Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaport süre uzatma mý yeniden çýkartmak mý?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Unhappy Pasaport süre uzatma mý yeniden çýkartmak mý?

geçen sene wat ile amerikaya gitmiþtim. bu senede gitmek istiyorum ama þirketim, pasaport u yeniden çýkartmam gerektiðini söyliyor.
    elimdeki, geçen sene wat a gittiðim, pasaportun süresini uzatamazmýyým? illaki yenismi çýkmalý ve sebebi neden? (eðer yenisi zorunluysa)

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý ItsBritneyB*tch Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    geçen sene wat ile amerikaya gitmiþtim. bu senede gitmek istiyorum ama þirketim, pasaport u yeniden çýkartmam gerektiðini söyliyor.
    elimdeki, geçen sene wat a gittiðim, pasaportun süresini uzatamazmýyým? illaki yenismi çýkmalý ve sebebi neden? (eðer yenisi zorunluysa)
    Süresi daha önceden uzatýlmýþ olsaydý 5 yýl mesela kullanabiliyodun ama þimdi bordo renkli pasaport veriyorlar.Bizden ek ücret almýyorlar.Yani Harç parasý ödemiyoruz.sadece defter parasý ödeniyor.Yeni bi uygulama olduðundan eski pasaportlarý uzatmýyorlar herhalde.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

yani uzatma gibi çaremiz yok dimi? illaki yenisi saçma ama ya :S
    emniyete gittiðimde soracaðým birde.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Þu an uzatmýyolar,sadece yenisini veriyolar.Zaten lacivert pasaport 2015 te süresi bitiyormuþ.bu yeni çipli pasaportlar 10 yýl geçerliymiþ..illa yenisi olacak

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

arkadaslar þöyle bir durum sözkonusu ki BORDO PASAPORTlarýnda suresi dolunca onlar da uzatýlmýyor örneðin geçen sene aldýgým bordo pasaportumu bu sene süresi dolmasý nedeniyle içerisinde sadec tek bir vize sayfasý dolu olmasýna rapmen deðiþtirmiþ bulunuyorum.. Hatta þu an gýcýr gýcýr bir halde konsoloslukta üzerine vize basýlmayý bekliyor kendileri

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Sürekli gitmeyi düþünenler,gidenler için pasaportu uzun süreli almak açýkçasý bana daha mantýklý geliyor.Þahsen ben 10 yýllýk aldým.He 10 yýl kullanýr mýyým orasý meçhul

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý Username Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sürekli gitmeyi düþünenler,gidenler için pasaportu uzun süreli almak açýkçasý bana daha mantýklý geliyor.Þahsen ben 10 yýllýk aldým.He 10 yýl kullanýr mýyým orasý meçhul
    pasaport kullanýlabilirliði açýsýndan 10 yýl daha mantýklý ama uzatma yapmadýklarýndan tek çare yenisini çýkarmak zaten.bize bi olumsuz yaný yok.eskisini uzatabiliyor olsaydýkta defter parasý verecektik yenisini cýkartýncada..Neticede öðrenciyiz ve hepimiz 1 yýllýk harçsýz pasaport belgesiyle alabiliyoruz.ondan sonra pasaport çýkarmamýþsýn gibi yine harç ödüyosun(öðrenciysen tekrar harçsýz alýyosun tabi)..
    Bu yeni pasaportun tek dez avantajý yakýn yýllarda lacivert pasaportla 10 yýllýk harç parasýný ödeyip 2015 ten sonra kullanamicak olmasý..ama onlarýn kalan sürelerini yeni pasaporta eklerler herhalde...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Ugur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    pasaport kullanýlabilirliði açýsýndan 10 yýl daha mantýklý ama uzatma yapmadýklarýndan tek çare yenisini çýkarmak zaten.bize bi olumsuz yaný yok.eskisini uzatabiliyor olsaydýkta defter parasý verecektik yenisini cýkartýncada..Neticede öðrenciyiz ve hepimiz 1 yýllýk harçsýz pasaport belgesiyle alabiliyoruz.ondan sonra pasaport çýkarmamýþsýn gibi yine harç ödüyosun(öðrenciysen tekrar harçsýz alýyosun tabi)..
    Bu yeni pasaportun tek dez avantajý yakýn yýllarda lacivert pasaportla 10 yýllýk harç parasýný ödeyip 2015 ten sonra kullanamicak olmasý..ama onlarýn kalan sürelerini yeni pasaporta eklerler herhalde...

