Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alaska Wat 2011 Dikkat Edin

BannedUser
    Guest

Standart Alaska Wat 2011 Dikkat Edin

Arkadaslar dün maçaas? ile konsoloslukta kars?last?k ve b?raz muhabbet ettik. O s?rada iceriden vize gorusmes?nden c?kan alaskac? b?r arkadasla tan?st?k alm?s v?zes?n? sev?ncl? ded?m k? cocuga ya arkadas hangi fabr?ka nerede cevab?

-Abi bilmiyorum
    -?irketi ara ö?rensene ya ne adams?n sen bilinmez ki fabrika ad?
    -Alo bilmem ne abi benim fabr?ka hangisi burada arkadaslar var
    baz? s?rketler kod?ak gonder?p nas?lsa ?s? bulursunuz yap?yormus
    Telefondak? s?rket yetk?l?s?n?n cevap
    -Yok saglam ama fabr?kan?n ad?n? bilmiyorum

Cocuk tel? kapat?yor sonra d?york? ab? ceb?me 300*400 yeter mi
    bilmiyorki anchorage kodiak bileti alacak 200*250 dolara cunku k?mse soylemem?sk?

Güler misin a?lar m?s?n ?nan?yorum ki bu yaz?y? okuyan alaskac?lar olacak ve d?yorlar ki ben?m fabr?kan su saglam ?s?m ben burday?m ve sunu ?ddaa ed?yorum

2011 y?l? alaska tar?h?ndek? en buyuk magdur?yet y?l? olacak cok fazla magdur ogrenc? olacak ama suc s?rketlerde deg?l sadece 20.000km gidecek olup fabr?kan?n ad?n? bilmeyen ogrenc?de

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

abi yani diyosun ki hayal aleminde gezinmeyin aya??n?z yere sa?lam bass?n

hakl?s?n.. çocuk oyunu de?il yabanc? memlekette ma?dur olmak.. in?. kimse böyle ma?duriyetlerle kar??la?maz..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

yaz?k ya alaskaya gidenlere ac?yorum
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dün vize görü?mesi öncesinde birkaç arkada?la kar??la?t?m ve alaskaya gidecklerdi geçen y?llarda da gitmi?ler ve gayet memnunlar.. senin ac?ma sebebin nedr?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı esinözen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün vize görü?mesi öncesinde birkaç arkada?la kar??la?t?m ve alaskaya gidecklerdi geçen y?llarda da gitmi?ler ve gayet memnunlar.. senin ac?ma sebebin nedr?
    hocam bana göre de?il ya yaz tatilimi az bi?ey fazla kazanacam diye amelelik yaparak geçiremem da??n ba??nda bi köyde bu benim ?ahs? fikrim ama gidip memnun olup tekrar gidenlerde var say?s? ne kadard?r bilemem

BannedUser
    Guest

300*400 falan san?rsam amelelik derken. bana görede aksama kadar bir markette reyon duzeltip overtime alamamak ameleliktir.

Alaskada heryer de?il ama cogu yer dag?n bas? falan de?il cennet.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    300*400 falan san?rsam amelelik derken. bana görede aksama kadar bir markette reyon duzeltip overtime alamamak ameleliktir.

Alaskada heryer de?il ama cogu yer dag?n bas? falan de?il cennet.
    bikere o k?yafetleri felan giyeceksin bi sürü i? durmadan çal??acaks?n konu?tu?un adam say?s? a??a yukar? hergün ayn? bal?k kokusu felan ayr? bi konu zaten(300*400 mevzusunu anlamad?m)

BannedUser
    Guest

giden say?s?ndan bahsed?yorum evet o k?yafetleri giyip 12500 dolar kazan?yorum ben eme?imin kar??l???n? al?yorum.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

giden say?s?ndan bahsed?yorum evet o k?yafetleri giyip 12500 dolar kazan?yorum ben eme?imin kar??l???n? al?yorum.
    tamam kazananlar var ama giden say?s?an oranla bakal?m o kadar eziyet çekip normal markette çal??anla ayn? paray? alanda çok

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Bende Alaskada olmay? kesinlikle istemem.ABD içinde cal??arak o ya?ay?? tarz?yla kültürüyle iç içe olmak bana daha cazip geliyor.10.000 dolar al?p para biriktirmek her sene aileye yük olmadan tekrar tekrar gitmek isteyeni de anlar?m.Ama bana göre ABD de ya?amak bu de?il.

