapayým

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ya bu konuda polemik yapmayacagým kimse ile.. Sen kac kere gittin ne iþ yaptýn bilmiyorum ama ben alaskada mis gibi calýsýyorum. Cebimdeki 15.000 dolarla senin yasayacagýn seylerin en kralýný yasýyorum ben. Bak neler yasamýsým o balýk pisliginde calýsarak 4 sene okuda belki sende yasarsýn bunlarý

1. Los Angeles'a gittim gezdim.
    2. Montana gittim gezdim.
    3. Missisipi gittim gezdim.San Fransisco gezdim. Chicago gezdim. Seattle'da otelde kendimi kasmadan 1 hafta tatil yaptým.
    4. NY gittim gezdim. 10 gun tatil yaptým.
    5. Bu 4 senede 10 larca telefon 10 larca laptop ps3 xbox aldým. Elektronik tasýrken kollarým yoruldu.
    6. Meksika'ya gittim kazandýðým parayla 1 ay tatil yaptým.
    7. 100 lerce Alaska'da calýsan arkadasým oldu..
    8. Kazandýgým para ile bayan kuaförü açtým..

Varsýn da bunlarý yapmak için kölelik yapayým
    para kazanmak için yapmýþsýnýz iþi demek iþte.programýn amacý bu deðil diyen sizdiniz.

iþ bitince gezmiþsin falan baþka þeyler.
    para kazanmak için work and travel'ý seçmiþsiniz.iyi yani burada da 3.sýnýf iþlerde çalýþýp sonra o parayý iphone'a vs yatýranlar oluyor bu tip birþey yaptýðýnýz doðrudur sizin seçiminiz netiecede.

bir kaç yýldýr yazlarýnýzý mevsimlik iþçi olarak geçirip kazandýðýnýz 15000dolar size hayýrlý olsun ne diyelim yani neyin gösteriþidir anlamýyorum.

sonra burada birbirimizi kandýrmayalým kimse bu ÝÞLERÝ TÜRKÝYE'DE OLSA YAPMAZ diyen arkadaþlara cevap mý vermemi bekliyorsunuz sizin üzerinizden.
    alaska olayý bambaþka bir olay ýsrarla da söylüyorum work and travel mantýðýylan alakasýz birþey.ve evet work and travel'ýn tüm imajýný da yerle bir ediyor.
    polemiðe girmek istemiyorum diyip yazdýklarýnýz komik.
    hillary bu iþi bizden alýp abd gençlerine verecekmiþte,alaska'ya çamur atmayýn da falan gereksiz sözler bunlarý söylemezseniz polemikte çýkmaz.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ozz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    para kazanmak için yapmýþsýnýz iþi demek iþte.programýn amacý bu deðil diyen sizdiniz.

iþ bitince gezmiþsin falan baþka þeyler.
    para kazanmak için work and travel'ý seçmiþsiniz.iyi yani burada da 3.sýnýf iþlerde çalýþýp sonra o parayý iphone'a vs yatýranlar oluyor bu tip birþey yaptýðýnýz doðrudur sizin seçiminiz netiecede.

bir kaç yýldýr yazlarýnýzý mevsimlik iþçi olarak geçirip kazandýðýnýz 15000dolar size hayýrlý olsun ne diyelim yani neyin gösteriþidir anlamýyorum.

sonra burada birbirimizi kandýrmayalým kimse bu ÝÞLERÝ TÜRKÝYE'DE OLSA YAPMAZ diyen arkadaþlara cevap mý vermemi bekliyorsunuz sizin üzerinizden.
    alaska olayý bambaþka bir olay ýsrarla da söylüyorum work and travel mantýðýylan alakasýz birþey.ve evet work and travel'ýn tüm imajýný da yerle bir ediyor.
    polemiðe girmek istemiyorum diyip yazdýklarýnýz komik.
    hillary bu iþi bizden alýp abd gençlerine verecekmiþte,alaska'ya çamur atmayýn da falan gereksiz sözler bunlarý söylemezseniz polemikte çýkmaz.
    ozz yanlýþ anlamýþýn anlaþýlan bu makro dönemlik 15 bin kazanýyo kardesim orayý düzeltmek istedim 2 3 senelik deil
    FORZA ES-ES

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)