Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 129 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Work and Travel 2012 düþünenler

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Work and Travel 2012 düþünenler

Evet bu baþlýðý 2012'da work and travel düþünenler için açýyorum. Malum daha 2011 WAT'çýlarýnýn bile bir kaçý gitmemiþken, bu baþlýðý biraz erken açýyorum. Ama 2012 düþünenleri için ne kadar çabuk hareket edersek, bilgi ve tecrübe toplarsak lehimize olacaðýný düþünüyorum.
    Þimdiden buradan 2012 potansiyelini toplayýp çeþiti sohbet ve tartýþmalar yapabiliriz diye düþündüm (geçmiþte böyle konu açan arkadaþýnkinden 1-2 deðiþiklik yaptým)
    Konu ayhn tarafýndan (20-07-2011 Saat 05:26 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

4. kez katilmayi hedefliyorum hele su Israil'i atlatalim da...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bende seneeye bý aksilik olmazsa katýlcam

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ben varim gitmeyi dusunuyorum ama kesin degil.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

seneye avrupa
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    4. kez katilmayi hedefliyorum hele su Israil'i atlatalim da...
    süper arkadaþým 4. kez bilgilendir bizi benim araþtýrdýðým eðlence parklarý(araþtýrmalarýmda cedar ve kings dominion öne çýkýyor) ve busser güzel gözüküyor(ing pek iyi olmadýðý için garsonluk olmazmýþ) sen ne tür iþlerde çalýþtýn bizi bilgilendir neler önerirsin ne tür iþlere yönelelim saatlik kaça çalýþtýn ? kaç para haftalýk kalacak ödedin ? haftalýk yemek ne kadar tutuyor ?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Düþünüyoruz bakalým.Maðdurdar çekingenlik yaratýrken gidip gördüklerine hayran kalanlar cesaretlendiriyor..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Kesinlikle yine katýlacaðým, bu sene de USA dayým D

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

2012 yazýnda ben de wat yapýyorum bir sorun çýkmazsa

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bende eglence parklarýnda çalýþmayý dusunuyorum fakat dil problemim var

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ozman maðduru olarak söylüyorum, en ucuz hangisiyse onunla gelin. çünkü hangi ofise giderseniz gidin tercihinizi onlardan yana kullanmanýz için türlü türlü gerekçeler öne sürecekelrdir ama hiçbiri gerçek deðil. firmalarýn, amerika'daki iþverenler karþýsýnda elleri kollarý baðlý, yaptýrým güçleri yok. sizi en pis iþte çalýþtýrýyorlar, saðlýðýnýzý tehlikeye atacak iþlerde bile veriyorlar.sonra konaklama garantisi diyorlar ama hepsi palavra, ozman'ýn bana bulduðu otel 5nci günde kapandý, sokakta ve arkadaþýn arabasýnda kaldým. Halbuki ozman bana konaklama garantisi vermiþti, bu durumda bana git þu otele yerleþ, sana bir yer bulana kadar masraflarý biz karþýlýycaz demeleri gerekti. Ben þu an los angeles'tayým, burasý çok pahalý. 1500 dolara 1 oda ev bulamýyorsunuz, bulduklarýnýzda minimum 1 yýllýk kira kontratý istiyor. work and travel'da sakýn yaz iþi beklemeyin, eþþek gibi çalýþacaksýnýz. Yazlýk yerlere giderseniz de pahalý bir hayat sizi bekliyor olacak. ama her þeye raðmen inanýlmaz hayat tecrübeleri, iþ disiplini kazanýyorsunuz. son tahlilde dediðim gbi firmalarýn sözlerine itibar etmeyin, en ucuzu hangisiyse onu tercih edin. çünkü zaten buraya geldiðinizde tüm söylenenlerin palavra olduðunu göreceksiniz.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý jesuscane Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ozman maðduru olarak söylüyorum, en ucuz hangisiyse onunla gelin. çünkü hangi ofise giderseniz gidin tercihinizi onlardan yana kullanmanýz için türlü türlü gerekçeler öne sürecekelrdir ama hiçbiri gerçek deðil. firmalarýn, amerika'daki iþverenler karþýsýnda elleri kollarý baðlý, yaptýrým güçleri yok. sizi en pis iþte çalýþtýrýyorlar, saðlýðýnýzý tehlikeye atacak iþlerde bile veriyorlar.sonra konaklama garantisi diyorlar ama hepsi palavra, ozman'ýn bana bulduðu otel 5nci günde kapandý, sokakta ve arkadaþýn arabasýnda kaldým. Halbuki ozman bana konaklama garantisi vermiþti, bu durumda bana git þu otele yerleþ, sana bir yer bulana kadar masraflarý biz karþýlýycaz demeleri gerekti. Ben þu an los angeles'tayým, burasý çok pahalý. 1500 dolara 1 oda ev bulamýyorsunuz, bulduklarýnýzda minimum 1 yýllýk kira kontratý istiyor. work and travel'da sakýn yaz iþi beklemeyin, eþþek gibi çalýþacaksýnýz. Yazlýk yerlere giderseniz de pahalý bir hayat sizi bekliyor olacak. ama her þeye raðmen inanýlmaz hayat tecrübeleri, iþ disiplini kazanýyorsunuz. son tahlilde dediðim gbi firmalarýn sözlerine itibar etmeyin, en ucuzu hangisiyse onu tercih edin. çünkü zaten buraya geldiðinizde tüm söylenenlerin palavra olduðunu göreceksiniz.
    haklýsýn..pacificpark yazmýssýn iþin nasýl peki?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bende kýz arkadasýmla beraber alaskayý dusunuyoruz ve bayagý zamandýr sirket arastýrýyorum alaska konusunda en ii firma [kendi gorusum campusum heralde] campusum heralde acaba alaskadaki en ii fabrikalrý sýralamk istesek ilk 5 iicnde hangileri olurdu ?
    FORZA ES-ES

