Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 92 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ds formum hala gelmediði için Vize görüþmem belirsiz durumda

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Standart Ds formum hala gelmediði için Vize görüþmem belirsiz durumda

Arkadaþlar þirkete yazýlýrken Martýn sonlarý en geç Nisan gibi vizemi almýþ olacaðým söylendi. Bu durumu yaþayan baþka arkadaþlar var mý? Bu sene ilk kez gideceðim için tedirgin oldum. Çünkü her firmayla görüþtüðüm zaman bizimle alakasý yok Sponsor firma yüzünden oluyor deniyor. Benim muhattabým þirket olduðu için doðal olarak Neden gecikiyor sorusuna hemen Sponsora atýyor ve gerekçeleri beni tatmin etmiyor.

Benim gibi bu olayý yaþayan arkadaþlar varsa he tamam diyebilirim belki?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

cok sacma olmus yaptiklari daha ds gelicekte vize tarihi alinicakta vizeye girilicekte sikintiliymis cunku vizen garanti olsa ucuza alirdin ucak biletini.ben 29 nisanda kayit yaptirdigim icin sirkete ds haftaya gelicek ortalama 2 3 hafta sonrayada vize randevusu alsak mayis sonu haziran basi gibi alicam bende.eger erkenden kayit yaptirdiysan sana sozunu verdilerse mart nisan gibi ben olsam biktirana kadar arardim yoksa savsakliyolar isi son dakika surprizi yasamamak icin garantiye al kendini derim

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Alýntý bolatu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar þirkete yazýlýrken Martýn sonlarý en geç Nisan gibi vizemi almýþ olacaðým söylendi. Bu durumu yaþayan baþka arkadaþlar var mý? Bu sene ilk kez gideceðim için tedirgin oldum. Çünkü her firmayla görüþtüðüm zaman bizimle alakasý yok Sponsor firma yüzünden oluyor deniyor. Benim muhattabým þirket olduðu için doðal olarak Neden gecikiyor sorusuna hemen Sponsora atýyor ve gerekçeleri beni tatmin etmiyor.

Benim gibi bu olayý yaþayan arkadaþlar varsa he tamam diyebilirim belki?
    Hocam sýkýntý yok.Bu sene biraz gec geliyor DS'ler.Þirketine söyle DS gelecek þekilde Vize randevusunu alsýnlar red durumunda iade olacak þekilde ucak biletini de ayarla görüþmeye girdikten 2gün sonra gelir pasaportun zaten.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam sýkýntý yok.Bu sene biraz gec geliyor DS'ler.Þirketine söyle DS gelecek þekilde Vize randevusunu alsýnlar red durumunda iade olacak þekilde ucak biletini de ayarla görüþmeye girdikten 2gün sonra gelir pasaportun zaten.
    Aynen dediðiniz gibi nisan ortalarýnda ben uçak biletimi hallettirdim, vize alamamam durumunda kensintisiz iade yapýlacak þekilde...

Eðer bide bu sefer çok aþýrý yoðunluktan vize tarihi çok sarkabilir mi? normal olarak þirketle haftaya 16 17 18 Mayýs gibi vize görüþmesini ayarlamasýný istemiþtim ama? yoðunluktan þimdiden ne zamana tarihi veriyolar tahimini bilginz var mý Ankara hakkýnda?

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Aynen dediðiniz gibi nisan ortalarýnda ben uçak biletimi hallettirdim, vize alamamam durumunda kensintisiz iade yapýlacak þekilde...

