Work and Travel
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaport süre uzatma mı yeniden çıkartmak mı?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı Username Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sürekli gitmeyi düşünenler,gidenler için pasaportu uzun süreli almak açıkçası bana daha mantıklı geliyor.Şahsen ben 10 yıllık aldım.He 10 yıl kullanır mıyım orası meçhul
    pasaport kullanılabilirliği açısından 10 yıl daha mantıklı ama uzatma yapmadıklarından tek çare yenisini çıkarmak zaten.bize bi olumsuz yanı yok.eskisini uzatabiliyor olsaydıkta defter parası verecektik yenisini cıkartıncada..Neticede öğrenciyiz ve hepimiz 1 yıllık harçsız pasaport belgesiyle alabiliyoruz.ondan sonra pasaport çıkarmamışsın gibi yine harç ödüyosun(öğrenciysen tekrar harçsız alıyosun tabi)..
    Bu yeni pasaportun tek dez avantajı yakın yıllarda lacivert pasaportla 10 yıllık harç parasını ödeyip 2015 ten sonra kullanamicak olması..ama onların kalan sürelerini yeni pasaporta eklerler herhalde...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pasaport kullanılabilirliği açısından 10 yıl daha mantıklı ama uzatma yapmadıklarından tek çare yenisini çıkarmak zaten.bize bi olumsuz yanı yok.eskisini uzatabiliyor olsaydıkta defter parası verecektik yenisini cıkartıncada..Neticede öğrenciyiz ve hepimiz 1 yıllık harçsız pasaport belgesiyle alabiliyoruz.ondan sonra pasaport çıkarmamışsın gibi yine harç ödüyosun(öğrenciysen tekrar harçsız alıyosun tabi)..
    Bu yeni pasaportun tek dez avantajı yakın yıllarda lacivert pasaportla 10 yıllık harç parasını ödeyip 2015 ten sonra kullanamicak olması..ama onların kalan sürelerini yeni pasaporta eklerler herhalde...

O şekilde bakarsan tabii ki bu da mantıklı ama benim gibi okuldan harç muafiyet belgesi alamıyorsan 112 lira bir sene kullanıp atacağına 10 yıl alıp 383 küsür lira vermek daha mantıklı geliyor zaten 4-10 yıl arası sabit 383 lira, almışken 10 yıllık çıkarttım bende yoksa öteki türlü almanın da kendine göre avantajları var 9 Şubat 2022 de artık yine çıkartacağız tabii o zamana kadar pasaportlar akbil kıvamına gelmezse

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı Username Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O şekilde bakarsan tabii ki bu da mantıklı ama benim gibi okuldan harç muafiyet belgesi alamıyorsan 112 lira bir sene kullanıp atacağına 10 yıl alıp 383 küsür lira vermek daha mantıklı geliyor zaten 4-10 yıl arası sabit 383 lira, almışken 10 yıllık çıkarttım bende yoksa öteki türlü almanın da kendine göre avantajları var 9 Şubat 2022 de artık yine çıkartacağız tabii o zamana kadar pasaportlar akbil kıvamına gelmezse
    Son sınıfmısın ondan mı vermediler harçsız pasaport belgesini?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son sınıfmısın ondan mı vermediler harçsız pasaport belgesini?
    Bazı üniversiteler work and travel denince vermeye biliyor bu harcsız pasaport belgesini adam diyoki [sahsi dusuncem] bu cocuk par harcıyor bin tl ler veriyor diyip 100 tl mi veremiyo diye düsünüp veremeye biliyo belke daha deişik düşünceleride vardır ama aklımdaki düşünce bu o yüzden sirketinizdeki danısmanınızdan work and travel degilde dil amacıyla ilgili bi yazı alırsanız sorun çıkmaması acısından [okuldaki belge için] daha ii olur
    FORZA ES-ES

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)