Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alaska 2010 Son Haberler - Üstadýndan

BannedUser
    Guest

Standart Alaska 2010 Son Haberler - Üstadýndan

Alaska'da orada yaşayan arkadaşlardan direk alınan bilgiler ışığında yazılmış uydurma olmayan bir yazıdır. 2008-2009 bazı yerler için iyi bazı yerler için kötü bir sezonlardı. Ama şu bir gerçek 2010 kötü bir sezon olacak gibi bu demek değildir ki hiç kazanamayacağız yolunu bulan gene kazanır.

DüşÃ¼ş pink salmon da bekleniyor diğer chum, red ve cohoda azalma olmayacak. Yani gidecek arkadaslar mumkunse fish house dan uzak dursunlar tavsiye boxing line, case up, fresh frozen olabiliyorlarsa ve zoru deneyeceklerse clean up bolumunde calıssınlar.

Kodiak gidecek arkadaslar zaten konaklama ve yemek veren fabrikalar sınırlıdır. Bu yuzden gitmeden once durumunuzu ögrenin derim. Ayrıca bu sene Naknekte is yok gibi genelde self giden arkadaslara rastlayacagız yani Bristol Bay artık bir Türk Gölü !! olmayacak

Cogu fabrika ögrenci almıyor bu yüzden şirketler daha once buraya giden öğrencilerden self formu istemeleri icin fabrikalara rica etmelerini soyluyor şahsen ben 20 kişilik bir liste gonderdim ama personel manager kabul etmedi sadece gecen sene gidenler olabilir dedi.

Buradan her sorunuza yanıt vereceğim lütfen soruları bireysel olarak sormayın fabrikalar hakkında da bilgi isterseniz veririm.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Hoşgeldin Latitu. Güzel paylaşım. Teşekkürler

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Merhaba lalitu sen nerdeydin ya
    Yırttım kendimi Alaska hakkında bilgi bulabilmek icin.Westerne gidiorum ben bu sezon kodiakta fabrika hakkında bilgi verebilir misin?
    Ayrıca sezon temmuzda acılıyor denildi bana ancak ben 15 haziranda gidecegim sence nereye gitmeliyim?Nerede is bulabilirim?Naknek,Cordova,...vs?
    Simdiden tesekkür ederim...
    Whence I Would Like?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    16

kolombiyalı bi arkadasım mayıs bası gitmiş ve temmuzda dönmüş iyide para kazanmıs bence balığın çok olduğu zamandır temmuz ayı

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Geçen sene bile süper sezon dendi, 4 yýlda ve 2 yýlda bir balýk iyi oluyor dendi 2009 için bu varsayýmlarýn kesiþeceði yýl dendi fakat Cordova' da bile fazla paralar kazanýlmadý, bu yýl ise düþüþ var deniliyor bence ABD içi ile çok fazla fark olmayacak 2. yýlý ve ekstrem durumu olanlar hariç.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

BannedUser
    Guest

Alýntý Paingod Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba lalitu sen nerdeydin ya
    Yýrttým kendimi Alaska hakkýnda bilgi bulabilmek icin.Westerne gidiorum ben bu sezon kodiakta fabrika hakkýnda bilgi verebilir misin?
    Ayrýca sezon temmuzda acýlýyor denildi bana ancak ben 15 haziranda gidecegim sence nereye gitmeliyim?Nerede is bulabilirim?Naknek,Cordova,...vs?
    Simdiden tesekkür ederim...

Bence en iyi fabrikalardan birini secmissin en guzel yaný Kodiak gibi konaklamanýn sorun oldugu bir yerde konaklamanýn Westernde ayda 200 dolar olmasý. Yemek cogu fabrikada yok westernde buna dahil kendin yapacaksýn. Saat ucreti 8 dolar over da 12 tabiki. Dostum fabrika seni eger haziran 15 yada 20 de cagýrdýysa gitmek zorundasýn sezon temmzda acýlýyor diye gidersen seni almaz kalýrsýn ortada. Ayrýca sana tavsiyem sakýn kafana gore Naknek ya da Cordova (buraya ozellýkle kesýnlýkle) gitme. Cunku buradaki fabrikalar bu sene iþci sayýsýný kýsýtlý tutacak diyelim gitmek istedin Anchorage e 15 haziranda indin Naknek gitmek icin ucak bileti bulman gerek Alaska icinde ucak biletleri ateþ pahasýdýr. Dusun bi kere Anchorage Kodiak arasý bile sana 300 dolara patlayacak.

Ýþyerine servisle gidersin yemek demiþtim Kodiak büyük bir yer oldugundan herþeyi bulursun merak etme. Giderken yanýnda hazýr corbalar götür çunku surekli oralardan yersen alýþýk olmadýgýndan mide sorunlarý yaþayabilirsin.

