Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaport Süresi 1 Yýl mý?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arrow Pasaport Süresi 1 Yýl mý?

öncelikle durumu anlatayým ds2019 belgesi hazýr. Sevis ve randevuyu aldým (17 Þubat) US vize bilgi servisinden gelen mailde randevunun onaylandýðý ve gerekli belgeler anlatýlýyor.

fakat bi madde kafamý karýþtýrdý

ABD'de planladiginiz seyahat suresinin bitiminden itibaren 6 ay daha gecerli bir pasaport. Buna ek olarak suresi gecmis eski pasaport/lara sahipseniz mulakata getirmeniz gere klidir.

þimdi benim iþim 3 eylülde bitiyor ve 3 eylülden sonra 1 ay gezme hakkýmla 3 ekimde dönmem gerekiyor. Þimdi bu maddeye göre benim pasaportumun süresi ekimden 6 ay daha uzun mu olmasý gerekli?

ben pasaportumu 1 ocakta aldým 1yýllýk aldým.vizeye giden veya gidecek arkadaþlar sizde durum nedir?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Herhangi bir sýkýntý yok o konuda için rahat olsun. Pasaport süresinin bitimine 2 ay kalan bir arkadaþý geçenlerde gönderdik sorunsuz giriþ yapmýþ. Seninki hatta çok daha rahat bir durum buna göre

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

benim pasaportum 2012 kasým 'da bitiyor.Haziran 2012 de abd'ye gitmem için yeni pasaport çýkartmam gerekiyor öyle mi?Yani dönüþ tarihinden sonra diyelim ekim-'den en az nisan ayýna kadar geçerli olmasý gerekiyor..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý fatih1453 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benim pasaportum 2012 kasým 'da bitiyor.Haziran 2012 de abd'ye gitmem için yeni pasaport çýkartmam gerekiyor öyle mi?Yani dönüþ tarihinden sonra diyelim ekim-'den en az nisan ayýna kadar geçerli olmasý gerekiyor..
    evet tekrar pasaport çýkartman lazým
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

teþekkürler @matador_36

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    34
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba.. arkadaþlar birþey sorucam : benm kasým 28 2012 ye kdar geçerli pasaportum var benm için yerlimi bu 6 ay gerekli donuþten itibaren die fln yazýo.. bide bn vize randevusu aldým orta sorun cýktýðý taktirde yenisini cýkarabiliyormuym hemen?
    acil bilgi istiyorum þimdiden saolun.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Pasaport þýp diye çýkmaz öyle.Adresine postalanýr.3-4 gün içinde alýrsýn pasaportunu.Birde Amerikadaya giriþ tarihinden itibaren 6 ay daha geçerlilik süresi olmasý gerekiyor.Bitiminden itibaren deðil.Zaten yasal olarak çalýþma hakkýn 4 ay.Turist olarak bulunma hakkýn 1 ay olduðuna göre 5 ay eder.Bu süreyi sýnýrýnda kullanabilmen için (kullanýp kullanmamak sana baðlý tabi) 5 aydan en az 1 gün fazla süren olmasý lazým.Ki 5,5 aylýk pasaport vermeyeceklerine göre ve pasaportu Amerikaya gideceðin gün almayacaðýna göre(yani vize baþvurusu için pasaportun daha erken çýkmasý lazým) en az 6 ay giriþ tarihinden itibaren süresinin olmasý lazým.

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    34
    Tecrübe Puaný
    0

daha once cýkardým pasaport 1 hafta içinde gelse bana yeter.. benm kasým 28 amerikaya giriþim haziran12 yani tam 5 buçuk ay yapýo süre yani bu 6 ay resmi bi durummu bazýlarý sýkýntý olmaz alan var dio bazýlarý sýkýntý olur dio

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Hocam resmi mi bende bilmiyorum ama sen Eylülde döneceksen Aralýkta bitmesi gibi bi zorunluluk olacaðýný sanmýyorum.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Daha önceden resmi mi deðilmi bilmiyorum ama þimdi konsolosluk sitesinde gördüm ekliyorum:

"Passport Validity:To be eligible for a U.S. visa, your passport must be valid for at least six months beyond your interview date. If your passport has less than six months’ validity, please extend its validity before your interview."

Yazýlana göre U.S vizesi alabilmek için vize görüþmesinden itibaren pasaportun en az 6 aylýk geçerlilik süresi olmasý zorunluymuþ.Bu bilgi direk konsolosluktan olduðu için acaba 4 aylýk olsa olur 5 aylýk olsa verirlermi diye sormaya gerek yok,sýkýntý çýkmamasý için bu þartý saðlamanýzda fayda var.Vizeyi alýrken sorun çýkmasa bile havaalanýnda gümrük noktalarýnda mutlaka bakarlar pasaport tarihine.Günü geçmiþ bi pasaportla dönüþ yapamazsýnýz.Orjinal yazýyýsý bu linkten okuyabilirsiniz : Non-Immigrant Visas | Embassy of the United States Ankara, Turkey

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)