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

En ucuzu hangisiyse onla gelin diye bir þey söz konusu olamaz. Work and Travel tecrübesine ilk kez yaþayacak arkadaþlar için çok tehlikeli bir öneri bu. Þirketlerin Amerika'dan sonra baðlarýnýn büyük ölçüde koptuðu doðru. Fakat Amerika'ya gittiðinizde tam anlamýyla bir desteði unutmalýsýnýz. Þirketler hakkýnda en iyi bilgiyi giden arkadaþlara danýþarak edinebilirsiniz. Ýnternette yazýlmýþ bilgiler genelde taraflýdýr ve sizi yine yanlýþ þirketlere yönlendirir. Þirketler öðrencilere en çok gitmeden önce çýkarýlan evraklarda, yapýlan iþ seçimlerinde yardýmcý olur. Bir þirketi diðerinden en kolay bu þekilde ayýrt edebilirsiniz.
    Bunlardan ziyade iþ seçimi Work and Travel'da en önemli noktalardan biridir. Saðlam bir þirkete demir atarsanýz sorunsuz bir wat yaþayabilirsiniz. Ama saðlam iþlerde bile sorun yaþan arkadaþlar mevcut. Demek istediðim Work and Travel'da sorun hiç bitmez. Sizin amacýnýz bu sorunlarý minimum'a indirerek bir wat sezonu geçirmek olmalýdýr..

When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@tubik2 pacific park'ta food and beverage'dayým, funnel cake yapýyorum eðer yolun düþerse beklerim. biraz sakat ve yorucu bir iþ, sürekli kola içip hamburger yiyorum ama deðil kilo almak, kupkuru kaldým diyebilirim. sakat iþ derken sakatlýðý kýzgýn yaðda yapýyorum funnel cake'leri, ufak ufak sýçrasa bile hemen su topluyor. eðer dalgýnlýkla bir hata yapsam elimi kolumu yakabilirim yani.

@jazzl "en ucuzu hangisiyse onunla gelin" diyerek kendi fikrimi söylüyorum. netice de üstteki hatalarýnýn dönüþümün ekim 15'ine kadar olmasý gerektiðini tesadüfen öðrenmiþliðim de var. halbuki bana bilet tarihini sorduklarýnda kasýmýn 1'inde alalým demiþtim. Yani ben tesadüfen öðrenmemiþ olsam kaçak durumuna düþecektim, ve bunu söylediklerimde de iyice aymazlaþarak "niye büyütüyorsun iþte bir problem olmadý ya "demiþlikleri de var. ki 2500 tl verdim ben bu firmaya, arkadaþlarým 1200 tl'ye gelirken. bunun dýþýnda baþka bir arkadaþým 2300 tl verdiði firmanýn evraklarýný kaybetmesinden dolayý 1 ay geç gitti, bileti de iptal oldu. halbuki 1000'e, 1500'e giden arkadaþlar gayet sorunsuz gitti. yani dediðin gibi gidiþ önemli, ondan sonra firmalarýn hiçbir yaptýrýmý yok. e zaten evrak toparlamasýydý, þusuydu busuydu bunu her firma sunuyor yani.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

