Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaport süre uzatma m? yeniden ç?kartmak m??

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Unhappy Pasaport süre uzatma m? yeniden ç?kartmak m??

geçen sene wat ile amerikaya gitmi?tim. bu senede gitmek istiyorum ama ?irketim, pasaport u yeniden ç?kartmam gerekti?ini söyliyor.
    elimdeki, geçen sene wat a gitti?im, pasaportun süresini uzatamazm?y?m? illaki yenismi ç?kmal? ve sebebi neden? (e?er yenisi zorunluysa)

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý ItsBritneyB*tch Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    geçen sene wat ile amerikaya gitmi?tim. bu senede gitmek istiyorum ama ?irketim, pasaport u yeniden ç?kartmam gerekti?ini söyliyor.
    elimdeki, geçen sene wat a gitti?im, pasaportun süresini uzatamazm?y?m? illaki yenismi ç?kmal? ve sebebi neden? (e?er yenisi zorunluysa)
    Süresi daha önceden uzat?lm?? olsayd? 5 y?l mesela kullanabiliyodun ama ?imdi bordo renkli pasaport veriyorlar.Bizden ek ücret alm?yorlar.Yani Harç paras? ödemiyoruz.sadece defter paras? ödeniyor.Yeni bi uygulama oldu?undan eski pasaportlar? uzatm?yorlar herhalde.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

yani uzatma gibi çaremiz yok dimi? illaki yenisi saçma ama ya :S
    emniyete gitti?imde soraca??m birde.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

?u an uzatm?yolar,sadece yenisini veriyolar.Zaten lacivert pasaport 2015 te süresi bitiyormu?.bu yeni çipli pasaportlar 10 y?l geçerliymi?..illa yenisi olacak

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

arkadaslar ?öyle bir durum sözkonusu ki BORDO PASAPORTlar?nda suresi dolunca onlar da uzat?lm?yor örne?in geçen sene ald?g?m bordo pasaportumu bu sene süresi dolmas? nedeniyle içerisinde sadec tek bir vize sayfas? dolu olmas?na rapmen de?i?tirmi? bulunuyorum.. Hatta ?u an g?c?r g?c?r bir halde konsoloslukta üzerine vize bas?lmay? bekliyor kendileri

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Sürekli gitmeyi dü?ünenler,gidenler için pasaportu uzun süreli almak aç?kças? bana daha mant?kl? geliyor.?ahsen ben 10 y?ll?k ald?m.He 10 y?l kullan?r m?y?m oras? meçhul

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý Username Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sürekli gitmeyi dü?ünenler,gidenler için pasaportu uzun süreli almak aç?kças? bana daha mant?kl? geliyor.?ahsen ben 10 y?ll?k ald?m.He 10 y?l kullan?r m?y?m oras? meçhul
    pasaport kullan?labilirli?i aç?s?ndan 10 y?l daha mant?kl? ama uzatma yapmad?klar?ndan tek çare yenisini ç?karmak zaten.bize bi olumsuz yan? yok.eskisini uzatabiliyor olsayd?kta defter paras? verecektik yenisini c?kart?ncada..Neticede ö?renciyiz ve hepimiz 1 y?ll?k harçs?z pasaport belgesiyle alabiliyoruz.ondan sonra pasaport ç?karmam??s?n gibi yine harç ödüyosun(ö?renciysen tekrar harçs?z al?yosun tabi)..
    Bu yeni pasaportun tek dez avantaj? yak?n y?llarda lacivert pasaportla 10 y?ll?k harç paras?n? ödeyip 2015 ten sonra kullanamicak olmas?..ama onlar?n kalan sürelerini yeni pasaporta eklerler herhalde...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Ugur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    pasaport kullan?labilirli?i aç?s?ndan 10 y?l daha mant?kl? ama uzatma yapmad?klar?ndan tek çare yenisini ç?karmak zaten.bize bi olumsuz yan? yok.eskisini uzatabiliyor olsayd?kta defter paras? verecektik yenisini c?kart?ncada..Neticede ö?renciyiz ve hepimiz 1 y?ll?k harçs?z pasaport belgesiyle alabiliyoruz.ondan sonra pasaport ç?karmam??s?n gibi yine harç ödüyosun(ö?renciysen tekrar harçs?z al?yosun tabi)..
    Bu yeni pasaportun tek dez avantaj? yak?n y?llarda lacivert pasaportla 10 y?ll?k harç paras?n? ödeyip 2015 ten sonra kullanamicak olmas?..ama onlar?n kalan sürelerini yeni pasaporta eklerler herhalde...

