şimdiye kadar pasaportunu çıkarmayan kalmamıştır ama bir dahaki sene gidecekler için yazıyım ben de başıma gelenleri.
istanbul üniversitesi fen fakültesindeyim. sanıyorum en iğrenç öğrenci işlerine sahibiz. harçsız pasaport evrağı istedim. 3 güne verdiler sağolsunlar. ama kadıköy emniyete gittiğimde evrakta kaç yıllık pasaport istiyosam onun da yazması gerektiği söylendi. okula evrağı geri getirmek zorunda kaldım ama emniyetteki eleman evrağın üzerine kırmıı tükenmez kalemiyle işaretler yaptığı için (kontrol etme amaçlı sayıları falan yuvarlak içine almıştı) yeni evrak çıkarılması gerekiyordu.
neyse yeni evrak için öğrenci işlerine gittim. ilk başta karşılaştığım görevli çok iyi. çok tatlı bi abla. hemen dedi tamam sen bekle ben bi soriyim dilekçeni yazmaya başla dedi. başladım dilekçemi yazmaya. altına not düşmem gerekiyodu "psapotumun 1 yıllık olmasını istiyorum" şeklinde. fakat bunu yazmama izin verilmedi. 6 aylık, 1 yıllık veya 2 yıllık yazamazlarmış. bunu söyleyen de dilekçelerin hepsinin elinden geçtiği kişi. yahu diyorum altı üstü 1 yıllık yazıcaksınız ne var bunda. hayır diyo emniyete söle halletsin kaç senelik istiyosan versin. ya dedm vermiyo adamlar yazın işte ne var bunda fln yok dedi. nuh diyo peygamber demiyo.
ben de gittim hemen üst katta dekan yardımcısına. dedim hocam böyleyken böyle. emniyet bana 1 yıllık verilsin diye yazı getir diyo ama burda bana o yazıyı not düşmüyolar dedim. hemen alt katı aradı adamı yukarı çağırdı. dekan yardımcısının önünde onunla bir güel tartıştım. zaten öğrenciye zulmetme işleri sizin bölümünüz dedim. 1 gün bile şurda işlerim tıkırında yürümedi ne biçim insanlarsınız sizin sanki çocuğunuz üniversiyteye gitmicek fln filan dedim. o güne kdr içimde biriktirdiğim ne varsa döktüm orda =)
dekan yardımcısı da sağolsun orta yolu bulmaya çalıştı kadın, ama adam elinde yeni kanunla gelmiş, buna göre de benim son senem olduğu için ancak ve ancak 6 aylık vereblirmiş. yazarım ama 6 aylık yazarım diyo bu sefer de. ya diyorum olmaz 1 senelik olmazsa vize falan alamam ben diyorum. yok diyo istiyosan öle yazıyım diyo.
neyse çıktık dekan yardımcısı kadının odasından, kapıdayken bana diyor ki beyefendi sen boşu boşuna gelip ayşen hanıma beni şikayet ettin, senin bütün evrakların benim elimden geçicek, istersem vermem gibi cümleler kurdu. ben tabi içimden bildiğim bütün kfürleri sayıyorum o adama . sorna dedim tama o zaman yazma hiç bi şey bana o belgenin aynısını ver ben başka bi emniyete gidicem. yazamam diyo. tam da yüzünün ortasına bi yumruk istiyodu yani ama onu yapıcak cesaret yok tabi ben de
sonra beni sırf uyuzluğundan orda bi yarım saat kadar bekletti. dilekçemi kabul etti ve o eski belgenin aynısını yazdı. üzerinde 1 yıllık falan da yazmıyodu. en sorunsuz emniyet valiliğin arkasındaki emni,yet dediler. ben de ertesi gün ghittim oraya. biraz yavaş işliyo ama hiç problem çıkarmadılar. bana orda sordular kaç senelik diye, salak gibi 1 senelik deyince de 1 senelik verdiler =)
3 gün sonra gittim pasaportumu aldım.
istanbul üniversitesindekilere özellikle de fen fakültesindekilere sabır diliyorum. sakın peşini bırakmayın, sonunda zafer sizin oluyo =)






Alıntı
Bookmarks