Yerleþkeler kogus tarzý her odada 8*12 kiþi kalýyor.

Gelelim en kötü yanýna sadece salmon iþler bu durumda dua ette salmon iyi gelsin ( bu sene bekletiler dusuk )

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ya simdi düsünüyorumda deniliyo ki cogu fabrika isci sayısını düsürdü azalttı bilmem naaptı...Ozmn o fabrikada calısacak olan mevcxut personele düsecek calısma saati artacaktır bu dogru mudur?Ayrıca acıkca sölemek istiyorum ben alaskada 2-2,5 ay calısıcam sence 5000-6000 arası kazanabilmem mümkün mü?
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Bak arkadaþým konaklama saglayan fabrika isci sayýsýný dusurmez cunku hýc býr zararý yok iþcinin eger balýk yoksa aksama kadar yatar sanki paramý veriyor. iþci sayýsýnda dusme diye birsey yok sadece wat ogrencisi almýyor cogu firma amerikalýlarýn cok basvuru yaptýgýný duyuyorum. dostum sana diðer bir tavsiyem beklentin dusuk olsun once dua et masrafýn cýksýn sonra kar etmeye bak. gidipte 1000 dolar kazananlar var orada ya da ertesi gun kapý onune konulan veya kardesim sen kimsin saenin adýn beným iþcý lýstemde yok diyen

dediðim gibi 2 ayda 8000 de olur hiçte

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Umarım basımıza böle işler gelmez.Dogru diyosun beklentiyi düsük tutmak gerek ama sence 200dolar haftalık konaklama pahalı degil mi?Eve cıkmak daha karlı gibime geldi...
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Hayýr bence cok degil 200 dolar. Ama birde gunde 8 saatten az çalýsýrsan ogunun parasýný almýyor sanýrsam fabrýka ayrýca bazý fabrikalar senin fabrikan yapar mý bilmem sezonu bitirirsen orada konaklama parasýný geri veriyor. Zaten tek orada olmayacaksýn oceaun b. falan git bos durma. Hem zaten Kodiakta yer bulmak o kadar kolay deðil

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

global sea foods hakkinda bilgisi olan var mi ?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kardeş international seafoods of alaska hakkında bilgin varmı??2 temmuzda cıkıyorum istanbuldan...

BannedUser
    Guest

Yazýyý nisan ayýnda yazmýþým ve olaylar ayný dediðim gibi geliþti. pink salmonda müthiþ bir düþüþ vardý diyebilirim ki bizim fabrikanýn fish house hiç çalýþmadý. diðer deðimdiðim bir noktada diðer somonlarda azalma olmayacaðýydý. buda gerçekleþti ilk 2 sene kazandýðým kadar para kazandým.

Bunun nedeni ise 2010 kýþ mevsiminin sýcak geçmesi. Eðer Alaska'da kþ mevsimi sýcak geçerse balýkta bir düþüþ görülüyor. En kýsa zamanda 2011 sezonu hakkýnda da detaylý bilgileri size göndereceðim.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ketchikan bu sene cok iyiymis.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bu sene en iyi cordova ve dillinghamdý sanýrým=)
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Ýyi deðildi Alaska bu sene arkadaþlar gerçi gene güzel kazandýk ama iyi deðildi. Kethcikan EC de ve Dillingham PPSF de arkadaslarým vardý. Onlar piþman degillerdi iyi kazanmýslar ama beklenen kadar iyi olmadý. Hatta ilk sene gidip memnun olanlar bile var kazanýlan para karsýlýgýnda ama daha once gidenler durumun farkýnda iyi olmadýgýný biliyorlar. Pink salmon erken bitmese inanýn tarihin rekorunu kýrabilirdik. Ama olmadý iþte. Ancak tahminim su bu sene Alaska güzel olacak gerçi bunu paylasacaðým Alaskadan haber alýr almaz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

cordova son yýllarýn rekorunu kýrdý doðru tespitt

BannedUser
    Guest

Su Cordova'da ne buluyorsunuz bilmem valla. Kaným ýsýnmadý gitti oraya.
    ya gerçi size göre 6000*7000 dolar kazanmak iyi olabilir. Bunun zaten self gitmeyenler için maliyeti 3000 dolar. 1000 dolarda orda yese 2 ay orda kalýp 3000 dolar kazanarak dönmek bence amelelikten baska birsey deðildir. Hala ýsrarla Alaska'ya gideceklere önce Naknek veya Dillingham ardýndan transfer olarak Kodiak gitmelerini tavsiye ederim. Ya da transfer olmak istemiyorlarsa ve ilk seneleri ise direk Kodiak gitsinler. Ketchikan'da transfer istemeyenlere güzel bir alternatif olabilir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

makraklima sen hiç cordova daa bulundnmu bilmem bn rahatlýðý açýsýndan gidiormm transfer derdi yokk kalma yemek bedavaydý yani insanlar öle kolay kolay 1000dolar da harrcamaz zevkten biþi almzsa.bnm arkadaþmm cordovaya türkiyeden 150 dolarla geldii.kötü sezondade 6-7bin kazanmk iidir masrafnn yok çünkü ve bilmediðn þeyler de self gidilebiliyorr cordovaya.ayrýca bn 6-7bin deil 10.000 kazandmm arkadþmm 11500 kazandý.insanlarý nedn etkilemeye çalýþýosnn onu da anlamadmm

