Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ye?iL pasaportLa WAT vizesi??

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart Ye?iL pasaportLa WAT vizesi??

arkadasLar yesiL pasaport ya??n?n 24e ç?kt???n? duyunca kafamda ampuLLer yand?.. =) fakat biLmedi?im bi konu var.. ben bu yesiL pasaportu c?kart?nca WAT vizesine basvurabiLirmiyim.. yani ye?iL pasaporta j1 vizesi aLabiLirmiyim?? ?imdiden te?ekkürLer

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

yes?l pasaport yas? 25 kardes?m ayr?ca yes?l pasaportla j1 v?zes? verm?yolar..daha dogrusu yes?l pasaportla okuyan h?cb?r ogrenc?ye yurt d?s?na c?k?lmas?na ?z?n ver?lm?yor..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yes?l pasaport yas? 25 kardes?m ayr?ca yes?l pasaportla j1 v?zes? verm?yolar..daha dogrusu yes?l pasaportla okuyan h?cb?r ogrenc?ye yurt d?s?na c?k?lmas?na ?z?n ver?lm?yor..
    nas?L yani 25 yas?na kadar yesiL pasaport veriLiyor ama ö?renci yurtd?s?na c?kam?yorsa neden veriyorLar o pasaportu.. yanL?s?n var sanki ben yesiL pasaport aLsam yurtd?s?na c?kam?camm? smdi =))

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cimbomlu10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nas?L yani 25 yas?na kadar yesiL pasaport veriLiyor ama ö?renci yurtd?s?na c?kam?yorsa neden veriyorLar o pasaportu.. yanL?s?n var sanki ben yesiL pasaport aLsam yurtd?s?na c?kam?camm? smdi =))
    hehehe sen?n yes?l pasaport almanda ayr? b?r s?k?nt? kardes?mben ald?g?n? kabul ederek konusuyorum ama ded?g?m g?b? oda zor

yak?n b?r tar?hte konusmus oldugum b? arkadas?m?n facede yaz?s?n? arad?m duvar?na yazm?st? baya b? konusmustuk ama bulamad?m...malesef okudugunu belgelesen b?le yes?l pasaporta v?ze vurulmuyor neden?n? bende b?lm?yorum once lac?vert pasaporta cevr?l?yor daha sonra v?ze ?slmeler? gercekles?yor...

ben?m konusmus oldugum hatun hollandada master?n? yap?yor ve onunda yes?l pasaportu vard? ve yurt d?s?na c?karken lac?vert pasaporta cevr?l?p v?zes? o sek?lde ver?ld?...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

hehehe sen?n yes?l pasaport almanda ayr? b?r s?k?nt? kardes?mben ald?g?n? kabul ederek konusuyorum ama ded?g?m g?b? oda zor

yak?n b?r tar?hte konusmus oldugum b? arkadas?m?n facede yaz?s?n? arad?m duvar?na yazm?st? baya b? konusmustuk ama bulamad?m...malesef okudugunu belgelesen b?le yes?l pasaporta v?ze vurulmuyor neden?n? bende b?lm?yorum once lac?vert pasaporta cevr?l?yor daha sonra v?ze ?slmeler? gercekles?yor...

ben?m konusmus oldugum hatun hollandada master?n? yap?yor ve onunda yes?l pasaportu vard? ve yurt d?s?na c?karken lac?vert pasaporta cevr?l?p v?zes? o sek?lde ver?ld?...
    benim vard? yesiL pasaportum 18 yas?m bitince süresi doLmu? oLdu.. fakat biLdi?in gibi yesiL pasaport birçok üLkeye vizesiz giri? anLam?na geLiyor.. ama yesiL pasaportada vize isteyen üLkeLer var.. bunLar içinde vizeye ayr?Lm?s sayfaLar vard? pasaportta.. dedi?in gibiyse s?k?nt?L? bir i?mi? =))

