Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Havalanýnda nasýl vakit geçirilir?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Havalanýnda nasýl vakit geçirilir?

Arkadaþlar biraz absürd bir soru olacak ama yine de sorayým: Þimdi bilindiði üzere çoðumuz aktarmalý gidiyoruz ABD'ye. Ve yine bir kýsmýmýzýn aktarmasý 1 gün sonraya olabiliyor... Tam da bu noktada aklýma takýlan bir kaç soru var. Büyük ihtimalle biletim aktarmalý olacak. Fakat havaalanýnda vakit geçirmek için kullanabileceðim bir diz üstü bilgisayar olmayacak yanýmda. Bu durumda nasýl vakit geçirebilirim? Örneðin 18 saat sonraya olan bir aktarmam için 3 saat havaalanýný gezip 15 saat müzik dinlemek saçma geliyor. Mesela sizler ne yapýyorsunuz aktarma aralarýnda? Çok ta çabuk caný sýkýlabilen bir insaným...

Ayrýca önemli bir soru daha... Diyelim ki Roma'ya indim ve yine Roma üzerinden 18 saat sonraya aktarmam var; bavullarýmý elime alýp havaalanýnda o koca bavulla/bavullarla paþalar gibi 18 saat bekleyecek miyim yoksa ana bavulum otomatik olarak aktarýlýyor mu?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

eðer ayný þirketle uçuþa devam ediyorsan bavul kendiliðinden aktarýlýr. ama havaalanýnda ne yapýlýr bilmiyorum biraz freeshop filan gezebilirsin=)

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Uzun süreli aktarmalarda bütün freeshoplarý tek tek gezip uzunca vakit geçirmeye çalýþmaný öneririm.Ayrýca kitap, müzik vs ile de vakit geçirilmeye çalýþýlabilir.Ama tabi bunlada geçmez o kadar zaman.Ben amerika dönüþünde 5 saatlik münih aktarmamda direkt uyumuþtum.saatimi kurdum çantayý kafamýn altýna koydum ve 3 saat boyunca aralýksýz banka yatýp uyudum.Belki herkes uyuyamayabilir ben çok yorgundum öle baþarmýþ olabilirim ama yapabilirsen vakit geçirmek için birebir.
    ""Let the game begin""

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

gýderken bu uyku muhabbetý bý ýse yaramaz gýbý gelýyor bana ký beným gýbý uyku problemýnýz varsa uyumanýz ýmkansýza yakýn gýbý býsý...bence en guzelýhava alanýný dolasmak ve muzýk dýnlemek belký tum saatlerý erýtemezsýnýz ama elýnýzden býsý gelmeyecegý ýcýn mecbur bu sekýlde beklýycezz yaný beným dusuncem bu yonde

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Giderken aynen dediðin gibi uyumak zor.gelirken iþte anca yorgunsanýz ve uyumanýzda pek bi problem yoksa ufak bi vakit geçirme yöntemi.Sonuçta mecburen beklicez o kadar saat.Yapcak pek fazla biþey yok.Keþke bi playstation olsa havaalanlarýnda da pes falan atsak vakit geçse
    ""Let the game begin""

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý reyes_19 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    gýderken bu uyku muhabbetý bý ýse yaramaz gýbý gelýyor bana ký beným gýbý uyku problemýnýz varsa uyumanýz ýmkansýza yakýn gýbý býsý...bence en guzelýhava alanýný dolasmak ve muzýk dýnlemek belký tum saatlerý erýtemezsýnýz ama elýnýzden býsý gelmeyecegý ýcýn mecbur bu sekýlde beklýycezz yaný beným dusuncem bu yonde
    Dostum günlük 4 saat uyuyan, uyumasam da dert etmeyen birisi olarak havaalanýnda uyuabileceðimi hiç sanmýyorum. Bu özellik bakýmýnda aynýyýz.