BannedUser
    Guest

Bak kardeþim ben kimseyi etkilemiyorum. Cordova tam bir risktir. 2009 da Cordova da bulundun mu bilmem cok iyi hatýrlýyorum oraya giden sitede onur diye bir cocuk vardý ve 2 ayda 2000 dolar mý ne kazanmýstý hatta mesajlarýný bulayým.
    Üyenin adý oonur33 müþ.

selam arkadaslar su an cordova alaskadayým sezonu merak edenler olabýlýr ben ve benýmle beraber 16 turk arkadas cordova ocean beauty seafoodsda calýsýyoruz ben gelelý 2 ay oldu ve su ana kadar 1000 dolar kazanabýldým ýsler cok kotu sezon daha acýlmadý eger 10 gun ýcerýsýnde acýlmassa ýsten cýkaracaklar alaska gercekten kumar gecen senelerde gelen arkadaslarýmýz var burada onlarýn kazandýklarýný býlýyoruz sýz sýz olun alaskayý tercýh etmeyýn bu arada fabrýka adý verdým ama yanýmýzdaký fabrýkalarda calýsmýor sehýr olarak cok kotu bu sene burasý baska merak ettýgýnýz sorular varsa yazabýlýrsýnýz cevaplarým

2009 da durum buydu. Cordova tam bir risktir demek istediðim bu kimseyi etkilemiyorum ben. isteyen istediði yere gitsin burda sadece bildiklerimi konusuyorum. Sen simdi burada 10000-12000 kazandým dersen adamlar yönelir o baglamda tabi. Ama ben hala ýsrarla Cordova risk diyorum.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

onuru çok ii tanýormm çook ii de dostumm, o sene felaket sezondu bu seneki kodiak gibi ama çalýþann yine 6binini kazandý ort .7bn dee kazann vardý ve kötü sezonda oldkça ii rakam ama onur fazla çalþmadýý 4500 falan kazandý anca.ve balýk olan yerde kodiakta bile mesela balýk olmadý bu sene bazen en ii yerlerde bile kötü olabilioo geçen sene cordova böleydi ki yine insanlar 6bn kazanabildii konaklama ve yemek bedava, bu sene de gayeet ii sezonn geçti cordovada olaðan sezonlar gibi bide hazrian ve eyllde fazla iþ olsaydý 14bni görrdk heralde.bnm amacým polemik ve kmseyi etkilemek deil ama sen cordova risk dersen bnde en az risk olan yer cordova derim...

BannedUser
    Guest

Tamam arkadaþým daha Cordova hakkýnda yazmýyorum bizde kazandýk 3 sene 1000*12600*11600 ama kimseye oraya gidin demiyorum. Neyse zaten baþlýgýn acýlma amacý o deðildi.

Ben burdan 2011 hakkýnda arkadaslara gerekli bilgileri vereceðim.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

Kodiak ta eger sansin varsa paranin belini kirarsin))))...2010 yilinda tek sehir kodiak tek fabrika Isa deydim ve sezonun kotu olmasina ragmen gayet memnunum...kismetse 2011 dede gitcem...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

valla makroklima bedava polemik yapmayý sevmem hatta tanýmadðmm birisylede nedn tartýþaymm ama size göre 6-7bn ii gibi konuþmaya yaparsan ve yanlýþ bilgi verirsen insanlarý bilgilendirmek ve hataný düzeltmek için konuþurumm.
    @djnia valla bu sene kodiak kötüydü bu sene memnun olduysann seneye daha da memnunn olursnn bu sene kodiaktan bizmm fabrikaya oceanbeauty uçak kaldrmþtý kodiaktan 60 kiþi geldi onlarda isa nýn ii olduðunu söylüyolardý, inþ seneye ii geçer ki zate geççek de

