Dediğin gibi kurs programının yoğunluğuna da bağlı. Ben zamanında gittim yaz kursuna. Haftada 4 gün 3'er saat şeklindeydi, sadece temelde işe yaradı yaradı. Onun dışında üniversitede hazırlık okumak sana çok şey katar, hele dil kursu ve hazırlık şeklinde yaparsan şubat-marta kadar hiç değilse temel kavramları öğrenmiş, kendini ifade edebilecek duruma gelebilirsin. Speaking konusunda bir şey diyemem ama.
Ben kurs+hazırlık yaptım, özel ders aldım ama speaking'e güvenemiyorum. Ama evde kendin çalışırken okumanı sesli bir şekilde yaparsan faydasını görürsün, gerisi biraz da özgüven. Zaten ahım şahım ingilizce de istemiyorlar.





yogun kurs almadigin surece 6-7 ayda orta seviyede olman cok cok cok zor.Hazirlik okuyacaksan da , ilk donemin sonunda anca orta seviyeye gelebilirsin. Tabi okulunun kalitesine bagli ben ne hazirlik okuyanlari biliyorum , orta seviye bile degil , ne hazirlik ogrencileri gordum ( bilkent gibi) adamlar sakir sakir konusuyor.
Alıntı
Bookmarks