Eðer bide bu sefer çok aþýrý yoðunluktan vize tarihi çok sarkabilir mi? normal olarak þirketle haftaya 16 17 18 Mayýs gibi vize görüþmesini ayarlamasýný istemiþtim ama? yoðunluktan þimdiden ne zamana tarihi veriyolar tahimini bilginz var mý Ankara hakkýnda?
    Ankara boþ bildiðim kadarýyla Mayýs 20 den sonra yer vardýr diye düþünüyorum.Ýstanbul sýkýntýlý o konuda.Ne zaman gidiyorsun ABD'ye ?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ankara boþ bildiðim kadarýyla Mayýs 20 den sonra yer vardýr diye düþünüyorum.Ýstanbul sýkýntýlý o konuda.Ne zaman gidiyorsun ABD'ye ?
    18 Haziran. Vize görüþmemde bir problem çýkacaðýný sanmýyorum ama herhangi bir red durumunda bir kez daha þansým olmasý açýsýndan Hazirana sarkmasa keþke diye düþünüyorum ama hiç bir þeyden emin olamýyor ki insan. Sýnavlara falan denk gelmesi falan filan çok sýkýntýlý...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

aynen benimde daha ds belgem gelmedi. ve 18 mayýsta vize randevum var. Onuda geçtim isim soruþturmasýna kalabilecek bir ismim var. Ýþim zor gibi bu sene bakalým hayýrlýsý.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

DS yüzünden 11 Mayýs daki randevumu ertelicem ben de. Ýþe 18 Nisan'da kabul edildim, 3 haftaya DS gelir diye düþünüp 11 Mayýs'a randevu aldýk ama yetiþmedi DS. 25ine kadar gelir inþallah

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý hunterTR Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    aynen benimde daha ds belgem gelmedi. ve 18 mayýsta vize randevum var. Onuda geçtim isim soruþturmasýna kalabilecek bir ismim var. Ýþim zor gibi bu sene bakalým hayýrlýsý.
    isim soruþturmasý nadir soyisimli falan olunca mý yoksa yaygýn olunca mý oluyor yada neden oluyor þansa mý ?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

isim soruþturmasý nadir soyisimli falan olunca mý yoksa yaygýn olunca mý oluyor yada neden oluyor þansa mý ?
    Çok yaygýn bi soyadýna sahipsen soruþturmaya kalma ihtimalin var. Yýlmaz, Kaya, Kýlýç vb. gibi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý egorentas Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok yaygýn bi soyadýna sahipsen soruþturmaya kalma ihtimalin var. Yýlmaz, Kaya, Kýlýç vb. gibi
    Yani þuan ds formu gelmemiþ ve vize görüþmesine Mayýs sonu Haziran baþý gibi girecekler için isim soruþturmasý olayý direk ABD'ye gidememe gibi durum doðuruyor ortaya? (Ýsim soruþturmasýnda beklenen süreleri okuyunca forumda)

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

arkadaþým ayný durumdayým seninle ds bekliyorum hala. 10 haziranda uçuyorum hemde tarih deðiþikliði yaptýðýmda bilmem kaç euro para cezasý var ama ortada hala ds yok vize görüþmesi yok. þirket býktý artýk aramalarýmdan mail atmalarýmdan sponsora atýp duruyolar durumu. benim finallerim 28 mayýsta baþlýyo o zamana kadar hallolsun bu iþ dedim bugün son olarak. tamam dediler her zamanki gibi haftaya için vize görüþmesi alacakmýþmýþmýþ.... 27 nisandada almýþtý ds yetiþmedi iptal oldu hala bekliyoruz bakalým. iice caným sýkýlmaya baþladý çok stresli ve gerginim bütün amerika isteðim uçtu gitti bunlarýn yüzünden

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Yavru penguen bende senle ayný durumdayým. 4 mayýsta görüþmem vardý ertelendi. Hala ds belgesini bekliyorum malesef

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

yavru penguen yazdýklarýn aynýsýný bende yazma gereði duymuyom bende ayný durumdayým ds yok vize görüþmesi tarihi yok þirket her hafta biþeyler yapýor ben görmüyorum nedense bu tabi abartma ))ayrýca þirketle full papaz oldum benim 21 mayýsta vizelerim hemen ardýdandan finallerim baslýor ayný þelilde o aralar bi yere gitmem durumum olmuyacak.þirketten parasmý istedim oda temmuzda veririm dedi bu þirketler burda böle sorun cýkýorsa abd de neelr çýkarýr ama gitmek de istiyom..gidip gitmemek arasýndayým ne düþünüyosunuz durum bu...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bu gidiþle gidemeyeceðimizi düþünüyorum ama yalnýz olmadýðýma bi yandanda seviniyorum