mustafa x-3 bence katýlmayý planlýyosan vize göüþmelerinin baþaldýðý gün hemen gir vizeye. çünkü %10000 name checke takýlacaksýn ve açýklanmasý aylar sürecek.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@tubik2 pacific park'ta food and beverage'dayým, funnel cake yapýyorum eðer yolun düþerse beklerim. biraz sakat ve yorucu bir iþ, sürekli kola içip hamburger yiyorum ama deðil kilo almak, kupkuru kaldým diyebilirim. sakat iþ derken sakatlýðý kýzgýn yaðda yapýyorum funnel cake'leri, ufak ufak sýçrasa bile hemen su topluyor. eðer dalgýnlýkla bir hata yapsam elimi kolumu yakabilirim yani.
    peký yasam sartlarý nasýl orda ben 2012 ýcýn dusunyorumda.yaný para kazanabýlýyomusun lüksüne harcayabýlcek kadar.lüks derkende alýsverýs, elektronýk,travel gibi.saol buarada

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý watkenaydu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    mustafa x-3 bence katýlmayý planlýyosan vize göüþmelerinin baþaldýðý gün hemen gir vizeye. çünkü %10000 name checke takýlacaksýn ve açýklanmasý aylar sürecek.
    çok takýlan oluyor mu ? beni niye korkutuyorsun ?=) bende ondan korkuyorum bir arkadaþým bu yüzden gidemedi ne kadar sürede sonuçlanýyor name check ?soy ismim çok kullanýlýyor.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý mustafa-x-3 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    çok takýlan oluyor mu ? beni niye korkutuyorsun ?=) bende ondan korkuyorum bir arkadaþým bu yüzden gidemedi ne kadar sürede sonuçlanýyor name check ?soy ismim çok kullanýlýyor.
    takýlmama gibi bir ihtimalin yok adýn mustafa ise valla bu sezonda forumdan 15 kiþi takýldýysa 3 bilemedin 4ünün soruþturmasý sonuçlandý.onlarýnda 2si 3ü önceden wat yapmýþ arkadaþlar.þansýný dene ama name check adamý yýpratýyo haberin olsun

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý watkenaydu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    takýlmama gibi bir ihtimalin yok adýn mustafa ise valla bu sezonda forumdan 15 kiþi takýldýysa 3 bilemedin 4ünün soruþturmasý sonuçlandý.onlarýnda 2si 3ü önceden wat yapmýþ arkadaþlar.þansýný dene ama name check adamý yýpratýyo haberin olsun

Watkenaydu cok haklý en az 2-3 ay beklersýn sen hemen ocakta vize görüþmesine gir.Býzým gýbý aylarca magdur olma...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

yüksek lisans yaparsam bu yýl ben de 2.kez gitmeyi düþünüyorum.yapmazsam da internship için çabalayacaðým.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Deðerli Katýlýmcýmýz jesuscane,

Siz gitmeden önce Santa Monica'nýn çok popüler ve pahalý bir bölge olduðu bilgisi size verildi ve size aylýk 600 USD - 1000 USD arasýnda deðiþen fiatlarda 11 adet konaklama opsiyonu sunuldu ve fiyat olarak en ucuz olaný ayarlandý. Size ayarlanan konaklamanýn varýþýnýzdan bir hafta sonra kapatýlmasý kimsenin bileceði bir durum deðildir. Þu an aldýðým bilgi doðrultusunda size verilen fiyat aralýðýnda konaklamaktasýnýz.

Bulunduðunuz bölgede çok sayýda konaklama opsiyonu mevcuttur, bunu arakaþýnýz Cem ile detaylý olarak görüþtük. Kendiside konaklama oldugunu ama yüksek ücret nedeni ile daire kiralamakta zorlandýðýnýzý belirtti. Burada asýl sorun gidelen bölgenin pahalý olmasý ve pahalý olduðu için bulunan konaklamalara gidememenizdir ki bu bilgi size bu iþi seçmeden önce sunulmuþtur.

