Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 13 Sayfadan 1234511 ... SonuncuSonuncu
Toplam 384 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Mc Donalds Ýþlerinde Çalýþmayý Düþünenler

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Thumbs up Mc Donalds Ýþlerinde Çalýþmayý Düþünenler

Arkadaslar 2007 yazýnda FL Navarre da Mc Donaldsda çalýþtým. Çalýstýgým Mc bölgedeki en yogun restoranttý ve geliri de baya yüksekti. Arada satýs rekoru kýrdýgýmýzda managerlerimiz gift kartlarýmýza 10-15$ yüklüyorlardý, falan filan. Mc Donalds düþünen arkadaslara is yerindeki pozisyonlardan, is ortamýndan, vs A dan Z ye Mc isleri hakkýndaki sorularýnýz icin yardýmcý olabilirim bu baslýk altýnda. 2008 Watcýlara iyi yazlar diliyorum
    Konu yakuza tarafýndan (15-06-2009 Saat 09:50 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza oncelikle konuyu actigin icin cook tesekkurler
    bende Mc Donalds ta calisicam bu yaz Mobile AL ye gidecem ds2019 bekliyorum ilk once ben ingilizcemi epey ii hale getirmek istiyorum bunu basarabilir miyim

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

yakuza arkadasým sagol bole bý konuya ýhtýyac vardý bende new orleans mc donalds ýsýnde calýsacam ýsým onaylandý new orleans taký mc ler hakkýnda býlgýn varmý yada new orleansa ýlgýlý... ayrýca new orleansa gýdeck olan arkadaslarý ve gitmiþ olanlarý "new orleansa gidenler" baslýklý konuya beklýorum tag=new orleans

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý tevenen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yakuza oncelikle konuyu actigin icin cook tesekkurler
    bende Mc Donalds ta calisicam bu yaz Mobile AL ye gidecem ds2019 bekliyorum ilk once ben ingilizcemi epey ii hale getirmek istiyorum bunu basarabilir miyim
    Bu sana kalmýs tabiki de, ne kadar cok konusursan sosyal olrsan o kadar cok gelisir ingilizcen. Ama Mc de hangi pozisyonda calýsýrsan ingilizce ne kadar konusursun ne konusursun söylüyeyim. Mc de 3 tarafta calýsma sansýn olucak.
    1. Front desk --> Ýceri gelen müsterilerden siparis alýnan bölümdür.Müsterilerle birebir muhattap olabilirsin, ama managerler genelde degisim ögrencilerini bu bölüme vermiyordu cünkü yogun bir restorantta hýzlý siparis almak hýzlý iletisim önemli oluyor front desk bakýmýndan. Burda müsteriyle iletisimin " hos geldiniz, nasýlsýnýz, nasýl yardýmcý olabilirim " tarzýnda olur. Gelen müsteri aç oldugu ve isi gücü oldugu icin seninle havadan sudan sohbete girmez.
    2. Grill side --> Burda tavuk ve patates kýzartma, monitörden siparis alma, ocakta et pisirme, burger hazýrlanmasý tür isler yapýlýyor. Burdaki muhabbet genelde " et bitti, sogan bitti, suna ihtiyacým var veya su siparis geldi tursusuz olucak, ... vs " gibi olur is esnasýnda. Ama siparis gelmedigi zaman muhabbet etmek geyik yapmak sana kalmýs. Genelde biz veya diger ruslar bu bölümde calýstýk. Abd de okullar acýlýnca satýslar azalmýstý biz de geyik yapmakla geciriyorduk vaktimizi Bence bu bölüm daha eglenceli cünkü abd li ve diger ülkelerden yasýtlarýnla sakalasma, sohbet daha zevklidir müsteriyle merhabe merhabaya göre.
    3. Window Side --> Burada kulaklýkla müsteriden siparis alýnýr, müsteri pencereye gelince siparisin ücreti alýnýr ve diger pencerede burger teslim edilir falan filan. Burada da müsteriyle direk iletisim gerektigi icin restoranýn etrafnda araba kuyrugu olusmamasý icin hýzlý siparis alan kisiler calýsýr. Burda da ingilizce iletisimin front desktekinden farksýz degildir.
    Kýsacasý managerler degisim ögrencilerini müsteriyle direk iletisim kurabilecekleri pozisyonlara genelde vermiyorlardý. Ama sen kendini sevdirirsin, ingilizcenle orda calýstýgýn zaman icinde kendini kanýtlarsýn o zaman is degisir tabi. Ama sunu söylemeden gecemiycem ki Mc ler Abddeki 1 numaralý restoranlarýdýr. Ýcerdeki calýsanlarýn zaman zaman cok hýzlý calýsmalarý gerekebilir özellikle yaz dönemi tabiki de. Bu yüzden managerleriniz de sizi en verimli sekilde kullanmaya calýsýr.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Yakuza verdiðin bilgiler için forum adýna teþekkür ediyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý sincili Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yakuza arkadasým sagol bole bý konuya ýhtýyac vardý bende new orleans mc donalds ýsýnde calýsacam ýsým onaylandý new orleans taký mc ler hakkýnda býlgýn varmý yada new orleansa ýlgýlý... ayrýca new orleansa gýdeck olan arkadaslarý ve gitmiþ olanlarý "new orleansa gidenler" baslýklý konuya beklýorum tag=new orleans
    Ben Navarre FL da calýstým New Orleansta da bulunmadým ne yazýkki. Ama Mc ler her yerde aynýdýr. Genelde 5pm-1am arasý günün 20 saatine yakýn calýsýrlar ve günün belirli saatlerinde cok yogun olur. Calýsacagýn Mc de benzer olucak ama bunlarýn pencereye servisi (Drive Thru) var mý veya ne kadar yogun sube olduklarýný sen arastýrabilirsin. Kontratýndaki muhtemel is adreslerini maps.google da yaz ve hangi restoran daha yogun olacak haritadan anlayabilrisin az cok. Örnek olarak benim calýstýgým Mc tatil beldesinde islek bir otoyol kenarýndaydý ve bazý saatlerde cekilmez derecede yogun oluyordu