O ?ekilde bakarsan tabii ki bu da mant?kl? ama benim gibi okuldan harç muafiyet belgesi alam?yorsan 112 lira bir sene kullan?p ataca??na 10 y?l al?p 383 küsür lira vermek daha mant?kl? geliyor zaten 4-10 y?l aras? sabit 383 lira, alm??ken 10 y?ll?k ç?kartt?m bende yoksa öteki türlü alman?n da kendine göre avantajlar? var 9 ?ubat 2022 de art?k yine ç?kartaca??z tabii o zamana kadar pasaportlar akbil k?vam?na gelmezse

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

O ?ekilde bakarsan tabii ki bu da mant?kl? ama benim gibi okuldan harç muafiyet belgesi alam?yorsan 112 lira bir sene kullan?p ataca??na 10 y?l al?p 383 küsür lira vermek daha mant?kl? geliyor zaten 4-10 y?l aras? sabit 383 lira, alm??ken 10 y?ll?k ç?kartt?m bende yoksa öteki türlü alman?n da kendine göre avantajlar? var 9 ?ubat 2022 de art?k yine ç?kartaca??z tabii o zamana kadar pasaportlar akbil k?vam?na gelmezse
    Son s?n?fm?s?n ondan m? vermediler harçs?z pasaport belgesini?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Hay?r haz?rl?k ö?rencisiyim ama bizim pek sevgili okulumuz Work and Travel için muafiyet belgesi vermiyor-mu?(!) Bunun bir yasa oldu?unu,almaya hakk?m oldu?unu söyledi?imde,bu yasan?n okulun insiyatifine b?rak?ld???n?,istemedi?i zaman pek ala vermeyece?ini söyledi.Aç?kcas? bunu söyleyen ki?inin onay? olmadan ben bu belgeyi alam?yorum öyle olunca da daha fazla gerginlik ç?kmamas? aç?s?ndan üstelemedim bende.Yoksa i?in sonu nereye giderdi tahmin edemiyorum

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Son s?n?fm?s?n ondan m? vermediler harçs?z pasaport belgesini?
    Baz? üniversiteler work and travel denince vermeye biliyor bu harcs?z pasaport belgesini adam diyoki [sahsi dusuncem] bu cocuk par harc?yor bin tl ler veriyor diyip 100 tl mi veremiyo diye düsünüp veremeye biliyo belke daha dei?ik dü?ünceleride vard?r ama akl?mdaki dü?ünce bu o yüzden sirketinizdeki dan?sman?n?zdan work and travel degilde dil amac?yla ilgili bi yaz? al?rsan?z sorun ç?kmamas? ac?s?ndan [okuldaki belge için] daha ii olur
    FORZA ES-ES