Uçak bileti konusunda ise uygun fiyat bulunablimesi açýsýndan dönüþ tarihleri ileri tarih olarak bilinçli alýnýr ve size gidince dönüþ tarihinizi en kýsa zamanda belirleyip bize iletmeniz istenir. O nedenle alýnan biletinizin tarihinin 1 Kasým olmasý kaçak kalacaðýnýz anlamýna gelmez, Dönüþ biletinizin tarihini kolaylýkla erken tarihe çelebilmekteyiz.

Saygýlarýmla
    Ozman Yurtdýþý Eðitim.
    Konu Ozman1 tarafýndan (08-07-2011 Saat 03:18 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bak bak, sosyal medyanýn gücüne bak... Triþkadan, iþkembe-i kübradan hülyalar, hayaller satan insanlarýn gerçekler karþýsýnda hemen nasýlda hemen kurumsal kimliðe bürünmelerine bak sen. Güzel kardeþim, Ben Ahmet adana'daki ofisinize ilk defa bu work and travel nedir, ne deðildir görmek için gittiðimde Cumali bey'le work and travel üzerine konuþtuðumda yok bu sektörün ilk firmasý biziz, en iyi hizmeti biz sunarýz, konaklama garantisini biz veririz derken ben 2500 tl'yi bunun için saydým size. Ki sizin verdiðiniz fiyattan daha fazla 2 ya da 3 þirket var bu piyasada. Cumali bey bana burasýnýn pahalý olduðunu söyledi, yalan yok. Yalnýz cumali bey bana gelirken maksimum 750 dolar civarýnda bir paranýn bana yeteceðini de söyledi ki ben 1300 dolarla gelmeme raðmen 1 ay dayanmadý bu para bana, madem buranýn pahalý olduðunu biliyordu o zaman niye bana 750 dolarýn yeteceðini söyledi? Ki yemek-içmek-yol masraflarý dýþýnda bir harcamam olmamýþtýr, arkadaþlara da sorabilirsiniz bir maðazaya gidip þu kýyafetide alayým dememiþimdir.

Demiþsiniz ki kalacak yerin pahalý olduðunu söyledik size, peki neden bize Ýstanbul'dan gelen kafileye ayarlanan 15th rose'dan bahsedilmedi? O arkadaþlara yeri siz ayarlamýþsýnýz, aylýk 350 dolar ve santa monica pier'e de 30 dakikalýk bir yürüme mesafesi var, bu opsiyonu bize niye sunmadýnýz da gittiniz günlüðü 30 dolarlýk esrarkeþ mekanýný "en ucuz yeri size sunduk" diye burada belirtme gereði duyuyorsunuz? bunun cevabýný gerçekten çok merak ediyorum? Ayrýca "Cumali bey, ayarladýðýnýz oteli polis kapattý yer bulamýyorum" dediðimde dur ayarlýycaz, bakýcaz vs demek yerine bana "ahmet, fiyat farketmeksizin bir yer bul, biz sana baþka bir yer ayarlayana kadar orada kal, seni vermiþ olduðumuz söze raðmen maðdur ettik oranýn masraflarýný biz karþýlýycaz" deyip o sözleþmenizde yazann koþullarý yerine getirmeniz lazýmdý, keþke o zamnada burada firmanýz hakkýnda yazýlanlara anýnda cevap vermekteki hünerlerinizi gösterebilseydiniz!!

Her lafa bir cevabýnýz var bakýyorum, peki madem burayý takip ediyorsunuz þu gerçekleri de dile getirsenize "kardeþim, bizim amerika'daki firmalara bir yaptýrýmýmýz yok, hiçbir þekilde sözümüz geçmiyor, siz oraya gittikten sonra onlarýn insafýna kaldýnýz" desenize size gelen öðrencilere. Deyin ki yarýn bir gün öðrenciler buralara geldiðinde firmalar "Size verilen çalýþma saatleri þu, gece 2 bile olsa çalýþacaksýn kardeþim, istersen 1 günlük mesafede yaþa" dediklerinde þoka girmesinler.

Maþallah, ben adana'daki ofisinize geldiðimde cumali bey sanki beni pacific park'a ceo olarak gidecekmiþim gibi anlattý, arkadaþlara da söyledim "Abi ben takým elbiseyle falan gelmeyi" düþünüyordum diye.