O þekilde bakarsan tabii ki bu da mantýklý ama benim gibi okuldan harç muafiyet belgesi alamýyorsan 112 lira bir sene kullanýp atacaðýna 10 yýl alýp 383 küsür lira vermek daha mantýklý geliyor zaten 4-10 yýl arasý sabit 383 lira, almýþken 10 yýllýk çýkarttým bende yoksa öteki türlü almanýn da kendine göre avantajlarý var 9 Þubat 2022 de artýk yine çýkartacaðýz tabii o zamana kadar pasaportlar akbil kývamýna gelmezse

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

O þekilde bakarsan tabii ki bu da mantýklý ama benim gibi okuldan harç muafiyet belgesi alamýyorsan 112 lira bir sene kullanýp atacaðýna 10 yýl alýp 383 küsür lira vermek daha mantýklý geliyor zaten 4-10 yýl arasý sabit 383 lira, almýþken 10 yýllýk çýkarttým bende yoksa öteki türlü almanýn da kendine göre avantajlarý var 9 Þubat 2022 de artýk yine çýkartacaðýz tabii o zamana kadar pasaportlar akbil kývamýna gelmezse
    Son sýnýfmýsýn ondan mý vermediler harçsýz pasaport belgesini?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Hayýr hazýrlýk öðrencisiyim ama bizim pek sevgili okulumuz Work and Travel için muafiyet belgesi vermiyor-muþ(!) Bunun bir yasa olduðunu,almaya hakkým olduðunu söylediðimde,bu yasanýn okulun insiyatifine býrakýldýðýný,istemediði zaman pek ala vermeyeceðini söyledi.Açýkcasý bunu söyleyen kiþinin onayý olmadan ben bu belgeyi alamýyorum öyle olunca da daha fazla gerginlik çýkmamasý açýsýndan üstelemedim bende.Yoksa iþin sonu nereye giderdi tahmin edemiyorum

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Son sýnýfmýsýn ondan mý vermediler harçsýz pasaport belgesini?
    Bazý üniversiteler work and travel denince vermeye biliyor bu harcsýz pasaport belgesini adam diyoki [sahsi dusuncem] bu cocuk par harcýyor bin tl ler veriyor diyip 100 tl mi veremiyo diye düsünüp veremeye biliyo belke daha deiþik düþünceleride vardýr ama aklýmdaki düþünce bu o yüzden sirketinizdeki danýsmanýnýzdan work and travel degilde dil amacýyla ilgili bi yazý alýrsanýz sorun çýkmamasý acýsýndan [okuldaki belge için] daha ii olur
    FORZA ES-ES

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Dilekçe yazýnca cevap vermek zorundalar ama..Sözde vermiyoruz yerine dilekçeye cevap olarak yazýlan belgede gerekçeleriyle birlikte neden belgeyi vermediklerini yazmalarý gerekiyor.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Yeni pasaportlar uzatilmiyor. Ona gore uzun sureli cikartmaniz onerilir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bu arada ek bilgi pasaportunuzun geçerlilik süresinin anahtarý okuldan aldýðýnýz belgedir.
    Örneðin benim work and travel programý için pasaport çýkartacaðýmý bilmelerine raðmen tahminimce program hakkýnda bilgisi olmayan üniversite personeli (saðolsun ) belgeye süreci iki yýl olarak iþlemiþ ve defterdarlýk emniyet üçlemesiyle 2014 e kadar geçerli bi pasaport çýkartmýþlar
    Yeni çýkartacak arkadaþlarýn bilgisine..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yeni pasaportlar uzatilmiyor. Ona gore uzun sureli cikartmaniz onerilir.
    uzatýlmýyor derken nasýl oluyor?bu sene yeni pasaport çýkartmýs olan biri seneyede wat yapmak isterse yeniden mi çýkartmak gerekiyor?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Yeni pasaportlar süresi bitince geçerliliðini yitiriyor ve uzatýlmýyor. Tekrardan pasaport baþvurusu yapýp yeni pasaport almak gerekiyor. Bu nedenle her sene pasaport almak için uðraþacaðýmýza 10 yýllýk pasaport alalým tek seferde olsun bitsin

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

ama 10 yýllýk pasaport biraz tuzluben pasaportu sadece wat için kullanýcam,o yuzden þimdi uzun süreli alsam yine pahalýya patlar bana.ve þimdi 4. sýnýfým ve intership de dahil olmak uzere pasaportu kullanacaðim süre kýsýtlý..o yüzden 1.,2. sýnýflarin her yýl ugrasip oraya git buraya git yapacaðina uzun süreli almasý dediðiniz gibi mantýklý..çünkü her seferinde eski pasaporttaki vizeyi ibraz etmek icin 3. basvuruda önceki pasaportlarýda beraberinde taþýmak gerekir..

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Hocam tuzlu dediðin 1 yýllýk 180 lira 10 yýllýk 450 lira defter parasýyla beraber arada uçurum yok.Ayrýca WAT dönüþü ilerde Rusya ya falan gidilmekte istenebilir.Önceden bilseydim ilk senem de daha alýrdým 10 yýllýðý evde her çekmecede bir pasaportum var

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Hocam dedim ya ben sadece wat amaçlý ve 2 kere daha anca vize baþvurusuna giderim o yüzden 52,5 lira her sene ödesem dahi zam geldi filan 150 lira öderim..Ama dediðin gibi baþka ülkelere giriþ çýkýþ yapmayý planlayan yada 1. veya 2. senesinde wat a baþvuranlar için 10 yýllýk daha mantýklý..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam tuzlu dediðin 1 yýllýk 180 lira 10 yýllýk 450 lira defter parasýyla beraber arada uçurum yok.Ayrýca WAT dönüþü ilerde Rusya ya falan gidilmekte istenebilir.Önceden bilseydim ilk senem de daha alýrdým 10 yýllýðý evde her çekmecede bir pasaportum var
    4-10 arasý 383 lira + 62 lira da cüzdan parasý sanýrým