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yakuza verdiðin bilgiler için forum adýna teþekkür ediyorum
    Bos vakitlerimde sorular gelirse hamburger hazýrlanýsýna kadar anlatabilirim.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza birde yatirdigin parayi cikariliyor musun kalacak yerler nasil oluyor bir de haftasonlari gezmeye vakit ayirabildin mý=?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza birde yatirdigin parayi cikariliyor musun kalacak yerler nasil oluyor bir de haftasonlari gezmeye vakit ayirabildin mý=?
    Overtime almamamýza ve 2. iste calýsmamama ragmen kazandýgým parayý cýkardým. Hafta sonu olayýna gelince öle bir sey yok. 7 gün calýsýyorsun. Þaka þaka. Haftalýk vardýya oluyor ve manager in senin hangi günler calýsmayacagýný ve gece mi sabah mý gündüz mü hangi saatlerde calýsacagýný belirliyor. Genelde haftada 2 gün tatiliniz olucak. Tatilin yani off günlerin art arda da olabilir hafta sonu da olabilir. Baslarda bu sýk degisebilir ama bir yerden sonra uzun süre sabit kalýr. Tatil günlerinin art arda gelmesi birazcýk uzak yerleri araba kiralayýp gezmek, dinlenmek, bakýmýndan iyi, ama o yogun tempodan 2 gün art arda ayrý kalmak bakýmýndan kötü. 2 gün calýsmayýp sonra sabah 4 de kalkýp ise gitmesi zor geliyordu sahsen bana, ama zevk de alýyordum. Bir kac defa gece kulübünden gecenin 3.30 unda gelip üstümü degisip ise gittigimi biliyorum. Þaka gibi ama cok eglenceliydi bence. Kalacak yer konusunda fikrim yok. Onu kontratýndaki sartlarý okuyarak sen anlýyacaksýn. Ama isverenleriniz is yerinize olabildigince yakýn housing ayarlýyorlar, onu söyleyebilirim...