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cimbomlu10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim vard? yesiL pasaportum 18 yas?m bitince süresi doLmu? oLdu.. fakat biLdi?in gibi yesiL pasaport birçok üLkeye vizesiz giri? anLam?na geLiyor.. ama yesiL pasaportada vize isteyen üLkeLer var.. bunLar içinde vizeye ayr?Lm?s sayfaLar vard? pasaportta.. dedi?in gibiyse s?k?nt?L? bir i?mi? =))
    ded?g?m g?b? ben bu sek?lde b?l?yorum ama suan %70 em?n?m j1 v?zes? ver?lm?yor

bu arada sen?n suanda yes?l pasaport almanda 18 ? gecmen neden?yle zaten zor cunku her nekadarda okuyo gozuksen a?leden bag?ms?z olarak kabul ed?l?yor basvuru s?ras?nda

neden dersen bende alacakt?m peder emekl? olmadan once b? kac sene once ?ste adam ded? sen 18 ? gecm?s?n evet ded?m..e sen alamazs?n n?ye 18 ? gecm?s?nyahu ohuyom ben yaaaaaaaaa...olsun sen suanda her nekadarda ohuyosanda yas?n gereg? veremey?z dem?slerd?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

ded?g?m g?b? ben bu sek?lde b?l?yorum ama suan %70 em?n?m j1 v?zes? ver?lm?yor

bu arada sen?n suanda yes?l pasaport almanda 18 ? gecmen neden?yle zaten zor cunku her nekadarda okuyo gozuksen a?leden bag?ms?z olarak kabul ed?l?yor basvuru s?ras?nda

neden dersen bende alacakt?m peder emekl? olmadan once b? kac sene once ?ste adam ded? sen 18 ? gecm?s?n evet ded?m..e sen alamazs?n n?ye 18 ? gecm?s?nyahu ohuyom ben yaaaaaaaaa...olsun sen suanda her nekadarda ohuyosanda yas?n gereg? veremey?z dem?slerd?
    ewet dedi?in do?ru.. önceden ya? s?n?r? 18di.. bnm pasaportun süreside o yuzden dolmustu.. fakat 24e c?kt???n? duydum ve bnm arkadas?m 21 yas?nda gecen hafta yesiL pasaport c?kard?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

way arkadas yukseklerde tan?d?g?m? vard? ne

nese konu dag?lmas?n belk? benden daha ?y? b?len konuya hak?m olan b?r? vard?r bekl?yel?m bakal?m

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

TC vatanda?lar?n?n yurtd???nda ye?il pasaport ile çal??malar yasak oldu?u için J1 vizesine ye?il pasaportlat ba?vurulmas? imkans?zd?r. O nedenle ye?il pasaportu olanlar?n pasaport tipini de?i?tirmeleri ve o ?ekilde ba?vurmalar? gerekir.
    CCN International Education Services - www.ccnedu.com

CCN Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Servisi
    Work and Travel Departmanı

Work and Travel programında bilmeniz gerekenler konusunda makale için tıklayın

Tel: 0212 292 5707
    Fax: 0212 292 5166
    E-mail: info@ccnedu.com

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı CCN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TC vatanda?lar?n?n yurtd???nda ye?il pasaport ile çal??malar yasak oldu?u için J1 vizesine ye?il pasaportlat ba?vurulmas? imkans?zd?r. O nedenle ye?il pasaportu olanlar?n pasaport tipini de?i?tirmeleri ve o ?ekilde ba?vurmalar? gerekir.
    cok sa?oLun =)) oLay kapanm??t?r.. ozaman ye?iL pasaport c?karmay?m ben =)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

way arkadas yukseklerde tan?d?g?m? vard? ne

nese konu dag?lmas?n belk? benden daha ?y? b?len konuya hak?m olan b?r? vard?r bekl?yel?m bakal?m

yükseklerde tan?d?k olmas?na gerek yok medyay? takip etmiyorsunuz galiba erkeklere 18 ya? s?n?r? varken 24e veya 25 e yükseltildi

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı canuyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yükseklerde tan?d?k olmas?na gerek yok medyay? takip etmiyorsunuz galiba erkeklere 18 ya? s?n?r? varken 24e veya 25 e yükseltildi
    o isin esprisiydi dostum ben zaten yukarda yazdim eger okuduysan (:

yes?l pasaport yas? 25 kardes?m .