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý SERDAR ÖÐÜTLÜ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yavru penguen yazdýklarýn aynýsýný bende yazma gereði duymuyom bende ayný durumdayým ds yok vize görüþmesi tarihi yok þirket her hafta biþeyler yapýor ben görmüyorum nedense bu tabi abartma ))ayrýca þirketle full papaz oldum benim 21 mayýsta vizelerim hemen ardýdandan finallerim baslýor ayný þelilde o aralar bi yere gitmem durumum olmuyacak.þirketten parasmý istedim oda temmuzda veririm dedi bu þirketler burda böle sorun cýkýorsa abd de neelr çýkarýr ama gitmek de istiyom..gidip gitmemek arasýndayým ne düþünüyosunuz durum bu...
    <þirketin hangisi ? iþin ayarlanmýþmýydý biraz açýklarmýsýn
    FORZA ES-ES

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar yalniz olmadigima mi sevinsem yoksa maguriyetimize mi uzulsem bilemedim... bende ayni dert. subattan beri kayitliyim, is secme olayi tam bir faciaydi zaten ordan oraya egistirik sonunda sectik martin son haftasndan buyana DS bekliyorum!!! cildircam 11 mayisa randevu aldik DS gelmedigi icin gidemiyorum haliyle... 1 hazirana istanbula ayarlaik. bakalm umarm gelir yaa cok skldm artk cok sinirlendim bugun patlaim resmen. benim sirket gercekten olayin ciddiyetinin farkinda degil.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

söylediklerim ne derece içinizi rahatlatýr bilmiyorum ama bende taa þubatta iþe kabul edilmiþtim ds gelmiyordu benden sonra iþe kabul edilip vize alanlar vardý ayný bende sizler gibi papaz olmuþtum þirketle hatta aramama yemini ettim onlar aramadan ama þok bir þekilde geçen cuma aradýlar ve çarþambaya (yarýn) vize görüþmen var ds geldi dediler valla o anda inanamamýþtým ama þaka maka yarýn gidecegim umarým güzel sonuçlanýr. diyecegim oki sýkýntý yapmayýn bu sene herkes ds belgesinden müzdarip herkes için hayýrlýsý olsun umarým sizlerde benim gibi umutsuzluga düþtügünüz anda sevinirsiniz.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

eynaaa inþ dediðin gibi olur bizi en iyi sen anlarsýn heralde sinir stres tavan yaptý benim artýk

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý eynaaa Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    söylediklerim ne derece içinizi rahatlatýr bilmiyorum ama bende taa þubatta iþe kabul edilmiþtim ds gelmiyordu benden sonra iþe kabul edilip vize alanlar vardý ayný bende sizler gibi papaz olmuþtum þirketle hatta aramama yemini ettim onlar aramadan ama þok bir þekilde geçen cuma aradýlar ve çarþambaya (yarýn) vize görüþmen var ds geldi dediler valla o anda inanamamýþtým ama þaka maka yarýn gidecegim umarým güzel sonuçlanýr. diyecegim oki sýkýntý yapmayýn bu sene herkes ds belgesinden müzdarip herkes için hayýrlýsý olsun umarým sizlerde benim gibi umutsuzluga düþtügünüz anda sevinirsiniz.
    Ýnþallah istediðin gibi sonuçlanýr vize görüþmen. Ben arayýp sorduðumda benden sonra iþ seçenler nasýl ds formu geliyor dediðimde ise bir kaç farklý sponsorlarla çalýþýyorlarmýþ. bazý problem yaþatan sponsorlar geciktirme yapýyormuþ iþte, onlardan biri de ben oluyormuþum. ama dediðini göre paket halinde gönderiyorlarmýþ yani toptan ve yoldaymýþ Avrupada bir yer söyledi(paketin þuan kargo olduðu yer) ama artýk neye inanýp neye inanmayacaðýmý þaþýrmýþ durumdayým.