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza bu sene de gidecek mýsýn ?nereye ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza bu sene de gidecek mýsýn ?nereye ?
    Valla cok istiyordum ama maalesef. Stajdýr, yaz okuludur vs yüzünden bu sene gidemiyecegim. Mezun olmadan önce 1 kere daha kesin gitmeyi düsünüyorum. Floridayý cok sevdim ama bir de abd nin batýsýna gidio hollywood, las vegas vs gezmeyi düsünüyorum.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza ordaki insan larin turklere yaklasýmý nasil acaba barbar gozuyle bakýyorlarmýs diyolar ? birde patronlarla iliskin nasil di ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza ordaki insan larin turklere yaklasýmý nasil acaba barbar gozuyle bakýyorlarmýs diyolar ? birde patronlarla iliskin nasil di ?
    Hayýr, gayet normal. Barbarlýk vs yok. Sadece ilk baslarda su salak hindi þakasýný yapmaya calýsanlar oldu, cevaplarýný verdik. Ama genel olarak insanlarýn yaklasýmý gayet insancýl. Yolda görüp tanýmadýgýn insanlar bile selam veriyor, gülümsüyor, iyi günler diliyor vs vs. Ayrýca en ufak bir seyde özür diliyorlar ve bol bol tesekkür ediyorlar. Hatta bazen sorry, excuse me ve thank you kelimelerini duymaktan sýkýldýgým bile oluyordu.
    Patronlarla aram da iyiydi. Ýs yerinde diger Türk arkadaslarýn veya Ruslarýn saatleri ara ara haftalýk 1 er 2 ser saat düsürüldügü oluyordu is yogunlu azaldýgý zamanlarda. Ama benim hep sabitti haftada 40 saat ve sonlara dogru 42.5 saate kadar bile cýktý cogu kez. Ücretler saatlik oldugu icin is yerinde 1 dk bile bosa gecirmek hos olmuyordu. Managerlerimiz yapýlabilecek is varken bos duranlarý hep uyarýrdý. Ben de aldýgým ücreti sonuna kadar hak etmeye calýsýyordum, o yüzden managerlerle aram hep iyiydi. Hatta bu nedenle günün en yogun saatlerine sabah vardýyasýna kaydýrmýstý manager beni. vs vs.
    Abd li patronlar disiplin istiyor yani, isini ciddiye alýr aldýgýn ücreti hak etmeye calýsýrsan senin de patronlarýnla aran iyi olacaktýr.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza yiyecek ve kalacak yer konusun da bir sikinti yasadin mý (bizim sozlesmede yazana gore icecekler free yiyecekler yuzde 50 indrimliymis apartmanda kalacagiz arkadasimla birlikte deposit=150$ kýra haftalýk 67,5 bu nasil Mobile AL ÝCÝN?)FL de nasildi kýmlerle kaldýn??bir de biz Mc Donalds a gideceklere ne gibi seyler onerirsin senin yasadigin sikintilar olmustur ?cook tesekkurler simdiden