Tercih meselesidir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende Alaskada olmay? kesinlikle istemem.ABD içinde cal??arak o ya?ay?? tarz?yla kültürüyle iç içe olmak bana daha cazip geliyor.10.000 dolar al?p para biriktirmek her sene aileye yük olmadan tekrar tekrar gitmek isteyeni de anlar?m.Ama bana göre ABD de ya?amak bu de?il.

Tercih meselesidir.
    aynen kat?l?yorum illaki çok çal???r?m diyorsan ikin i? bulursun yine para kazan?rs?n

BannedUser
    Guest

o parayla ben?m donerken yasad?klar?m? dü?ünmeniz gerekiyor merkezde 2 ay kal?p ya?ananlar? alaskac?lar 1 haftada ya?ar para var huzur var. ABD de ya?amak bu de?il. Yani ABD li olupta alaskada cal?sanlar yasam?yor mu diyorsun

Sosyal yasam yok demek de yanl??.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

1- Alaskaya g?decek arkadaslar ?s?n?nn ve kalacak yer?n?n garant? oldugunun tem?nat?n? ?sveren?ne ma?l atarak kend?s? b?reb?r als?n..

2- kalacak yer olay?nda b?r baska husus ?se kars?lamayan fabr?kalar var bunuda oraya g?tt?kler?nde arkadaslar?yla g?derse ev k?ralayarak bu sorunu halledeceklerd?r..

3- Alaskay? sevmeyen ve cal?sman?n kotu oldugunu soyleyen arkadslar ?se : hayat? boyu daha once b?r ?ste cal?smamm?s b?razda yumusak yap?l? k?s?ler zorluk ceker alaskada oram agr?d? buram agr?d? derler genelde ben bunlar? gordum sorsam daha once cal?st?n m? yok der bla bla bla ... alaskadak? ?s?n zor oldugunu herkes b?l?yo ama neye gore zor ! daha once sert ?slerde cal?smamm?s k?sler ?c?n elbette zor.. omzana gelm?cen ab?..

4- Alaskaya ketch?kana g?d?yorum hergun en az 2- 3 tane transatlant?k yolcu gem?s? gel?yor ve onun ?c?n ?c?nden ?nen en az b?r gem?de 1000 *2000 tur?st ve sadece abd l? deg?l d?ger ulkelerdende i?te burda tum dunya KULTURLERIYLE ?c ?ce oluyorsuun !!

5-Para kazanma konusuna gel?nce bal?k fabr?kas?nda cal?sma ozaman yada aksam 8 8 kadar cal?s ondan sonra g?t en az 10 tane bar var yuzlerce kucuk had?yel?k esya dukknan? var al?sver?smerkez? kocaman ?k? tane orada ?k?nc? ?s?n?n bul vs. vs..

Demek ?sted?g?m su ALASKA DERKEN BIR ON YARGI OLUSMUS INSALNLARIN GOZUNDE ALASKADA ALASKA IYYY KOTU BLA BLA UC KURUS KAZNCAM DIYE KENDINI HIRPLAIYORSUN.. .. HERSEY SENDE BITER.. IGER AKILLI VE GIRISKEN ISEN HERYERDE PARA KAZANIRSIN EN RAHAT SEKILDE KULTUREL YASAMINDA EN UC NOKTALARINA ULASIRSINN....

AMERICANIN ICERSINDE KONSERVE FABRIKLARINDA CALISAN OGRENCILERIN CEKTI DURUMLARDAN NEDEN SOZ EDILMIYO ??? ARKADASLAR ALASKA HAKKINDA YORUM YAPARKEN GIDIP GORMEDIGINIZ CALISMADIGINIZ YERLER HAKKINDA YORUM YAPMAYIN FORUM YONETICI OLSANIZ BILE HADI DIYELIM YAPTINIZZZZ.. YAPARKENDE TUM ALSKAYI GENELLLEME ALMAYIN KODIAKTA SORUN VARMIS ONDAN DOLAYI ALASKA BOYLE OYLEDE DEGIL ISTE ARKADAS ALASKANIN ONLARCA SEHRI VAR ONLARCA FABRIKASI VAR ONA GORE YORUMLARINIZI ONA GORE YAPIN....

ALASKADA DOGA SPORLARI VAR BUNU YAPMA IMKANINA SAHIPSIN ..
    ALASKADA BIZIM PIRPIR DEDIGIMIZ UCAKLARLA DOGANIN ICERISINDE HAVADAN ALASKAYI IZLEME IMKANINNIZ VAR
    ALASKADA GOREMEDIGINIZ MUKEMMEL DOGA VAR ..
    ALASKADA TIRMANMA SPORLARI VAR...
    VARDA VAR BUNLARIN HEPSI PROFESYONEL EKIP ESLIGINDE YAPILIYOR ...