9 Þubat 2022 de bitecek benimkinin tarihi ,baktýkça kendimi bir garip hissediyorum zira pasaport geçerliliðini yitirdiðinde ben 30 uma merdiven dayamýþ olacaðým

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

4-10 arasý 383 lira + 62 lira da cüzdan parasý sanýrým

9 Þubat 2022 de bitecek benimkinin tarihi ,baktýkça kendimi bir garip hissediyorum zira pasaport geçerliliðini yitirdiðinde ben 30 uma merdiven dayamýþ olacaðým
    Ben harçsýz aldýðým için sadece defter parasý veriyorum o yüzden 10 yýllýk almadýmyoksa 1 yýllýða harç ödemek zorunda kalsam düþünmeden bende 10 yýllýk alýrdým.Çünkü intership içinde baþvurucam seneye..Hele o baþvuruda bi lacivert bide bu yýl çýkarttýðým pasaportla beraber seneye çýkaracaðým pasaport olacak 3 tane

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

dostlar benim sorum þu þekilde sizlere: Geçen sene nama check maðduruydum gidemedim ama vize mi bastýrdým ne olur ne olmaz diye o öylece duruyor pasaportta.Pasaportum 2 yýllýktý kasým 2012 de bittiði için 2012 wat'ý için yeniden çýkartýyorum ( vize geçerlilik tarihinden itibarýyla en az 6 ay geçerli olmasý kuralýndan dolayý,ha bu arada, sizce saçma deðil mi bu olay pasaportum nasýl geçersiz olur arkadaþ,ne alaka geldikten sonra geçerli omasý felan..)Yeni pasaport çýkartýnca eski pasaportu vize alýrken yanýmda götürmeli miyim,yoksa o pasaport emniyette mi kalýyo ebediyyen??Çünkü varsa eski pasaportunuzu yanýnýnýzda getirin diye bir açýklama var vize için gereken belgeler arasýnda...Emniyette kalýrsa problem olmasýn..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Eski pasaport sizde kalýr.Emniyet sadece kaðýt delgeci ile pasportu deler kullanýlmaz olduðunu göstermek için.Ama sizde kalýr içindeki belgerli gerektiðinde sunabilmeniz için..Giriþ çýkýþ tarihleri ve vize sayfalarý gibi..

Edit:Mantýk arama boþuna zaman kaybedersin

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

Eski pasaport sizde kalýr.Emniyet sadece kaðýt delgeci ile pasportu deler kullanýlmaz olduðunu göstermek için.Ama sizde kalýr içindeki belgerli gerektiðinde sunabilmeniz için..Giriþ çýkýþ tarihleri ve vize sayfalarý gibi..

Edit:Mantýk arama boþuna zaman kaybedersin
    ok. çok saðol uður, teþekkürler

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar benim de bir sorum olacak.Pasaportumu Ocak'ta çýkarttým.Daha sonra erasmusa baþvurdum ve kazandým.Halihazýrda yazýn Alaska'ya gidiyorum.Erasmus için vize baþvurusu yapacaðýmda gideceðim ülke bana vize vermek için pasaportumun vize bitiþ tarihinden üç ay sonra bitmesini istiyor.Ancak pasaport ocakta sona eriyor.Sanýrým pasaport süresi artýk uzatýlmýyor.Bu durumda ne yapabilirim sizce?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Yenisi için baþvuramazmýsýn?yani eskisinin süresi bitmeden yenisi için baþvuramazmýsýn?Harç parasýný kendin ödeyip 10 yýllýk alabilirsin pasaportu diye düþünüyorum ama emin deðilim prosedür hakkýnda..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Sanýrým vermiyorlar ben de bilmiyorum ne yapayým olmazsa arayýp öðreneceðim.Ama bildiðim kadarýyla yenisini alýnca eskisini deliyorlar bu þekilde geçersiz oluyor.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Alaskan_09 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sanýrým vermiyorlar ben de bilmiyorum ne yapayým olmazsa arayýp öðreneceðim.Ama bildiðim kadarýyla yenisini alýnca eskisini deliyorlar bu þekilde geçersiz oluyor.
    benim pasaportumun bitmesine 8 ay vardý yeni çýkartmak zorundaydým(abd'den ekim de dönecek olursam yetmiyordu süresi) 1 yýllýk için baþvurdum 1 yýl 8 ay lýk pasaport verdiler.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Benim durum biraz daha farklý hocam.Amerika için hiçbir problem yok ama mesela nisanda erasmus için tekrar vize görüþmesine gireceðim.Finlandiya vereceði vizeden en az üç sonra bitmesini istiyor pasaportun o yüzden iki arada bir derede kaldým.Yeni pasaport çýkarýrsam eskisini deliyorlar kullanýlmaz hale geliyor diye biliyorum süre uzatmak da artýk yok sanýrým.NAsýl olacak ben de bilmiyorum durum biraz karýþýk

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)