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza yiyecek ve kalacak yer konusun da bir sikinti yasadin mý (bizim sozlesmede yazana gore icecekler free yiyecekler yuzde 50 indrimliymis apartmanda kalacagiz arkadasimla birlikte deposit=150$ kýra haftalýk 67,5 bu nasil Mobile AL ÝCÝN?)FL de nasildi kýmlerle kaldýn??bir de biz Mc Donalds a gideceklere ne gibi seyler onerirsin senin yasadigin sikintilar olmustur ?cook tesekkurler simdiden
    Kalacak yeri is verenin ayarlýyor, yani evinde yapýsal olarak bir sorun oldugu zaman cözüyorlar ve kullanýlýr hale getiriyorlar. Bizde hava asýrý sýcak ve nemli olmasýna ragmen klima bozuktu ilk basta. Ertesi gün hemen tamirci gönderdiler halloldu. Posta kutumuz yoktu, cözdüler falan filan. Ev arkadaslarýnla iliskilerinde sorun cýkarsa ve supervisor a yansýrsa hos olmaz ama supervisorlarýnýz her zaman yardýmcý olacaktýr size. Zira bizde boyleydi, onlarýn da cozemeyecegini dusundugumuz durumlarda da ana sponsorumuza mail atýyorduk. Benim abddeki ana sponsorum aag (allianceabroad) dý. Senin de gidecegin yer ve ücretlerinden senin de aag ile gidecegini tahmin ediyorum. Arkadasýnla gidecegine göre ayný odayý alýrsýnýz, supervisor sadece sizi eve yerlestiriyor kimin kimle kalacagýna karýsmýyor. Evlere yerlestirirken de ayný milletten olanlarý ayný evlere koyuyorlar ve is yerlerine en yakýn evlere yerlestiriyorlar. Biz evde 5 Türk kalýyorduk ve ev sýfýrdý, garajlý, cim bahceli falan.
    Evde sýkýntý yasadýk mý dersen 1-2 ufak sey oldu. Ama yaslarýmýz itibariyle oturduk konustuk cözduk hep. En cok sorun kýskanclýktan cýkabilir, is yerinde sana daha cok saat veriyorlar, sen kolay isi yapýyon vs vs gibi sebeplerden ötürü yani. Ýs yerinde baslarda fazla bir sey bilmiyeceginiz icin grillde et pisirme isine verirler sizi. O da cok zor degil aslýnda. Ama ocagýn sýcagýndan dolayý kimse ocakta calýsmak istemez. Demek istedigim is yerinde cömezlik döneminizde birbirinize yardýmcý olun, birbirinizi kollayýn, birbirinize isi ögretin. Ayný iste calýsacagýnýz icin isteki sorunlar eve yansýyabilir ona dikkat edin.
    Kira ve depozito normal. Depozitonun tamamýný zaten geri ödeyecekler eve ciddi hasar vermezseniz
    Ýcecek ve yiyecek konusuna gelirsek evet icecekler bedava. Zaten o sýcakta icecek paralý olsa kazandýgýnýz parayý icecege yatýrýrsýnýz. Ýs yerinde icecek makinasý olacak kola, meyve sularý, sprite, root bear, vs vs. Dayan dayanabildigin kadar, ama calýsanlar icin ufak bardaklar var onla iceceksin yoksa manager in uyarabiliyor. Yemek konusunda ise %50 kýsmý yalan, inanmayýn, ama daha iyisi var. Onun yerine günde 1 defa sadece vergi ödeyerek yiyecek alabiliyorsun. Mesela 6$ lýk yiyecek alýyorsun managerin geliyor kasada employee discount icin sifre giriyor 40-50 cent ödüyorsun. Ama restoran managerlerini veya vardýya managerleriniz fazla disiplinli de olmuyabilir, calýsýrken yer icersiniz veya vardýya sonunda yiyecek almana izin verebilirler. Bizde restoran manageri cok sýkýydý ve bütün artan yiyecekler, dondurmalar vs direk cöpe atýlýyordu, yeme icme yasaktý, fazladan indirimli yiyecek kesinlikle vermiyorlardý. Simdilik diyeceklerim bu kadar. Aklýma geldikce öneriler de yazarým...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Ya biz bu Mc ve Burger'da kola makinesi dýþarýda olduðu için bitince bi daha dolduruyoduk. Arkadaþýn biri sýnýrsýz dediði için dayandýk paso ama acaba öyle mi gerçekten? Yoksa çaldýk mý kolalarý

Not : Çalýþan deðildim

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Çok teþekkür ederiz yakuza Bende bu sene Mc Donald`s da çalýþacaðým.
    Louisiana,Lafayette bnmkide.Verdðin bilgiler için tekrar teþekkürler gerçekten bilgilendirici.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý farukyazici Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ya biz bu Mc ve Burger'da kola makinesi dýþarýda olduðu için bitince bi daha dolduruyoduk. Arkadaþýn biri sýnýrsýz dediði için dayandýk paso ama acaba öyle mi gerçekten? Yoksa çaldýk mý kolalarý

