Arkadaþalr ben seneye mezun olcagým ýcýn ve son sýnýflarýn vize almasý býraz daha riskli oldugu ýcýn býr arastýrma yapýyorumda.deneyýmelrýnýzý veya tanýdýgýnýz kýsýlerýn deneyýmlerýný ayzarsanýz sevýnýrým
Arkadaþalr ben seneye mezun olcagým ýcýn ve son sýnýflarýn vize almasý býraz daha riskli oldugu ýcýn býr arastýrma yapýyorumda.deneyýmelrýnýzý veya tanýdýgýnýz kýsýlerýn deneyýmlerýný ayzarsanýz sevýnýrým
ben yaklaþýk 1 ay önce vize görüþmesýne gittim son sýnýftayým(alttan dersimde yok hatta mezunda oldum) ama yüksek lisans yapýcam mutlaka dönmem gerek dedim sordu bana hangý okulda hangi alanda yapýcaksýn diye bende cevapladým hiçbir sorun cýkarmadan aldým vizemi. Merak etme yaný sorun olmuyor.
hmm..peki bunu bý belgeyle ýspatladýnmý yoksa sadece sozlu oalrakmý soyeldýn
bende son sýnýfým ve bu snee mezun oluyorum hatta oldumbende yaklaþýk 1 ay önce istanbula vize görüþmesi için gittim. bana sadece:
annemin babamýn iþini sordular
annem evhanýmý babam öðretmen dedim;
nerde öðretmen dedi
trabzonda dedim
hangi okulda dedi yüksek okulmu dedi
ilkokul dedim.
dönüþte ne yapcaksýn
yüksek lisans bu kadar. ALES belgemi yanýmda götürdüm ona bile bakmadý...
arkadaþlarýmda mezun olacaklardý; biri bi firmayla yaptýðý iþ anlaþmasýný götürdü; ona da iþ anlaþmasý hakkýnda ve firma hakkýnda bazý sorular sordular.
kolay gelsin...
bende son sýnýfým mezun oluyorum bu donem 27 hazýran mezunýyet toreným vardarýsý basýnýza...
herneyse beným staj larým vardý yapmamýstým adama dersým kalmadý ama staj yapacam donunce dedým býtýrýnce ne yapacaksýn dedý bende ýstanbulda akrabalar var ýs ayarlýyacaklar bana dedýmsorun cýkmadý ortalamamda 1.99 du hatta cok ýyý degýldý ...
ben KKTC den aldým vizeyi belirteyim bu arada...
benim gözlemlediðim kadarýyla konsolosun dedýklerýný anlarsan ve dogru durust cevaplar verýrsen sorun cýkmýyo yeter ký kendýnden emýn ve rahat ol gerýsý bence sadece formalýte...
simdiden baþarýlar...
Konu sincili tarafýndan (21-06-2008 Saat 11:42 PM ) deðiþtirilmiþtir.
haberler cok ii valla cok salun arkadaþlar
bende son sınıfım alttan falanda hiçbir dersim yoqqq 2 hafta önce aldım vizeyi.4.sınıfım dedim hiç bişey sormadı ekstaraa olarakk rahat ol yanii sende alırısn inş.bi problemm çıkmasss..
dostum 2008 de yazmış arkdaş tarihe bakmamşsın galiba
Ben de bu konuda biraz sıkıntı çekiyorum. Wat..!! ile gidecek olsam çok sorun etmezdim son sınıf olmayı; fakat dil okulu ile gideceğim için hala ne gibi bir şeyler açıklasam da görevlileri ikna etsem diye düşÃ¼nüyorum.
PLANÖRLE AMERÝKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA ÝÞTE BU WAT..!!!!![]()
Sıkıntım şu: Okul bitiyor, dil okuluna gidiyorum. Görevlinin bana en önemli soru olan Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğime inandıracak soruyu nasıl cevaplaman gerektiği konusunda sıkıntılıyım. Master dersem bana Ales vs. gibi bir şeyler göster derse o zaman ne yaparım ya da işte bir iş belgesi götürün deniliyor ki ben böyle bir şey yapmayı düşÃ¼nmüyorum o yüzden sıkıntılıyım.
ben götüdüm o iş belgesinden almadı bile,söledim bakmıcakmsınız diye gerek yok dedi,buarada benim bi arkdaşımda seninle aynı durumda oda ingiltreye gidior dil okuluna aldı vizeyi o,bence alırsın ya inş![]()
Umarım alırım..! Umarım ne gibi bir açıklama yapacağıma bir an önce karar verebilirim. Teşekkürler açıklaman için.
darýsý diðerlerinin baþýna![]()
Bunlarý okuyunca rahatladým yahu.
Ben de son sýnýfým , bu yýl mezun oluyorum,alttan dersim de yok. Artýk ALES belgemi falan götüreceðim.ÝKna etmek gerekiyor.![]()
benide ilgilendiren bi konu bu.ales males yapmiycka hayýr mecbur muyum ztn ? alttan dersim olmadan mezun oluyorum kýsmetse, sallarým biþeyler heycanlanmam ben ztn![]()
sýkýntý yok arkadaslar bende 1 ay once aldým výzeyý tek dersten okulu bý zene uzatmýstým bende cok korkuyodum ( bu arada sýrf wata tekrar katýlayým dýe uzattým ) hýc bana soru býle sormadýlar hýmm daha once gýtmýssýn evet dedýmmm .. ýyý tattýller dedý sagol dedým okadar![]()
valla bende bi dersim fln kalýrsa sýrf bi wat daha yaparým diye sevinirim ama bi kere istediðim þekilde gidiymde sonra düþünürüz onu![]()
Þu anda 2 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 2 misafir)
Bookmarks