Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ÝÞ ve YER seçimi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Standart ÝÞ ve YER seçimi

Arkadaþlar merhabalar;

Ben þu an þirket ve iþ araþtýrmasý yapýyorum, iþ ve yer seçimi gerçekten çok zor bir þey, çok kararsýz kaldým. Her kafadan farklý bir ses çýkýyor. Herkes farklý bir þey söylüyor. Geç kaldýðý düþünüyorum ve artýk bir karar vermem lazým, sizin yorumlarýnýza ihtiyacým var.

Öncelikle size bu programdan beklentilerimi aktarmak istiyorum. Benim için en önemli þey eðlence, aný yaþamak. Para biriktirip Türkiye’ye dönmek ya da oralardan iphone, mac falan alýp dönme gibi bir amacým yok. 3-4 ay boyunca paramý son damlasýna kadar harcayýp orada her an eðlenmeye çalýþacaðým, açýkçasý çalýþacaðým yerin, iþ ortamýnýn bu isteklerimi karþýlamasýný istiyorum. Açýk konuþacaðým, yani þimdi oralara kadar gidip de mühendislik fakültesindeki yalnýz erkek öðrenci gibi takýlmayý istemem, ortam olsun eðlence olsun partiler olsun vs. önemli þeyler bunlar. Daha önce gitmiþ arkadaþlardan veya bu konular hakkýnda bilgili olup da yeni gidecek olanlardan yardýmcý olmalarýný diliyorum.

Seçimimde etkili olacak bir faktör daha var, Türk popülasyonu.

Ben Amerika’ya gidiyorum ve bir yaz boyunca Türk dostlarýma veda etmek istiyorum, farklý bir yaz olsun istiyorum, oralara kadar gidip de Türk Türk’e takýlmak ne kadar mantýklýdýr bilemiyorum, sonuçta bu programýn amaçlarýndan biri de Ýngilizce geliþtirmek. Sakýn yanlýþ anlamayýn, hiçbir milletin vatandaþlarýnýn biz Türklerin mizahýna, eðlence anlayýþýna yaklaþacaðýný zannetmiyorum fakat dil faktörünü ön planda tutarak iþ tercihimi yapacaðým.

Daha önce gitmiþ olan arkadaþlardan veya bilgisi olanlardan bu beklentilerimi karþýlayacak iþ ve yer önerileri bekliyorum.

Þimdiden çok teþekkürler,
    Ýyi günler.
    Konu rerere tarafýndan (02-02-2012 Saat 04:20 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Gerçekten güzel düþünceler,ön görüþler bunlar.Umarým herþey gönlünüzce olur.Bir çok arkadaþ gibi bende sizin gibi düþünmekteyim,ancak kimle bu durumu konuþtuysam,söyledikleri ilk þey gideceðim her yer de Türk arkadaþlarýn mutlaka olacaðýydý.Sanýrým Türk'ler her yerde

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Hem eðlence istiyorsun,hemde türkler olmasýn diyosun.Eðlence nerede türkler orada Amerika'da baktýðýmýz zaman,work and travel öðreniclerinin gittiði hemen hemen her yerde türk öðrenci var,bu yadsýnamaz bir gerçek.Sana bende yegane tesadüf,eðlence parti falan istiosan eðlence parklarýný öneririm.Felaket ortam oluyormuþ oralarda diye duydum(!) zira bende bu yaz göreceðim.

Ýþ ve þirket seçiminde geç kaldým demiþsin,bence bu programa kayýt olmadan öðrencinin iþ bakýmýndan bir asýl hedefi birde back-up plan(o olmadý bu olsun)'ý olmalý.Ama iþler gelmeye devam ediyor.Sen sürekli þirketin yolunu arþýnlarsan muhakkak hoþuna gidecek olan bi iþle karþýlaþýrsýn.Ama tabi artýk bi þirkette seçmen lazým.Onunlada ilgili araþtýrmayý kendin yapmýþsýndýr zaten.Bu bahsettiðim noktalara dikkat etmelisin.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kanka ben barmenlik yaptim orda yasanabilecek en iyi ortami yasadim desem yeridir , cunku barlar kanuna gore 1 de kapanmak zorundaydi , saat 1den sonra kimse eve gidip yatmaz bizde toplanip birinin evine gidiorduk hep beraber orda sabaha kadar home party ye devam ki genelde bu ev benim evim oluyordu , ben yasli bi adamin evinde kaliordum ogrencilere odalarini kiraya veriodu , eylul olupta herkes gidince ben tek kalimaya basladim koca evde , her gece bardakileri ozellikle icinde boolca kiz olan gurplari eve getiriodum party yapioduk felaket cevrem oratamim olmustu polis falan basmadi allahtan gerturlu drug vardi
    Konu barmen tarafýndan (03-02-2012 Saat 02:51 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

ahaha tam barmenmiþsin kardeþ 24 saat barmen home barmen ))

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

aynen kardes

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Yorumlarýnýz için teþekkürler, giden diðer arkadaþlardan da yardýmcý olmalarýný diliyorum..

@barmen

Sen nereye gitmiþtin, tam olarak nasýl bir iþti? Biraz daha açabilir misin? Teþekkürler..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)