bugün yine arayacaðým ben tartýþmýþ olsam da olmasam da arayacaðým çünkü bu bizim en doðal hakkýmýz ve þirketten kaynaklanmayan bir sorun deniyor ama adam gibi açýklamýyorlar. siz de nedenlerini sorun sýkýþtýrýn bence. ortak bir nedenden dolayý ise he bu yüzdenmiþ diyebilelim bizde.

sonuç olarak ABD gidememe durumunda kayýt param yani 200 dolar yanacak o yüzden he rgün de ararým her saatte kimsede bana ters yapamaz ve hakký yoktur.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

skyline þirket kayseride ayka yurtdýþý eðitim diye geçiyor küçük bi þirket olayý ben sana elimden geldiði kadar kýsaca anlatayým..þirkete kasýmda baþvurdum parasýný ocak baþýnda ödedim ilk önce abddeki sponsorun istanbulda mülakat yapacaðý söylendis tabi yalan çýktý mülakat falan olmadý daha sonra size ds belgesini yollayýp vize alýnacaðý söylendis ben de mayýsýn baþýna kadar olur umut edýodum olmadý gitmeme kararý aldým buyuk ýhtýmal gýtmeyecegým bu þirketle gidecek arkadaslarýn hepsi benim ayný magdurýyette ve bazýlarý sýrf gýtmek ýcýn sectýklerý ýs seceneklerý dýsýnda iþe gideceklerini söylediler ve sehýr neresý olursa dediler bende kabul etmedim böyle durumu paraýzla rezýl olma durumuna gýrýyor bu gece abd de bulunan þirket görevlýsýný arýyacagým tabý ayný sözleri duymaktan yýldým ama elýmden gelen baska býsý yok daha bu sýrketlw gýdecek olanlara ne ds belgesi ortada var ne de vize ne de bilet..arkadaslar durumumuz kötü magdur olduk resmen bundan sevýnecek bu durum yok hepimizin magdurýyetýmýze soguk su ýcmelýyýz ....

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Bende þirketi bugun tekrar aradým. 18 mayýsta vize görüþmem var bir hafta kaldý. Þirketten Pazartesi-salý gibi gelir büyük ihtimal dediler. Artýk nekadar doðru bilmiyorum çünkü nisanýn ilk haftalarýnda bile bu hafta gelecek dedilerdi...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benim ds gelmis bu dun ogrendim o da danismanimi ariyorum acmiyor mesgule atiyordu bende istanbuldaki ofisi aradim cok sinirliydim ve patladim nerde kaldi yeter oyaladiginiz dedim benle gidicek arkadasiminki gelmis benimkide geldimi dedim geldi dedi bakalim beklyorum 1 haziranda giricem bu gidisle. ve bana o istanbuldaki danisman drop box yapmak zorundasin konsolosluga gitmemelisin dedi dedim ne alaka, ben kendim gitmek istiyorum ve 2.3. hatta 4. kez gidenler bile konsolosluga gidiyorlar bunda sorun yok dedim. kisacasi sirket program hakkinda bilgiye sahip degil ve cok ilgisizler. umarim alirim. not ortalamam cok dusuk ama 2. gidisim ve ingilizcem iyi duzeyde.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