Alýntý Amadeus35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Uzun süreli aktarmalarda bütün freeshoplarý tek tek gezip uzunca vakit geçirmeye çalýþmaný öneririm.Ayrýca kitap, müzik vs ile de vakit geçirilmeye çalýþýlabilir.Ama tabi bunlada geçmez o kadar zaman.
    Freeshop ve kitap okumak o kadar süreyi eritmez ama yapacak baþka birþey de yok gibi...
    Dostum keþke öyle bir imkan olsa da PES'in belini kýrsak..

Havaalanlarý hakkýnda pek bilgim yok ama siz biliyorsunuzdur muhtemelen: Havaalanlarýnda otel gibi birþey varmýdýr acaba? Varsa da fiyatlarý hakkýnda bir tahminde bulunailir misiniz?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Kimi havaalanýnýn dýþýnda oteller var.Ama aktarma yaptýðýmýz için ve vizemiz olmadýðý için dýþarý çýkýþ gerçekleþtiremiyoruz.sadece dýþ hatlarda takýlabiliyoruz o süre boyunca.Ama hollandada dýþ hatlarda þezlong gibi koltuklar var.Onlarda rahat rahat oturabiliyorsun.priz falan da var yanlarýnda.Eðer laptop götürüyorsanýz oyun oynayabilirsiniz.Ama internet çoðu havaalanýnda olmuyor mesela.olsa bile paralý.Bi yerden saatlik satýn alman gerekiyor.o yüzden internette takýlamýyorsun o süre boyunca.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Senin icin uzgunum Roma'da interneti gectim priz dahi yok. 1 tane gordum koca havaalaninda. Kitap okursun, oyun oynarsin. Valizini almayacaksin. Eger havaalaninda gezmek istersen xray cihazindan gecmen lazim(alt kata inerken sanirim)

Acilen cozum yoksa cok sikinti olur senin acindan.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    16

aktarmanin nereden oldugunu yazarsan bilgi verebilirim

Uzman Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

giderken aktarmayý münih'ten yapýyorum ben de. aktarma arasýnda 3 saat var. dönüþte de frankfurt üzerinden gelicem. hangisinde olduðunu unuttum ama bu iki havalimanýndan birinde uyuma kabinleri var. kredi kartý ile iþlem yapýyorsunuz. önceden rezervasyonu falan mümkün deðil
    Konu speedygonzalez tarafýndan (09-04-2011 Saat 03:32 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    16

hangi havaalanindan aktarmaniz varsa Europe Airports | sleepinginairports.net havaalani secip yapilabilceginiz seylere bakip karar verebilirsiniz

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

sende 18 saat ara olan ucus almayi ver, bakiormda cesitli sitelerden 8-9 saati geceni yok , 18 saat aktarmayi da bulmak bir meziyet olsa gerek

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý TeMPuS Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    sende 18 saat ara olan ucus almayi ver, bakiormda cesitli sitelerden 8-9 saati geceni yok , 18 saat aktarmayi da bulmak bir meziyet olsa gerek
    Hep "diyelim ki" diyerek yola çýktým dostum. 18 saat sadece bir örnekti. Belki de gerçekte 18 saat arasý olan bir aktarma yoktur bile... Kendimizi her zaman en kötüye göre hazýrlamamýz lazým deðil mi?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

En uzununu bilemem de,belki de en kýsa aktarmalardan biri olan 40 dk lýk bir aktarma sürem vardý Münih havaalanýnda.Hey gidi

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

5 gün boyunca JFKde 1 gecede Panama City Havaalanýnda yaþadýðýmdan "havaalanýnda nasýl yaþanýr" konusunda burdaki herkezden daha tecrübeliyim sanýrým =) Laptopun olmamasý kötü bi etken. JFK'de mescit vardý ordaki hocayla daha ilk saatten muhappeti kurup caminin wifi þifresini almýþtým =)) Ama ne yazýkki mescitin içinde uyumama izin vermedi elinde deðilmiþ yasakmýymýþ neymiþ bende hemen kiliseye gittim oda iþe yaramadý =) 5 günün 3 günü þehre çýkmýþtým ama yinede 2 gün hiç çýkmadým. Bu süre içinde millete sarabilirsiniz. Çok deðiþik hayat hikayeleri var insanlarýn. Gittikleri yerde beklentileri var filan. Hani hafýzasý iyi olan biri olsam bunun hakkýnda kitap bile yazýlýr =) Haddi hesabý yok tanýþtýðým insanlarýn... Muhtarý gibiydim JFK'nin freedutydeki elemanlarla bile muappetim vardý yani.. Sürekli yeni insanlarla tanýþtýðýndan zaman nasý geçior bilmior insan. Herkeze öneririm. Zaten onlarýnda caný sýkýlýor yapýcak birþeyleri yok.. Onlarda konuþmak istiyor o yüzden pek çekinmeyin. Gidin konuþun...

