Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 152 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: WAT 2008 Ýlk Vize Görüþmesi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Exclamation WAT 2008 Ýlk Vize Görüþmesi

Merhabalar arkadaþlar,
    Ýstanbul konsolosluðunda 01.02 tarihinde yani yarýn saat 07:45'de görüþmem var. Herhalde benden daha erken gidecek olan yoktur. Yarýn sizlere tüm deneyimimi baþýndan sonuna kadar anlatacam..! Bu gece nasýl uyuyacam bilmiyorum ama uyumalýyým...! Ýnþallah mutlu haberlerle dönerim buraya.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hadi bakalým hayýrlýsý güzel haberlerini bekliyoruz...

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    41
    Tecrübe Puaný
    0

heyecan yapmamaya çalýþ dostum genel kaný heyecanlanmadan konusanlarýn daha iyi gectigi yonunde. cok cok basarýlar.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hocam geçen sene bende ilk vize alanlardaným.yani yüzde 99 alýrsýn vize.ilk vize görüþmelerinde ben türkçe konuþupta vize alan görmüþtüm.zaten cok basit sorular soruyolar onlarýda bilemiceksen gitme amerikaya

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    19

inþallah sana soru bile sormazlar yarýn al hayýrlýsýyla vizeni de anlatýrsýn bize de nasýl olduðunu..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Merhaba Arkadaþlar, güzel dilekleriniz için hepinize ayrý ayrý teþekkür ediyorum. Saat þuanda 11:15 ve vize görüþmesinden geldim. Nasýl mý geçti...! Geçen geçtide alabildik mi bilmiyorum, hemen anlatmaya baþlayayým.!

1-)Ýçeriye Giriþ: Vize görüþmesi için Ýstinyedeki Amerikan Konsoloslðuna doðru yola koyuldum ve saat 7:00 gibi oradaydým. Randevum 7:45te idi fakat 30 dakika erkenden içeri alýyorlar. Randevularýnýza muhakakkaki erkenden gidin arkadaþlar. Ýstanbul'daki konsolosluk kale gibi. Teknolojik bir kale, atom bombasý atsan yýkýlmaz be.. Bir kaç üst baþ aradan sonra yukarý çýkýyorsun. Yanlýz þunu söylemek istiyorum lütfen günün ilk randevusunu almayýn, tek baþýnýza yukarý çýkýyorsunuz ve daha büyük heyecan oluyor. Yukarý çýkýp bir koridor yürüdükten sonra karþýnýzda hafif þiþman etine dolgun bir bey karþýlýyor ve belgelerinizi düzenliyor. (Düzenlendikten sonra kalanlar: pasaport, transcript, referans mektubu, DS156-157-158, Fortis Ödendi Makbuzu, Resim, Öðrenci Belgesi, Sýra Numarasý)

2-) Bekleme ve Ýþlemler: Aldýðýnýz numarala bekleeye baþlýyorsunuz. Bana en önde otur demiþlerdi konuþulanlarý duyarsýn, bende en öne geçtim. Hiç bir giþe açýk deðildi, daha sonra br yer açýldý ve sýra numarasýna göre çaðýrýlmaya baþlandýk. Unutmadan numaralar sýralý deðil, karýþýk geçiyor ve daima takip edeceksiniz. Çok güzel bir bayan (ki Türk müsünüz diye sordum) benden formlarý ve pasoportumu istedi, bazý iþlemler yaptý ve bana sadece numarayý verdi. Beklememi söyledi, kýsa bir zaman sonra tekrardan çaðýrýldým ve konuþma aynen þöyle oldu.
    --Amerikalý **Ben
    --Merhaba
    **Merhaba
    --4 parmak birleþik koy, bastýr (Okuyarak söylüyor)
    **Ok..! (Baktým türkçede zorlanýyor ingilizce devam edelim hesabý çok biliyoruz ya.. Býrak türkçe kalsýn yaw)
    --Hýý.. It's very dirty, please clean screen. (Bir bez uzatýp silmemi istedi)
    **Ok.. That's enough? (Bir türlü temizlenmiyor ekran)
    --No.. Devam et.
    --4 Parmak Birleþik sol el..
    **Tamam 4 parmak
    --Bastýr bastýr tamamýný
    **Tamam böle nasýl
    --Þimdi diðer elinin 4 parmak
    --Þimdi iki elinin baþ parmak
    --Ok, sit down please.
    Bu iki iþide atlatýktan sonra soðuk terlerimi döktüðüm bekleme ve mülakata sýra gelmiþti. Heyecan hat safhada..!