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dostlar bende sizin gibi biliyordum ye?il pasaporta wat izni verilmiyor diye fakat az önce ?irket yetkilim ye?il pasaporta da wat izni veriliyor ARTIK dedi.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bir arkada??m ye?il pasaport ile vize ald?.

Alıntı HeredaS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostlar bende sizin gibi biliyordum ye?il pasaporta wat izni verilmiyor diye fakat az önce ?irket yetkilim ye?il pasaporta da wat izni veriliyor ARTIK dedi.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı speedygonzalez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir arkada??m ye?il pasaport ile vize ald?.

Huhhh ! Bu haber benim için gayet iyi oldu her yerde ye?il pasaporta wat vizesi vermiyor yaz?yor bende bu nedenle ye?il yapm?yordum tekrar Bana da bugün ?irket yetkilim söyledi süper haber bu hem harç muhafiyet getir götüryle u?ra?mayacam hemde 5 y?ll?k pasaport sürem olacak masrafdan da kurtuldum :P Eyvallah dostum

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Nas?l ya? Benim de ye?il pasaportum vard?. Bu wat için kullan?lm?yor diye pasaport ?ubesinde deldiler gül gibi pasaportumu. Mecbur yeni bordo pasaport ç?kartm??t?m. Hay?r böyle bir ?ey varsa büyük haks?zl?k, amerikadan gelince zaten ilk i?im bu pasaportumu iptal ettirip yeni bir ye?il pasaport ç?kartmak olacak. Bilseydim bunu ke?ke! Ama pasaport müdürlü?ü de dahil sordu?um kimse net bir cevap verememi?ti ve bordo ç?karmam gerekti?ini söylemi?lerdi! Ma?durum!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı HeredaS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Huhhh ! Bu haber benim için gayet iyi oldu her yerde ye?il pasaporta wat vizesi vermiyor yaz?yor bende bu nedenle ye?il yapm?yordum tekrar Bana da bugün ?irket yetkilim söyledi süper haber bu hem harç muhafiyet getir götüryle u?ra?mayacam hemde 5 y?ll?k pasaport sürem olacak masrafdan da kurtuldum :P Eyvallah dostum
    hocam askerlik gorevinizi tamamladinizmi bende yesil pasaport cikartacaktim ama wat vize vermedigi icin artik donuste cikartacam, ama benim bildigim 5 yillik vermiolar eger askerligini yapmamissan, pasaportun suresini yillik uzatiolar cunku yilda bir askerligi erteliosun

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

hocam ye?ille ve k?rm?z?yla ö?renci de?i?im programlar?n?n hiçbirine kat?lam?yorsun ben o yüzden pasaportumu iptal ettirdim(de?i?tiriyorlar) normal umuma mahsus pasaport aldm
    Konu mcc tarafından (01-06-2011 Saat 02:24 PM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Allah allah ben mi yanl?? hat?rl?yorum ya. En iyisi konsoloslu?a sor sen de o zaman. Zor duruma dü?ürmek istemem.

Work And Travel - Vikipedi Ancak benim burada okuyup anlad???ma göre s?k?nt? Türkiye ile alakal? Amerika ile alakal? de?il. Yani Amerika'dan vizeyi alabilirsin ama Türkiye'de gümrükten geçemeyebilirsin. Emin de?ilim.

