Evet bu haberlesme konusunda bende tereddutteyim.Internet olayini cafelerden falan hallederizde bu telefonla gorusme olayi nasil olucak![]()
Evet bu haberlesme konusunda bende tereddutteyim.Internet olayini cafelerden falan hallederizde bu telefonla gorusme olayi nasil olucak![]()
cafe miHocam orda internet cafe küLtürü yok ben hiç görmedim diyebiLirim zaten heryerde internet var, pc Lazımsa kütüphaneLerden free kuLLanabiLirsin.. AT&T ve Dünya teLekoma geLirsek; iş biraz karısık ve baya masrafLı kuLLanıyorduk mecburen söyLe anLatayım.. Bi tane hat var amerika içi AT&T kuLLanıyorsun Tr içinse bi numara var onu arayıp ordan tr telefonunu ceviriyorsun.. ilk aradığın dunya teLekom numarası.. Dünya Telekomda ayrı para olucak AT&T de ayrı para oLucak.. Gecen sene 1 dolardı bu sene 2 dolar olmus oLdukca pahaLı.. Sana geLen msjda 20 cent düser bakiyenden sen msj atıncada 20 cent düser bi msj alısverisi 40 cent'e maL oLur oLdukca fazLa.. (Ben 1 dolara göre anLatayım bu sene 2 dolar olduğunu bilmiordum sen 1 doLar dedikLerimi 2doLar oLarak anLa
) Şimdi 1 gün içinde iLk aramanda nereyi ararsan ara (dunya teLekom numarası dahiL) 1 doLarın düser AT&T den eğer dunya telekomdan konusuyorsan dunya telekom daki paralarında trye göre düser sabit numara aramaya bak 3.9 cent dakikalık ucuz baya..
Sonra o 1 doLarın düstükten sonra dunya telekomu araman gün boyu ücretsiz ve amerikanın heryerindeki AT&T Leri aramanda gün boyu ücretsiz.. ancak baska bi arkadasın varsa usa da ve onun hattı AT&T değiLse onu ararsan dakikada 10 cent düser.. Yani eğer bu arkadasını ararken gün içinde iLk aramanı yapıyorsan önce 1 doLar düser sonra dakika bası 10 cent daha düser.. Ve bircok rus ukraynaLı faLan fiLan AT&T kuLLanmaz pahaLı die.. Ben meseLa bazı günLer teLefonumu kapatıyordum cunku teLefon caLıp acarsan da sen para ödüyorsun AT&T ise 1 doların düsüyor yine sonra sınırsız konusuyorsun, seni arayan AT&T değiLse hem 1 doların düsüyor hemde dakikada 10 cent daha ödüyorsun.. Yani Usa da kimin aradığının msj attığının önemi yok.. Telim acık oLunca bi msj geLio cat gittik 120 cent
o yüzden kuLLanmıycan zamanLar teLefonu kapat..
Tek avantajı dünya teLekomdur ki oLdukca ucuza konusuyorsun Tr iLe, ve maLesef eLimiz mahkum kuLLanıyoruz.. Yani söyLe söyLiyim 15 doLar AT&T ye yükLediğinde baska operatörLerLede konusunca arada 10 günde bitiyor.. Ve bakiyen 0.90 cent oLunca hiç bi işe yaramıyor teLefon.. Arama yapamıyorsun ve msj 20 cent oLmasına rağmen kuLLanamıyorsun cunku senden istediği önceLikLe günLük iLk kuLLanımda 1 doLarını aLmak.. Farkındayım cok karısık geLdi.. AnLamadığını sorabiLirsin, bende gecen sene gitmeden geLen maiLLerini okumustum dünya teLekomun bişe anLamamıstım (AnLamadım derken ucuz sanmısıtım 3.9 cent dakikada diyince
) Ama orada anLıyosun nasıL büyük kazık soktukLarını
![]()
Ben telefon falan kullanmam arkadaş. Macera adamıyım. Türkiye'dekilere mesaj atsam ne olacak atmasam ne olacak. Arada bir aileme rapor veririm internetten olur biter. Ha ama orada Amerika'dakilerle haberleşmek gerekirse alırım bir hat bakarım dalgama. Türkiye'den kimseye de vermem numarayı![]()
Cozum 1:
ABD ici arkadaslariniz cogunlukla ne kullaniyorsa onu secin. (AT&T, T-Mobile)
Turkiye ile Voip Raider, Skype tarzi internet tabanli program kullanirsiniz.
Cozum 2:
AT&T alirsiniz birde Dunya Telekoma kayit olursunuz. 1 telefon ve hat ile hem ABD ici hem de Turkiye ile konusursunuz.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks