Alıntı cakmaparker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
manhattan seni bu forumun hincal ulucu ilan ediyorum.Ben NewYorkta calisiyorum.Ozgurluk anitindayim ona ragmen nefret ettim Amerikadan.Yani kolay kolay kimsenin bulamicagi isi sans eseri buldum.Hala Amerika iyi diyorsan zaten sen daha once work and travel yapmamissin derim.Memleketinin degerini anlayan arkadaslara da tesekkur ediyorum.Turkiye gibi memleket yok bunu kafaniza sokun.
Evet simdiye kadar hic wat yapmadim. Sadece bilgi almak, bildigimi paylasmak icin forumdayim. Olay wat'in iyi olup olmamasi degil ki. Sen istanbulda burgerkingde bulasikci olarak calissan hergun sabahtan aksama kadar sende lanet edersin. Ki turkiyede burger kinglerde saatlik 2.15 TL ucret aliyorsun. Gunde 6 saat calissan -nefes almadan ayakta calisiyoruz 12 tl icin mi falan dersin. Ama bu turkiyenin kotu oldugunu mu gosterir. Isinden nefret etmek ulkenin iyi-kotu oldugunu gostermez. Amerikada ayda 20 000$ aldigin bi iste olsan - Ne super bi yermis bu amerika falan mi diyeceksin. Onun icin ulkeyi kiyaslarken watla falan karsilastirma yapmak yanlis. Arkadas zaten wat iyi/kotu dememis. Amerikanin hakkinda genel konusmus.

Zaten wat'in sevilecek bi tarafi yok. Imkan olsa bireysel gidip gezilir mecburiyetten yapiliyor. Amac hem amerikayi gormek, hem de arta kalan parayla elektronik kiyafet falan alip gelmek. Macera falan hikaye. Yoksa en alt tabaka isler yapiliyor. Bulasik, temizlik falan. Eglence yerlerinde calismak zevkli olabilir ama bu isler degil. Ama maddi yonden bakinca bizi tatmin edecek ucretler aldigimiz icin zevkle yapiliyor.

Ara sira ozgurluk anitindan disari cikip muzeleri, sokaklari, parklari falan gezmeyi dene. Ulkeyi sadece is olarak gorme. O zaman daha iyi anlarsin