3-) Mulakat: 2.giþede esmer kilolu bir bayan vardý. Ben bayaðý bi panikledim. Yaw ne diyecektim ben þimdi aman Allah'ým gibi yusuf yusuf oldum. Ama dedim, Ya bismillah..!

--Hi
    **Hii...!
    --How are you
    **Thaks, you?
    --Good. Is your name F.... S....?
    **Yes, I am.
    --Which university do you go?
    **Excuse me...! Sizi duymakta güçlük çekiyorum. Hoparlörünüz kapalý (Kapalý unutulmuþ ki hiç bir þey dymuyordum)
    **Karadeniz Technical University
    --Which departmant?
    **Electric-Electronic Enginnering.
    --Where will you go?
    **.................!
    --Ohh really, that's good.
    --What will you do?
    **Sorry, I don't understand, please repeat again? (Çok hýzlý konuþuyorlar, hemde bayaðý)
    --What will you do in USA?
    **I wanna improve my english skill and make a lot of friends, earining money. That's all.
    --No no, What will you do in ...........?
    **Make hamburgers, service food.
    -- Will you work in restaurant? Why didn't you say me?
    ** I don't know.
    --Ok... (Transkripte baktý, yaklaþýk 30-45 sn arasý) Wait a minute.
    **Ok (Ýçeri gittiki herhalde gelmeyecek dedim ve 1 dakika sonra geldi)
    --What do you study? (O kadar hýzlý söylediki ben Why do you study anladým)
    **Why do you study???? (Þaþýrmýþ gibi)
    --No What do you study in University?
    **Sorry, departmant of electric-electronic enginering. (Dememle beraber bana yeþil kaðýdý vermesi bir oldu. Kaðýdýn üzerinde DS2019 formunu ve Sevis ödendi belgesinin bulunduðu sutunu iþaretleyerek ingilizce olarak þunu söylemek istedi galiba çünkü yarýn yamalak anladým)
    -- Sevis ödendi belgesi ve DS-2019 formu türkiyeye geldiðinde konsolosluða pasaportunla beraber UPS kargo ile gönder, daha sonra biz karar verip sana pasaportunu geri vereceðiz.
    **Ok. Thanks..!
    VE BÝTTÝ...... Ne oldu birden aptallaþtým, aldým mý alamadým mý. Karar ne olacak ne olmayacak. Vizeye gitmeden önce 1 düþünüyordum þimdi ise 1000 düþünür oldum. Arkadaþlar eðer ki bana sorarsanýz DS2019 ve Sevis geldikten sonra gidin. Hiç olmazsa hemen anlýyorsunuz ne oplup ne bittiðini. Direk olarak size söylüyor aldýn veya alamadýn. En kötü ihtimalle 3 gün sonra öðreniyorsunuz. Ama erken bana daha uygun daha iyi vize veriyorlar derseniz o da sizin kararýnýz. Soru sormak isteyen arkadaþlar buradan sorabilirler.?
    Konu march_march tarafýndan (02-02-2008 Saat 07:11 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

slm march march arkadaþým. vize ile deðil sorum ama san diego zoo parka gidoyormuþsun. hangi firma gönderiyor oraya? Ben sadece campusum gönderiyor die biliyorum ve o da bu yýl belli deðil.hatta ben san diego zoo insan iliþkilerine mail attým bu yýl j-1 öðrenci almýcaz dediler ve vazgeçtim. gittigin firmanýn adýný alabilir miyim? Ýþin kesin mi sözleþme yaptýn mý? cvp bekliyorum buraya yazarsan sevinirim

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

marhc arkadaþým konuyu okuyor gözüküyorsun acil cevap bekliyorum senden San Diego zoo kesin deðil denmiþti bana bizde çok istiyorduk orayý þuan Boston da fotoðraf iþini zorla da olsa kaptýk (umarým sözleþme yapmadýk daha). Zoo kesinlikle var mýymýþ da?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

simdi benim ilk senem daha transkrip bile dogru duzgun olusmus deýl ben bu adamlara ne gosterýcem )).. ilk sene olmasý bý avantaj diyebilirmiyiz...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

geçmiþ olsun diyorum. benimkine de 4 gün kaldý ve iyice rahatsýzlanmaya baþladým. sanýrým ben de beklemek zorunda kalýcam belgelerin gelmesini. bu arada ailenin maddi durumunu gösteren evraklar(banka cüzdanlarý, maaþ kaðýtlarý, tapular) önemli miymiþ? sanýrým aradan çýkarmýþlar onlarý.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

march march senin cevabýný bekliyorum kardeþ hadi konuyu okuyor gözüküyorsun ama hala yazmadýn sayfayý aciip oyna mý daldýn naptýn aga