YANI ALASKADA KETCHIKANDA VARDA VAR ANLAYACAGINIZZZ.... NEDEN BOS POLEMIK YARATIYONUZ.....

BannedUser
    Guest

Yürü be maçaas? kim tutar seni. Macera Alaskada hanginiz pilotun yan?nda ucaga biniyo, hanginiz howercrafta biniyo

Mc Donalds da ne kulturu var anlamad?m ki Alaskadan farkl? lütfen Alaskay? amerikadan ay?rmay?n arkadaslar

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

o parayla ben?m donerken yasad?klar?m? dü?ünmeniz gerekiyor merkezde 2 ay kal?p ya?ananlar? alaskac?lar 1 haftada ya?ar para var huzur var. ABD de ya?amak bu de?il. Yani ABD li olupta alaskada cal?sanlar yasam?yor mu diyorsun

Sosyal yasam yok demek de yanl??.
    Her zaman her yerde söylerim bir yeri gezmekle orada ya?amak bir de?ildir.Adam senin bir hafta travel yapt???n yerde 3 ay ya??yor bunlar kesinlikle farkl? ?eyler.Zaten alaska'n?n cezbedici bir yan? olsa adam merkezde cal???p Alaska'da Travel yapard?.

Neyse kendi ad?ma nas?l Miami Beach'le Oklahoma'y? bir tutmuyorsam Alaska'yla da ABD nin bir çok merkez eyaletini bir tutmuyorum.

BannedUser
    Guest

PARDON orada ya??yor derken bu Taksimde ak?ama kadar lokantada çal??an biriyle, Taksimde paras?yla lokantada yemek yiyen ki?iyi kar??last?rmak olur. Neyse bu konu zaten hep tart?s?lm?st?r. Uzatmaya gerek yok

Zevkler ve renkler tart?s?lmaz size göre Alaska mahrumiyet bana göre macera.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

?imdi wata kat?lanlara sorsak herkes ne hayallerle gidiyor amerikaya ama adam gitti?inde YouTube - Fish House bu ortamla kar??la??yor benim dikkatimi çeken nokta kimse birbiriyle konu?muyor herkes çal???yor tamam alaskay? sevenler var gidip iyi para kazananlarda var ona bi?ey demiyorum herkesin kendi seçene?i ama do?a sporu yap?lmak içinde alaskaya gidilmez o yorgunluktan sonra kaç ki?i gidip spor yap?yor oras?da ayr? bi konu

BannedUser
    Guest

orada yap?lan muhabbet ?nan bana abd k? cogu ?sten daha fazlad?r. inan bana fabr?kadan c?kanlar?n yar?s? spor salonuna gider yani bizimkinde oyle. neyse sende hakl?s?n herkesin yapmak isteyece?i i? de?il ama genede ben cokkkk memnunum alaskadan ve bu sene 4.kere gidiyorum ?

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Aynen asl?nda herkez kendine göre hakl?.Polemik ortam?na grek yok.
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkada?lar ben bu yaz Alaska Sitka'dayd?m, packing bölümünde çal??t?m, birbirimizle konu?mad???m?z bir an bile yoktu.Freezer?n içindeyken bile arkada?larla sohbet ediyorduk.??lerin kesat oldu?u günlerde 1.5 dolar verip spor salonuna giderdik, isteyen yüzerdi, isteyen basketbol, futbol oynard?.

Aç?kças? çok s?k?ld???m anlar olmad? Alaska'da.

Bu arada Makroklima sen bu i?in pirisin anla??lan, bu sene nas?l geçecek sezon Alaska'da.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Makraoklima heyecanlanmaya ba?lad?m valla, acayip tahmin yapm??lar, umar?m tuttururlar. ??in kötüsü benim çal??t???m fabrika pink ve sockeye salmonlar? i?lemiyor, umar?m biz de bir?eyler kazanabiliriz bu sezon.
    Konu astalavista tarafından (06-05-2011 Saat 10:56 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