Ayrýca bilet hususunda bana söylenen ne zaman dönmek istersin oldu, bende en geç ne zaman dönebilirsem o zaman dönerim dedim. Bunun için 1 kasým'a aldýrdým biletimi, ama her öðrencinin pasaportuna bakýp "iþ sözleþmen þu tarihte bitiyor, bundan 1 ay sonra dönmen gerek buna göre bilet alalým" demek çok mu zor acaba? Bilet tarihini erkene çekebiliyoruz demiþsiniz, tabii çekebiliyorsunuz ama Thy'den alýnan uçuþlarda bilet tarihiyle oynanmýyor maalesef, ve 100 euro masraf çýkýyor ve bunu siz deðil ben ödedim!!!

Bu sözlerim size ve firmanýza deðil, Türkiye'deki wat iþi yapan tüm firmalarýn durumunu yazýyorum, ama en azýndan yazýlanlara tekzip getirmeye çalýþmayýn, bence komik duruma düþüyorsunuz.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý tubik.2 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    peký yasam sartlarý nasýl orda ben 2012 ýcýn dusunyorumda.yaný para kazanabýlýyomusun lüksüne harcayabýlcek kadar.lüks derkende alýsverýs, elektronýk,travel gibi.saol buarada
    valla kardeþim asla ama asla buraya gelme derim ben, eðer kafanda las vegas, san diego, grand canyon, san fransisco'yu görmek gibi bir plan varsa buraya yakýn utah ya da arizona'ya git. çünkü burasý gerçekten çok pahalý, 1500 dolara 1+1 ev bulamýyorsun, bulsanda yýllýk ücret istiyorlar senden. Buraya gelmeden önce yerini kesin ayarlarsan gel derim, ki ayarlayýp gelsen bile pürüz çýkma ihtimali var, o yüzden ben hiç tavsiye etmem burayý. Hiçbir þekilde kazancýn yetmiyor, kredi kartýmdan aylýk 1000 dolar harcarým, ailemden her ay 1000 dolar gönderebilir diyorsan gel derim yoksa aklýndan bile geçirme, bu kadar.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bende bu 2012 sezonunda erkek arkadaþýmla katýlmayý düþünüyorum. forumda incelediðim kadarýyla firma iþ eyalet çok önemli. nj istiyorum ben aslýnda ing fena sayýlmaz ama orasý içinde yaþam pahalý deniyo.
    benim wat için harcadým parayý toplamam lazým. o sebepten þuan firmadan çok eyalet iþ ve konaklama derdindeyim
    birde BREAK arkadaþým izmirdeki geleneksel toplantýnýzý bu sene biraz daha erken yapsanýzda biz accamiler için dahad da faydalý olsa çok sevinirim

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

3.kez katilip planlari icindeyim...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

izmirli arkadaþlar bu sene wata katýlacak olanlar var mý bilgi alýþveriþinde bulunalým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Hazýrlýk sýnýfýndan sonra wat yapabilirmiyim.Yani ekimde bir üniversiteye baþlýcam ve hazýrlýk okudukdan sonra gýdebýlýrmýyým yazýn.?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

forumda dolaþýrken rasladýðým yazýlara göre gidebilirsin. vizeye girdiðinde ilk dönem bitmiþ olduðundan onun not ortalamasý dikkate alcaklar sanýrým.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

benim gibi bu sezon wat düþünen arkadaþlara þirket seçimi için faydalý olabilecek birkaç bilgi.

EN AZ 5 YILLIK WAT ÞÝRKETLERÝ

WORK AND TRAVEL ÞÝRKETLERÝ
    Academix Work and Travel 2003
    AdresUSA Work and Travel 2002
    Advis Work and Travel 1999
    Alternatif Work and Travel 2011
    Armada Grandee Work and Travel 2001
    Egitim Noktasi Work and Travel 2004
    Egitim Al Work and Travel 2001
    Work and Travel 2001
    Global Work and Travel 2002
    Global Vizyon Work and Travel 2003
    Golden Kariyer Work and Travel 1999
    Horizon Work and Travel 2003
    Icep Work and Travel 2000
    Idealsas Work and Travel 2000
    Ihr Turkey Work and Travel 2004
    Islands Work and Travel 2000
    Karya Work and Travel 2003
    Mci Work and Travel 2001
    Ottoman Work and Travel 2002
    Ozman Work and Travel 1999
    Pasifik Work and Travel 2004
    Skyline Work and Travel 2003
    Ukla Work and Travel 2004
    United Towers Work and Travel 2001
    Useh Work and Travel 1999
    West Edu Work and Travel 2001
    Yero Work and Travel 2002

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)