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

vay be valla okurken eskideri yad ettim heyecanlandým inþallah olumlu bironuç olur. olumsuz olanlara bir þekilde sinyali veriyorlar ya da açýk açýk söylüyorlar im sorry diye

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    19

iþallah almýþsýndýr kardes vizeni,anlamada biraz zorluk cekmiþsin anlaþýlan ama o da çok normal sorun olmaz umarým..bide dediðin gibi belgeler geldikten sonra gitmek en iisi sanýrým.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý mommuma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    iþallah almýþsýndýr kardes vizeni,anlamada biraz zorluk cekmiþsin anlaþýlan ama o da çok normal sorun olmaz umarým..bide dediðin gibi belgeler geldikten sonra gitmek en iisi sanýrým.

+1 bencede öyle yapýn

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

DS 'lerden sonra baþvurmak stress olmamak açýsýndan en mantýklýsý
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý shinoda Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    DS 'lerden sonra baþvurmak stress olmamak açýsýndan en mantýklýsý
    bu arkadaþ almýþmý ama merak ettim þimdi

Tecrübe Puaný
    10

büyük ihtimal vereceklerdir ama garantisi yok tabi. eðer o anda tamamen olumsuz bir hava esmiþ olsaydý ds beklemez pasaporta red basardý veya basmazdý im sorry derdi. ama o anda birþey belli etmeyip ds lerden sonra pasaport içine red basýlý olarak da posta yollanmýþ örnekleri de var sanýrým geçen seneden

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

büyük ihtimal vereceklerdir ama garantisi yok tabi. eðer o anda tamamen olumsuz bir hava esmiþ olsaydý ds beklemez pasaporta red basardý veya basmazdý im sorry derdi. ama o anda birþey belli etmeyip ds lerden sonra pasaport içine red basýlý olarak da posta yollanmýþ örnekleri de var sanýrým geçen seneden
    yeþil biþey vermiþ ya o aldý demek olmuormu
    bu arada müakatý yapanlar türkçe biliyorlar sanýrým dimi

Tecrübe Puaný
    10

yeþil kaðýtýn, vize aldýðý anlamýna gelmediðini geçen seneki örneklerde gördük .

Evet oradaki görevliler Türkçe biliyor

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

bir arkadaþ bi þey olmaz. ds leri gönderince vizemizi basarlar diye sevinmiþti. ama iki ay sonra vize alamadýðýný öðrenince þoke olmuþtu.bende DS gelince görüþmeye giderek en doðrusunu yaptýmý anlamýþtým

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý atlantiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bir arkadaþ bi þey olmaz. ds leri gönderince vizemizi basarlar diye sevinmiþti. ama iki ay sonra vize alamadýðýný öðrenince þoke olmuþtu.bende DS gelince görüþmeye giderek en doðrusunu yaptýmý anlamýþtým
    bizde öyle yapalým en iyisi

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar bu vize görüþmeleri hr gün olabiliryor mu? diyelim devamsýzlýk kabul etmeyen bir dersin olduðu saatte randevu verdiler, ne yapýyoruz?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaþlar, vize görüþmesinden sonra yola çýkarak bütünlemeler için tekrardan trabzona geldim. O yüzden cevap vermedim. Herkse þimdi cevap vericem..!

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Þirket yetkilileriyle yaptýðým konuþma sonucunda genel kaný vizeyi aldýðým yönünde oldu (inþallah). Herhangi bir sorunla daha karþýlaþmazsýn dediler ama þunu anladýmki DS-2019 geldikten sonra gitmek en güzeli, hemen öðreniyorsun vizeyi aldýn mý almadýn mý? Mesela bu gece rüyalarýmda hep konsolosluktaydým ve vize için tekrardan gittiðimi görüyordum. Sanýrým birkaç ay hep böyle devam edecek..