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Dilekçe yaz?nca cevap vermek zorundalar ama..Sözde vermiyoruz yerine dilekçeye cevap olarak yaz?lan belgede gerekçeleriyle birlikte neden belgeyi vermediklerini yazmalar? gerekiyor.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Yeni pasaportlar uzatilmiyor. Ona gore uzun sureli cikartmaniz onerilir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bu arada ek bilgi pasaportunuzun geçerlilik süresinin anahtar? okuldan ald???n?z belgedir.
    Örne?in benim work and travel program? için pasaport ç?kartaca??m? bilmelerine ra?men tahminimce program hakk?nda bilgisi olmayan üniversite personeli (sa?olsun ) belgeye süreci iki y?l olarak i?lemi? ve defterdarl?k emniyet üçlemesiyle 2014 e kadar geçerli bi pasaport ç?kartm??lar
    Yeni ç?kartacak arkada?lar?n bilgisine..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yeni pasaportlar uzatilmiyor. Ona gore uzun sureli cikartmaniz onerilir.
    uzat?lm?yor derken nas?l oluyor?bu sene yeni pasaport ç?kartm?s olan biri seneyede wat yapmak isterse yeniden mi ç?kartmak gerekiyor?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Yeni pasaportlar süresi bitince geçerlili?ini yitiriyor ve uzat?lm?yor. Tekrardan pasaport ba?vurusu yap?p yeni pasaport almak gerekiyor. Bu nedenle her sene pasaport almak için u?ra?aca??m?za 10 y?ll?k pasaport alal?m tek seferde olsun bitsin

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

ama 10 y?ll?k pasaport biraz tuzluben pasaportu sadece wat için kullan?cam,o yuzden ?imdi uzun süreli alsam yine pahal?ya patlar bana.ve ?imdi 4. s?n?f?m ve intership de dahil olmak uzere pasaportu kullanaca?im süre k?s?tl?..o yüzden 1.,2. s?n?flarin her y?l ugrasip oraya git buraya git yapaca?ina uzun süreli almas? dedi?iniz gibi mant?kl?..çünkü her seferinde eski pasaporttaki vizeyi ibraz etmek icin 3. basvuruda önceki pasaportlar?da beraberinde ta??mak gerekir..

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Hocam tuzlu dedi?in 1 y?ll?k 180 lira 10 y?ll?k 450 lira defter paras?yla beraber arada uçurum yok.Ayr?ca WAT dönü?ü ilerde Rusya ya falan gidilmekte istenebilir.Önceden bilseydim ilk senem de daha al?rd?m 10 y?ll??? evde her çekmecede bir pasaportum var

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Hocam dedim ya ben sadece wat amaçl? ve 2 kere daha anca vize ba?vurusuna giderim o yüzden 52,5 lira her sene ödesem dahi zam geldi filan 150 lira öderim..Ama dedi?in gibi ba?ka ülkelere giri? ç?k?? yapmay? planlayan yada 1. veya 2. senesinde wat a ba?vuranlar için 10 y?ll?k daha mant?kl?..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam tuzlu dedi?in 1 y?ll?k 180 lira 10 y?ll?k 450 lira defter paras?yla beraber arada uçurum yok.Ayr?ca WAT dönü?ü ilerde Rusya ya falan gidilmekte istenebilir.Önceden bilseydim ilk senem de daha al?rd?m 10 y?ll??? evde her çekmecede bir pasaportum var
    4-10 aras? 383 lira + 62 lira da cüzdan paras? san?r?m

9 ?ubat 2022 de bitecek benimkinin tarihi ,bakt?kça kendimi bir garip hissediyorum zira pasaport geçerlili?ini yitirdi?inde ben 30 uma merdiven dayam?? olaca??m

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

4-10 aras? 383 lira + 62 lira da cüzdan paras? san?r?m

9 ?ubat 2022 de bitecek benimkinin tarihi ,bakt?kça kendimi bir garip hissediyorum zira pasaport geçerlili?ini yitirdi?inde ben 30 uma merdiven dayam?? olaca??m
    Ben harçs?z ald???m için sadece defter paras? veriyorum o yüzden 10 y?ll?k almad?myoksa 1 y?ll??a harç ödemek zorunda kalsam dü?ünmeden bende 10 y?ll?k al?rd?m.Çünkü intership içinde ba?vurucam seneye..Hele o ba?vuruda bi lacivert bide bu y?l ç?kartt???m pasaportla beraber seneye ç?karaca??m pasaport olacak 3 tane