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

isa in gece vardiyasinda case up ta calismak benim icin buyuk sansti...gerci sansimizi kendimiz arttirdik...az kalsin cordova ya bende geliordum...iyiki gelmemisim dedim...gerci ordada iyi kazanmisti sonradan gidenler...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba arkadaþlar bu sene ilk defa wat'a baþvurdum kodiaktaki ocean beauty ye gidicem fabrika hakkýnda bilgi verirmisiniz? ne kadar iþ yapar ? orda sezon ne kadar sürer? diðer bir sorum da bildiðim kadarý ile orda 7 fabrika varmýþ bunun bir getirisi olur mu ? kodiak bölgesini deðerlendirebilirmisiniz? biliyorum çok soru sordum ama bi sorum daha olucak bize birkaç hafta 3 saat falan çalýþýcak kadar iþ olur dendi ama ben fazla para kazanmak istiyorum yorgunluk falan önemli deðil benim için bu yüzden sezon baþýnda ocean beauty de çalýþýrken hangi fabrikalarda iþ bulabilirim ? hangi fabrikalar daha fazla iþ yapabilir yardýmcý olursanýz sevinirim? bide fabrika temizleme iþine falan kalabiliyomuþuz sanýrsam onu nasýl yapýyoruz biz mi istiyoruz yoksa yetkililer mi bu iþte çalýþýcaklarý seçiyor? sorduðum sorular komik gelebilir bunun için kusuruma bakmayýn ama benim bu ilk gidiþim olduðu için biraz heyecanlýyým. formdaki alaskayla ilgili yazýlarýnýzý da okudum ama hala biraz endiþelerim var bu yüzden bu sorularý sorma gereði hissettim. deðerli yorumlarýnýz için þimdiden çok teþekkür ederim =)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

makroklima arkadaþým burdan bu yaz alaskaya gidicekler için yardým ediceðini söylediðin için sorularýmý buraya yazdým ve özellikle günlerdir sen yada bu konuda baþka deneyimli arkadaþlar cevap verir diye bekliyorum.

Profesyonel Watçý ByLyric - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý gökberk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    makroklima arkadaþým burdan bu yaz alaskaya gidicekler için yardým ediceðini söylediðin için sorularýmý buraya yazdým ve özellikle günlerdir sen yada bu konuda baþka deneyimli arkadaþlar cevap verir diye bekliyorum.
    Makro yu göremiyorum nerelerde acaba
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

BannedUser
    Guest

Alýntý gökberk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba arkadaþlar bu sene ilk defa wat'a baþvurdum kodiaktaki ocean beauty ye gidicem fabrika hakkýnda bilgi verirmisiniz? ne kadar iþ yapar ? orda sezon ne kadar sürer? diðer bir sorum da bildiðim kadarý ile orda 7 fabrika varmýþ bunun bir getirisi olur mu ? kodiak bölgesini deðerlendirebilirmisiniz? biliyorum çok soru sordum ama bi sorum daha olucak bize birkaç hafta 3 saat falan çalýþýcak kadar iþ olur dendi ama ben fazla para kazanmak istiyorum yorgunluk falan önemli deðil benim için bu yüzden sezon baþýnda ocean beauty de çalýþýrken hangi fabrikalarda iþ bulabilirim ? hangi fabrikalar daha fazla iþ yapabilir yardýmcý olursanýz sevinirim? bide fabrika temizleme iþine falan kalabiliyomuþuz sanýrsam onu nasýl yapýyoruz biz mi istiyoruz yoksa yetkililer mi bu iþte çalýþýcaklarý seçiyor? sorduðum sorular komik gelebilir bunun için kusuruma bakmayýn ama benim bu ilk gidiþim olduðu için biraz heyecanlýyým. formdaki alaskayla ilgili yazýlarýnýzý da okudum ama hala biraz endiþelerim var bu yüzden bu sorularý sorma gereði hissettim. deðerli yorumlarýnýz için þimdiden çok teþekkür ederim =)
    Özür dilerim cok giremiyorum siteye artýk sadece bakýp cýkýyorum.
    1. Arkadaslarýmdan duydgum OB nin iþ yaðtýgýný ama ortamýn kotu oldugu
    2. Sezon Kodiak'ta 2 ya da 2.5 ay surer ki bu da sezon iyi olursa 8000*9000 yaparsýn zaten kotuyse Allah bilir.

Ya bir saniye ben bunlarýn cevabýný özelden attým sana gökberk özeldende yazmýstýn neden yardým etmýyorsun dedýn ký anlamadým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

özür dilerim arkadaþým özel mesajlara bakýyorum yeni gönderiniz yok dedi ama herhalde senin duvarýn gibi biþey var ben oraya yazmýþým bende senden cevap bekliyordum ama mesaj kutumda görünmeyince tekrar bi yazýyým dedim þimdi gördüm cevabýný teþekkür ederim sormak istediðim biþey daha var ob hakkýnda ki çekincelerini benimlede paylaþabilirmisin sonuçta oraya gidicez bikaç arkadaþýmla bide daha önce ob de çalýþan arkadaþlarýn varsa eðer onlarýn yaþadýklarýndan bikaç biþey anlatabilirmisin? bu sene ilk gidiþimiz olduðundan biraz meraklýyým da merakýmý mazur gör

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)