arkadaþlar benimde ds belgem gelmiþ danýþmaným bugün ankaradan kastamonuya yani bana postalayacaktý cuma günü istanbulda vize görüþmem var inþ bi aksilik çýkmazsa artýk.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý afraidofrefuse Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benim ds gelmis bu dun ogrendim o da danismanimi ariyorum acmiyor mesgule atiyordu bende istanbuldaki ofisi aradim cok sinirliydim ve patladim nerde kaldi yeter oyaladiginiz dedim benle gidicek arkadasiminki gelmis benimkide geldimi dedim geldi dedi bakalim beklyorum 1 haziranda giricem bu gidisle. ve bana o istanbuldaki danisman drop box yapmak zorundasin konsolosluga gitmemelisin dedi dedim ne alaka, ben kendim gitmek istiyorum ve 2.3. hatta 4. kez gidenler bile konsolosluga gidiyorlar bunda sorun yok dedim. kisacasi sirket program hakkinda bilgiye sahip degil ve cok ilgisizler. umarim alirim. not ortalamam cok dusuk ama 2. gidisim ve ingilizcem iyi duzeyde.
    bende ayný durumdayým ds belgem hala gelmedi ve þirketimizde ayný bide bir sürü para verdik iimi inþ gelir benimkide...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar sizin yine iþleriniz belli ben ocak ayýnda kaydoldum þirkete hala iþ bekliyorum yarýn skype görüþmem var sponsorla mý iþverenle mi onu bile bilmiyorum. ds belgesi vize randevusu daha ortalýkta yok yani. þirket rahat ol iþin illaki ayarlancak diyo ama 10 haziranda finaller baþlýyo napýcam bilmiyorum. benim içimdede hiç bir istek kalmadý en son gönder paramý diyecem heralde

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý al_lobo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende ayný durumdayým ds belgem hala gelmedi ve þirketimizde ayný bide bir sürü para verdik iimi inþ gelir benimkide...
    meraba benim ds geldi ama sirketimiz gercekten cok sorumsuz bir sirket bunun farkina varali epey oldu. sen nereye gidiyorsun ve isin nedir? bana 1 hazirana verdiler vize randevusunu...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

meraba benim ds geldi ama sirketimiz gercekten cok sorumsuz bir sirket bunun farkina varali epey oldu. sen nereye gidiyorsun ve isin nedir? bana 1 hazirana verdiler vize randevusunu...
    daha ds gelmediði için iþimin garanti olduðunu düþünmüyorum ama floridada bi süpermarket...tabi b8u deðiþtirdiðim 4. iþ vize randevum 23 mayýstý ama büyük ihtimalle yetiþmeyecek...en azýndan senin tarihler falan belli olmuþ kafan rahat benim iþe baþlama tarihim bile belli deil...sen nerdesin peki??

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý al_lobo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    daha ds gelmediði için iþimin garanti olduðunu düþünmüyorum ama floridada bi süpermarket...tabi b8u deðiþtirdiðim 4. iþ vize randevum 23 mayýstý ama büyük ihtimalle yetiþmeyecek...en azýndan senin tarihler falan belli olmuþ kafan rahat benim iþe baþlama tarihim bile belli deil...sen nerdesin peki??
    aynen aynen benimde oyle oldu resmen rezil ettiler beni!!! kac kere is deistirdim 11 mayista olan vize randevum ds m olmadigi icin gidemedim. sonunda 1 hazirana aldik bakalim bekliyorum. yetismez ama bence yarin gelebilir genellikle pazartesileri geliyor ve sen kendin ara surekli kontrol et geldimi diye cunku bunlar iletisim ozurlu gercekten. ben adanadaym sen? buarada bende floridaya gidiyorum.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

aynen aynen benimde oyle oldu resmen rezil ettiler beni!!! kac kere is deistirdim 11 mayista olan vize randevum ds m olmadigi icin gidemedim. sonunda 1 hazirana aldik bakalim bekliyorum. yetismez ama bence yarin gelebilir genellikle pazartesileri geliyor ve sen kendin ara surekli kontrol et geldimi diye cunku bunlar iletisim ozurlu gercekten. ben adanadaym sen? buarada bende floridaya gidiyorum.
    ben karamandayým kardeþim...destin florida winn-dixie stories benimki, senin iþin ne tam olarak ve nerde??? yarýn aricam zaten tekrar...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)