Not : Çalýþan deðildim
    Merak etme müsterilere de sýnýrsýzdý Türkiyedeki gibi siseden doldurmuyorlar ki kolayý, sprite ý, meyve suyunu. Ýceceklerin özleri geliyordu 3 er galonluk posetlerde direk icecek makinasýnýn sistemine baglýyorduk. Bu kadar yani

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý MaJ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok teþekkür ederiz yakuza Bende bu sene Mc Donald`s da çalýþacaðým.
    Louisiana,Lafayette bnmkide.Verdðin bilgiler için tekrar teþekkürler gerçekten bilgilendirici.
    Önemli degil, siz sorun ben cevaplýyayým. Ne kadar bilgili giderseniz oraya o kadar iyi. Biz mesela ise ilk basladýgýmýzda Ruslar bizden 2 hafta önce gelmisler. Onlar isi biliyordu bize hava yapýyolardý. 2 hafta sonra noldu biz de isi ögrendik adil bir rekabet basladý, iyi calýsan disiplinli olan managerlerin gözünde daha ii yerlere geldi daha cok saat aldý.
    Bir seyden daha bahsetmek istiyorum. Restorant manageriyle ilk konusmamýzda adama sorular soruyorduk " ne zaman ise baslýycaz, haftalýk saatlerimiz nasýl belirlenicek vs vs " seklinde. Manager imiz bize Brezilyalýlarý örnek vermisti. Bizden 2 sene önce brezilyalý ögrenci grubu gelmis ve adamlar gece kulübünden cýkmýyorlarmýs, ev partileri, falan filan. Ýþe de uykulu yarý baygýn gelip kötü calýsýyorlarmýs. Hatta bir keresinde de araba kiralayýp gezmeye gidip kaybolmuslar, polis bulmus getirmis sonra. Bu konusma sonunda managerimiz bunlardan bana gýna gelmisti, saatlerini de düsürüyordum demisti. Demek istedigim iþle eðlenceyi karýstýrmamaya dikkat da edin. Arada yorgun veya uykulu olabilirsiniz ama caktýrmayýn o zamanlarda da, calýsýyo numarasý yapýn Ýyi saatler almak istiyorsanýz da haftalýk saatlerinizi ayarlýyan restorant manageri yani baþ managerle de aranýz hep iyi olsun. Kontratýnýza güvenip de sakýn tartýsmaya veya kötü bir tavýrla konusmayýn, saatinizi düsürebilir. Onlar sizin calýsmak istediginizi zaten biliyor, ona göre saatlerinizi elinden geldigi kadar iyi düzeyde tutacaktýr. Bizim arkadaslardan biri saatimi arttýrýn gibi bir sey söylemisti onun da cevabý su olmustu : Ben de Amerikaya gelirken cok para ödemistim, sizin calýsýp cok para kazanmak istemenizi anlýyorum. demisti. ... vs vs

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý yakuza Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merak etme müsterilere de sýnýrsýzdý Türkiyedeki gibi siseden doldurmuyorlar ki kolayý, sprite ý, meyve suyunu. Ýceceklerin özleri geliyordu 3 er galonluk posetlerde direk icecek makinasýnýn sistemine baglýyorduk. Bu kadar yani
    ne poþeti yahuuu
    tiksindim ha þimdi

seneye tr'den götüreyim o zaman ben

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

ne poþeti yahuuu
    tiksindim ha þimdi

seneye tr'den götüreyim o zaman ben
    Poset dedigim kola özü, sprite özü sývý olarak kutu icersinde olamayacagý icin büyük bir posetti yani. Serumu düsün, onun yaklasýk bi 10-15 katý kadar bi poset. Cýkýs icin özel bir kapagý var onu icecek makinasýnýn giris borusuna baglýyorsun. Ayrýca o icecek özü poseti de koli icersinde geliyor. Pis kötü bir durum yok yani. Olsa biz icmezdik calýsanlar olarak ki günde 2,3 lt kola ictigimi biliorum.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Ya hazýr elin deðmiþken þu patates kýzatma ve hamburger iþini anlatýr mýsýn? Annemi getirecem okusun bunlarý, o da yapsýn evde