Edit: Arkada??mla konu?tum. Ye?il pasaportla J-1 vizesini ald?. Yani ye?il pasaporta j-1 vizesi bas?lmaz diye bir ?ey yok. Ha ama Türk Polisi gümrükten salmazsa onu bilemiyorum. 6 Haziran'da Atatürk'ten hareket edecek. Ya?ay?p görece?iz.
    Konu speedygonzalez tarafından (02-06-2011 Saat 03:11 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadalar benim babam?n ye?il pasaportu var, burda dönen de bir 25 ya? muhabbeti var, benim ya??m 23 yani ben ?imdi ye?il pasaport alabilir miyim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkada?lar benim ?u anda mavi pasaportum var, ekim ay?nda türkiyeye döndülten sonra 1 y?ll?k süreyle ye?il pasaport ç?kartabilir miyim acaba ?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkada??mla konu?tum. Ye?il pasaportla J-1 vizesini ald?. Yani ye?il pasaporta j-1 vizesi bas?lmaz diye bir ?ey yok. Yani bu Amerika'n?n politikas? de?il. Türk Polisi gümrükten salmazsa onu bilemiyorum. 6 Haziran'da Atatürk'ten hareket edecek arkada?. Ya?ay?p görece?iz.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

24 ya??n? doldurana de?in Ye?il Pasaport ç?kart?p kullanabilirsin.

Alıntı astalavista Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar benim ?u anda mavi pasaportum var, ekim ay?nda türkiyeye döndülten sonra 1 y?ll?k süreyle ye?il pasaport ç?kartabilir miyim acaba ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

25 ya?m?? ?imdi bakt?m 25 ya??m? 2012 kas?mda dolduraca??m, asl?nda okulda ?ubat 2012'de bitiyor, o kalan 10 ayl?k süre içerisinde belki ba?ka bir ülkeye gitme durumum olabilir.ancak benim kafama tak?lan soru ?u, lacivert pasaporttan sonra ye?il pasaport alabilir miyim ?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Selam herkese. Benim de ye?il pasaportum vard? ama watta kabul etmediklerini söylediler.ben de ye?ilimi verdim yeni bir pasaport ç?kartt?m. Ye?il pasaportum dolapta sakl? duruyor arkada?lar, döndü?ümde onu geri alabilicem. Böyle bir ?ey yapabilirsiniz siz de. Ben riske atmak istemedim, bu nedenle yenisini ç?kartt?m ama ye?il de kabul ediliyorsa sinir bozucu olur cidden..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Amerika Konslosluguna mail atin. %100 dogru cevabi alirsiniz. 3-4 gun icinde yanit veriyorlar. Bende yesil pasaport ile J-1 alamiyorsunuz diye biliyorum, belki de degisti kural...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı astalavista Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadalar benim babam?n ye?il pasaportu var, burda dönen de bir 25 ya? muhabbeti var, benim ya??m 23 yani ben ?imdi ye?il pasaport alabilir miyim.
    hocam alabiliyorsun 25 yasina kadar hakknn var

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkada??m ye?il pasaport ile J-1 vizesini ald?. Art? olarak e-pasaport.gov'a da mail atarak bilgi ald?m. Gelen cevap:

"Aç?klama:
    Konuyla ilgili olarak lütfen ilgili ülkenin Türkiye’deki temsilcili?iyle temasa geçiniz."

Yani k?sacas? arkada??m?n ye?il pasaportuna J-1 bas?lm?? ve e-pasaport bilgi edinme birimi gerekli bilgiyi Amerikan Konsoloslu?undan almam?z gerekti?ini söylüyorsa sorun yok demektir. Ye?il Pasaport ile J-1 vizesi alabilirsiniz.

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerika Konslosluguna mail atin. %100 dogru cevabi alirsiniz. 3-4 gun icinde yanit veriyorlar. Bende yesil pasaport ile J-1 alamiyorsunuz diye biliyorum, belki de degisti kural...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkada?lar bu seneden itibaren ye?il pasaporta da wat vizesi verilmeye ba?lad?.Geçen senelerde verilmiyormu?.Bende yeni ö?rendim bu sene ye?il pasaporta vize alan arkada?lar?mda oldu.Hay?rl? olsun :P

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

baz? arkada?lar ye?il pasaportla türk vatanda?lar?n?n yurt d???na ç?kmas? yasak yazm?? ama ben ?ubat ay?nda avrupay? gezdim ye?il pasaportla hala giri? ç?k?? damgalar? durmaktad?r yani öyle bir durum yok ama j1 veriyorlar m? oras?n? bilemiyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)