astalavista merhaba karde?.sen sitka daki Seafood Producers Cooperative
    fabrikasndam? çal?cks?n??bende bu yaz orda çal?cam da biraz bilgi verebilrmsn daha önce çal?m??sn galiba?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Evet Haksoy ben geçen sene orda ça?lt?m, bu sene de k?smet olursa 21 Haziran'da gidece?im ayn? fabrikaya.Valla nerde ba?lamal? ki hiç bilmiyorum.Öncelikle ?unu söylemek istiyorum, geçen sene gerçekten de özellikle bizim fabrika çok kötü bir sezon geçirdi.Ben 25 Haziran'dan 15 Eylül'e kadar çal??t?m ve benim ordan kazand?m para yaln?zca 5600 dolard?, bunun da 1100'ünü konaklamaya verdi?imiz için elde kalan para sadece 4500 dolar oldu, haa bu para çok mu kötüydü bence de?ildi, çünkü orda çal??an 16 türk vard? ve o türklerden yaln?zca ben ve ba?ka bir arkada??m ay?n 15'ine kadar çal??t?k, di?erlerinin hepsini ay?n 4'ünde kap?n?n önüne koydular, biz onlardan 2 hafta daha fazla çal??t?k ve bu 2 hafta içerisinde di?er arkada?lardan 1200 dolar daha fazla para kazand?k.Bizim orda kalmam?zda ne etkili oldu diye soracak olursan tabi ki de çal??mam?z, e?er gerçekten iyi çal???rsan i?te kal?rs?n.Bu arada fabrikadan ç?kart?lanlar sadece türkler de?ildi, romanyal?s?,çeki bir sürü ki?i Eylül'ün hemen ba??nda i?ten ç?kart?lm??t?, ay?n 15'ine kadar çal??abilen watç? say?s? sadece ama sadece 8 ki?iydi.

Geçen sene türklerin ço?unlu?u benim de çal??t???m packing bölümündeydi, en rahat i? ne diye soracak olursan tabi ki de packing, ne bal?k kokusu var ne de ba?ka bir?ey.

Geçen sene yemeklerimizi yapan Dave abimiz bu sene orda olmayacak o yüzden yemeklerle ilgili bir?ey söyleyemeyece?im.

E?er ba?ka ?eyler sormak istiyorsan da sorabilirsin.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

öncelkle bilgilern için çok saol.bende 26 hazrnda olaca??m orda.okl 24nde kapan?yor o yuzden.aç?kças? bana da o para çok az gelmedi.yani diyelmki eylül n ba?na kadr çal?tm ki in? 15ne kadr çal?r?mda masraflar?m? ç?kartabilrmiyim sezon kötü olsa bile?biraz maddi s?knt? varda o yuzden ayr?ca yanmda ne kadr para getrsm iyi olur?fabrika depozito paras? faln alm?yor dimi bizden?bide seattle sitka biletmi burda m? alay?m yoksa seattle da indi?imde mi alay?m?arada çok fark oluyrmu para bak?mndan?ayr?ca ss ba?vurusu için çok zamn gidiyrmu?te?kkürler tekrr

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Haksoy, ben geçen sene ssnmi juneau'dan alm??t?m, e?er ssni seatlledan almay? dü?ünüyorsan sitka biletini ordan alman? öneririm, geçen sene felaket kötü bir sezondu bu sene öyle olaca??n? dü?ünmüyorum ben o yüzden ay?n 15'ine kadar çal??abilirsen masraflar?n? hayli hayli ç?kart?rs?n merak etme, herhangi bir depozito falan vermiyoruz fabrikaya, çal??t???m?z günler 16 dolar ödüyoruz konaklama için ama mesela ?öyle bir ?ey var diyelim ki i? olmad? ve sadece iki saat çal??t?n bir günde, o iki saati de konaklama ücreti olarak kesiyorlar, gerçekten s?k? çal???rsan merak etme ay?n 15'ine kadar çal???rs?n.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

iyi o zamn ya sevindim bileti seatt la kestim orda alacam ss.birgün kal?p yada orda ayn? gün ç?kartabilrsem sitka ya gelece?im bakal?m artk.

BannedUser
    Guest

biletin hafta sonu olmamas?na dikkat et seattle da ssn c?karmak 10 dakikal?k i?. bo? oluyor genelde.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

pazar günü seattla olacam çünkü okl 24 hazrnda kapan?yo ve halyle o günde cuma gnü.o yuxden pazar seattlda olup pazrtesi ss ba?vuru yapacam.

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı haksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pazar günü seattla olacam çünkü okl 24 hazrnda kapan?yo ve halyle o günde cuma gnü.o yuxden pazar seattlda olup pazrtesi ss ba?vuru yapacam.
    O zaman yapacak bir durum yok hocam.Makroyu iyi dinleyin.
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)