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Ya hazýr elin deðmiþken þu patates kýzatma ve hamburger iþini anlatýr mýsýn? Annemi getirecem okusun bunlarý, o da yapsýn evde
    Valla patetes kýzartma isinde bir incelik yoktu. Kutudan patates posedini alýyorduk, patatesi kýzartma selelerine ayýran makinaya döküyorduk. Ordan dolu seleyi al yag dolu kýzartma makinasýna daldýr, tusa bas 3 dk 7 sn sonra hazýr olsun. Kýzarýrken arada bir de sallýyorduk o kadar. Evde fritözde veya tavada yapýlan patates kýzartmasýnýn daha saglýklý olduguna eminim, bosuna anneni üzme
    Hamburger isiyse ayri bir uzmanlýk alaný. Elin cok cabuk olmalý ve masadaki arkadaslarýnla organize calýsman lazým. Özel hamburger ekmegini alýp ýsýtýcý makinada ýsýtýyorduk önce. Sonra icine hardal, ketcap, mayonez veya özel istege göre barbekü, ranch soslarý ekliyorduk. Daha sonra sogan, tursu ve istege göre marul, amerikan veya isvec peyniri ekleyip etini koyup paketleyip gönderiyorduk. Bu anlattýgým genel olarak tabi. Hamburger cesidine göre degisiyordu tabi icindeki malzemeler. Hangi burger a ne konulur, hangi ekmek, hangi et kullanýlýr vs vs bir sürü inceligi var. Hatta icine konulacak malzemelerin sýrasý bile önemliydi. Managerimiz sogandan önce tursu gelmez deyip dururdu Sanki tadý degiscekmis gibi.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Yakuza, verdiðin bilgiler için teþekkürler. Çok faydalý olmuþ.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Bende bu yaz mc donalds da çalýþacaðým yakuza verdðin bilgiler gerçekten çok yararlý teþekkürler. Senin çalýþtýðýn mc donalds da kaç tane çalýlan vardý?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý _DaUt_ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bende bu yaz mc donalds da çalýþacaðým yakuza verdðin bilgiler gerçekten çok yararlý teþekkürler. Senin çalýþtýðýn mc donalds da kaç tane çalýlan vardý?
    Yaklasýk ve maalesef 70-80 kadar. Bu yüzden managerler kesinlikle overtime vermiyordu

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Hmm O Zmn Senin çalýþtýðýn Baya Merkezi Bi Yerdeydi :d

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

bizim gideceðimiz yerde alýnacak öðrenci sayýsý 70 ve her günde 1 meal bedava.
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Benim gittigim yerde muhtemel calýsabilecegim 5 restaurant vardý. Ama sadece bizim restorantta 70-80 civarý calýsan vardý, 8 i degisim ögrencisi olmak üzere. Calýstýgým restorant da otoyol kenarýndaki ufak tefek alýsveris merkezlerinin bulundugu mola parký icindeydi. Otoyol ve belde islek oldugu icin Mc de cok calýsýyordu. Hatta 5 Mc icinde en yogunuydu, satýs rekorlarý kýrdýgýmýz ve asýrý yorucu pazar günleri oluyordu.
    Ýþte bizim dükkan http://maps.google.com/maps?f=q&hl=t...h&z=19&iwloc=A

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

yakuza verdiðin bilgiler için cok tesekkürler dostum...maj arkadasým bende new orleansa gidiyorum bu sene ýnsallah new orleansa gidenler konu baslýgý actým orada organize olabiliriz....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)