Bunun yanýnda þunuda söyleyecem ev tapularý, araba ruhsatlarý, sabýka kaydý, nufuzil muhaberesi vs vs vs gibi þeyleri yanýnzda boþu boþuna götürmeyin. Hatta ve hatta benim referansmektubuna bile bakmadý gibi biþey fakat transkriptimi ben bile bukadar incelememiþtim.! Transkripte dikkat edin. Benden sonra bi arkadaþým daha girdi, 1.92 not ortalamasý vardý. Ona þunu söylediler "geri döneceðine bizi inandýramadýnýz." yani not ortalamasý 2 nin altýnda olanalarýn çok iyi çene yapmalarý lazým, geri döneceklerine karþýdakini muhakak inandýrsýnlar.

Baþka sorusu olan var mý arkadaþlar?
    Konu march_march tarafýndan (02-02-2008 Saat 06:58 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Comex, sana en uygun gün ve saate göre al. Ama dersinle ayný zamana geldiði taktirde herhangi birþey yapamazlar ne yazýkki..!

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

march_march bende önümüzdeki hafta içi gidicem büyük ihtimalle..dökümanlarý toparlýyorum..dün senin vize gününle ilgili yazýný okudum..sanýrým çok fazla stres yaptým..bu arada ben son sýnýfým mezun olucam inþ..döndüðümde burada çalýþacaðýma dair bir firmadan iþ sözleþmesi yaptým..Herhangi bir aksilik çýkmaz deðilmi?Son sýnýfta olanlara biraz zorluk çýkartabilirler diye duymuþtum da?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Canned sanada baþarýlar dilerim. Yanlýz sakýn ebnim gibi stres ve panik yapma. Rahat ol, rahat cevaplar ver. Buna çok ama çok dikkat et. Ýnþallah alýrsýn. Hayýrlý haberlerini bekliyorum.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý n.erdogan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    march_march bende önümüzdeki hafta içi gidicem büyük ihtimalle..dökümanlarý toparlýyorum..dün senin vize gününle ilgili yazýný okudum..sanýrým çok fazla stres yaptým..bu arada ben son sýnýfým mezun olucam inþ..döndüðümde burada çalýþacaðýma dair bir firmadan iþ sözleþmesi yaptým..Herhangi bir aksilik çýkmaz deðilmi?Son sýnýfta olanlara biraz zorluk çýkartabilirler diye duymuþtum da?
    Erdoðan bende son sýnýfým ama ben mezun olamýyordum ve olamadýðýma dair bi yazý aldým öðrenci belgesinin altýna.
    "The student, F.... S...., will not graduate this academic year but ýt's possibility to graduate next academiz year(2008-2009)." diye ve vize memuruda buraya baktý ve iþaretledi. Sanaþunu söyleyeyim fazla stres yapa.Benim geçen sene 3-4 arkadaþým gitti son sýnýf olarak hatta mezun olarak katýldýlar. Fazla sorun çýkarmýyorlar. Heleki sen iþ sözleþmeside yapmýþsýnki rahat ol. Sana tavsiyem benim gibi panik yapmaman..

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý march_march Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Erdoðan bende son sýnýfým ama ben mezun olamýyordum ve olamadýðýma dair bi yazý aldým öðrenci belgesinin altýna.
    "The student, F.... S...., will not graduate this academic year but ýt's possibility to graduate next academiz year(2008-2009)." diye ve vize memuruda buraya baktý ve iþaretledi. Sanaþunu söyleyeyim fazla stres yapa.Benim geçen sene 3-4 arkadaþým gitti son sýnýf olarak hatta mezun olarak katýldýlar. Fazla sorun çýkarmýyorlar. Heleki sen iþ sözleþmeside yapmýþsýnki rahat ol. Sana tavsiyem benim gibi panik yapmaman..
    Anladým..Umarým sorunsuz bir þekilde sonuçlanýr..
    bu arada vize görüþmesine gittiðim zaman nerde, ne iþ yapacaðýmýn kesin belli mi olmasý gerekýyor?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

yeþil kaðýtýn, vize aldýðý anlamýna gelmediðini geçen seneki örneklerde gördük .

Evet oradaki görevliler Türkçe biliyor
    Yeþil kaðýt kesin verdik anlamýna gelmiyor, zaten vize memuruda bana dedi, "sen gönderdikten sonra karar verecez", inþallah kararlarý olumlu yönde olur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)