ABD den vize alma süreci diðer ülkelere göre daha karmaþýk. yok o bankaya baþvuru parasý yatýr, þu bankaya telefon açma þifresi için para yatýr, o þifre ile sadece 2 defa arayabilme hakkýn olsun, resmine dikkat et, belge getirme ama belki de lazým olabilir sen gene de getir...falan filan feþmekan..bi sürü tuhaf ayrýntý. baþvurunun da internette yapýlmasý cabasý, zira oraya da fotoðraf ekleme durumun var..
Karmaþýk görünen bu vize alma sürecini, ABD ye turist olarak gezmeye gidecekler için paket halinde oluþturdum. Ben de önümüzdeki dönemlerde bu sürece katýlacam, dolayýsýya pek çok kiþiye kolay gelen hatta alýþkanlýk yapan ama diðer vizelere göre karmaþýk olan bu durumu sizlerle adým adým paylaþayým istedim. zira hataya yer yok.
Eksik, hatalý bir þey varsa lütfen ekleyin böylece benim gibi ABDye turist olarak gidecek kiþilere yardýmlarýmýz dokunsun:
ÝSTANBUL için turist vizesi baþvurusu
1. Vize baþvuru ücretini ödeyecez. B2 vizesi alacaðýmýz için kiþi baþý ücret 140$. Bu ücreti herhangi bir Fortis þubesine yatýrýp dekontunu alýcaz.Dekont lazým
2. Konsolosluktan randevu almamýz gerekiyor. Bu randevuyu alabilmek için de bir PIN numarasý almamýz gerekiyor.PIN numarasýný almak için Ýþ Bankasýna gidiyoruz. Ýþ Bankasý þubesine gidicez ve oraya 20$ verip vize bilgisi ve pin numarasý alýcaz. Bu pin 1 yýl süreyle geçerli olacak ve ayný pin ile bir yakýnýmýz (eþimiz) için de baþvuru hakkýmýz olacak. Pin aldýðýmýzýn ertesi günü 0212-3404444 arýýcaz ve mülakat için randevu alýcaz.
3. Randevu tarihini belirledikten sonra, o tarihten en az 2 iþ günü evvel konsolosluðun resmi sitesinde DS-160 formunu elektronik ortamda doldurucaz. (Eðer birden fazla baþvurumuz varsa her biri için ayrý ayrý doldurucaz) Kiþisel bilgilerimizin ve barkod onay sayfasýnýn olduðu sayfanýn print'ini alýcaz. Çünkü randevu günü o sayfa lazým. Ayrýca yapabiliyorsak konsolosluk standartlarýnda çekilmiþ olan JPG resimlerimizi baþvuru formlarýna ekliicez.
4. Eðer, elektronik baþvuru sonrasýnda konsolosluk bizden destekleyici belge isteyecekse, biz bunlarý hazýrlýýcaz.
5. Randevu tarihinde elimizdeki belgeler ve destekleyici diðer belgeler ile randevumuza gidicez.

Alýntý

açıkcası banada, 

Bookmarks