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

dostlar benim sorum ?u ?ekilde sizlere: Geçen sene nama check ma?duruydum gidemedim ama vize mi bast?rd?m ne olur ne olmaz diye o öylece duruyor pasaportta.Pasaportum 2 y?ll?kt? kas?m 2012 de bitti?i için 2012 wat'? için yeniden ç?kart?yorum ( vize geçerlilik tarihinden itibar?yla en az 6 ay geçerli olmas? kural?ndan dolay?,ha bu arada, sizce saçma de?il mi bu olay pasaportum nas?l geçersiz olur arkada?,ne alaka geldikten sonra geçerli omas? felan..)Yeni pasaport ç?kart?nca eski pasaportu vize al?rken yan?mda götürmeli miyim,yoksa o pasaport emniyette mi kal?yo ebediyyen??Çünkü varsa eski pasaportunuzu yan?n?n?zda getirin diye bir aç?klama var vize için gereken belgeler aras?nda...Emniyette kal?rsa problem olmas?n..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Eski pasaport sizde kal?r.Emniyet sadece ka??t delgeci ile pasportu deler kullan?lmaz oldu?unu göstermek için.Ama sizde kal?r içindeki belgerli gerekti?inde sunabilmeniz için..Giri? ç?k?? tarihleri ve vize sayfalar? gibi..

Edit:Mant?k arama bo?una zaman kaybedersin

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

Eski pasaport sizde kal?r.Emniyet sadece ka??t delgeci ile pasportu deler kullan?lmaz oldu?unu göstermek için.Ama sizde kal?r içindeki belgerli gerekti?inde sunabilmeniz için..Giri? ç?k?? tarihleri ve vize sayfalar? gibi..

Edit:Mant?k arama bo?una zaman kaybedersin
    ok. çok sa?ol u?ur, te?ekkürler

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkada?lar benim de bir sorum olacak.Pasaportumu Ocak'ta ç?kartt?m.Daha sonra erasmusa ba?vurdum ve kazand?m.Halihaz?rda yaz?n Alaska'ya gidiyorum.Erasmus için vize ba?vurusu yapaca??mda gidece?im ülke bana vize vermek için pasaportumun vize biti? tarihinden üç ay sonra bitmesini istiyor.Ancak pasaport ocakta sona eriyor.San?r?m pasaport süresi art?k uzat?lm?yor.Bu durumda ne yapabilirim sizce?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Yenisi için ba?vuramazm?s?n?yani eskisinin süresi bitmeden yenisi için ba?vuramazm?s?n?Harç paras?n? kendin ödeyip 10 y?ll?k alabilirsin pasaportu diye dü?ünüyorum ama emin de?ilim prosedür hakk?nda..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

San?r?m vermiyorlar ben de bilmiyorum ne yapay?m olmazsa aray?p ö?renece?im.Ama bildi?im kadar?yla yenisini al?nca eskisini deliyorlar bu ?ekilde geçersiz oluyor.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Alaskan_09 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    San?r?m vermiyorlar ben de bilmiyorum ne yapay?m olmazsa aray?p ö?renece?im.Ama bildi?im kadar?yla yenisini al?nca eskisini deliyorlar bu ?ekilde geçersiz oluyor.
    benim pasaportumun bitmesine 8 ay vard? yeni ç?kartmak zorundayd?m(abd'den ekim de dönecek olursam yetmiyordu süresi) 1 y?ll?k için ba?vurdum 1 y?l 8 ay l?k pasaport verdiler.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Benim durum biraz daha farkl? hocam.Amerika için hiçbir problem yok ama mesela nisanda erasmus için tekrar vize görü?mesine girece?im.Finlandiya verece?i vizeden en az üç sonra bitmesini istiyor pasaportun o yüzden iki arada bir derede kald?m.Yeni pasaport ç?kar?rsam eskisini deliyorlar kullan?lmaz hale geliyor diye biliyorum süre uzatmak da art?k yok san?r?m.NAs?l olacak ben de bilmiyorum durum biraz kar???k

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)