Bu arada JFK 24 saat açýkmý diye bir konu vardý 2 sene önce forumda baya dalga geçmiþtik o arkadaþla.. Ona atýfta bulunaraktan =))) JFK'yde bazý terminalleri kapatýyorlar insanlarý dýþarý çýkarmýolar ama içeri giriþ olmuor. Ama Panama Citydeki Havaalanýnýda gece 12de kapatmýþlardý bizide dýþarý attmýþlardý sabah 3.30a doðru açtýlar bizde içeri girdik saat 8e kadar uyumuþtuk. Ey gidi günler
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý perfectly-nothing Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar biraz absürd bir soru olacak ama yine de sorayým: Þimdi bilindiði üzere çoðumuz aktarmalý gidiyoruz ABD'ye. Ve yine bir kýsmýmýzýn aktarmasý 1 gün sonraya olabiliyor... Tam da bu noktada aklýma takýlan bir kaç soru var. Büyük ihtimalle biletim aktarmalý olacak. Fakat havaalanýnda vakit geçirmek için kullanabileceðim bir diz üstü bilgisayar olmayacak yanýmda. Bu durumda nasýl vakit geçirebilirim? Örneðin 18 saat sonraya olan bir aktarmam için 3 saat havaalanýný gezip 15 saat müzik dinlemek saçma geliyor. Mesela sizler ne yapýyorsunuz aktarma aralarýnda? Çok ta çabuk caný sýkýlabilen bir insaným...

Ayrýca önemli bir soru daha... Diyelim ki Roma'ya indim ve yine Roma üzerinden 18 saat sonraya aktarmam var; bavullarýmý elime alýp havaalanýnda o koca bavulla/bavullarla paþalar gibi 18 saat bekleyecek miyim yoksa ana bavulum otomatik olarak aktarýlýyor mu?
    hocam eðer sigara içiyorsan cebinde 2 paket buLunsun Bukadar saat ne yapabiLirsinki baska.. Zaten kendini ucaktan inince camekana atýyorsun hemen sigara içiyorsan.. Sonra ayný ucakta mutLaka watçýLar vardýr.. Görünce direk anLarsýn zaten bu watcý diye Beraberce zaman geçirebiLirsiniz sohbet muhabbet falan gibi.. Yapacaðý iþten þirketine, ucak bileti fiyatýna kadar sohbet ediLir.. Yanýnda b kutu kandil simidi tarzý biþeyler götür el cantana koy derim.. Biz gecen sene 3 arkadas pariste 5 saatlik aktarma yapmýstýk.. 3 watcý 1 tanede orada yaþayan bi türkle karsýlastýk. ettik 7 kiþi. Hepimiz ayný ucaktan indik ve orada yasayan türk hariç hepimiz ayný ucaðý bekliyorduk.. Dediðim gibi 1 kutu kandil simidi çýkardýk ve kola aLdýk (siz aLmayýn onuda cantanýza koyun 450ml coca cola 4 euro ) Baþladýk muhabbete.. Ýnternette paralý ve ateþ pahasý olunca (10 dakkasý 5 euro idi sanýrým.. ) 5 saat öyl bi geçtiki abartmýyorum az kaLmýþtý uçaðý kaçýrmamýza..

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

aha ben bu sýgara muhabbetýne kulak kabartayým sanada ýký paket koyayým cebýme

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý fubar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    5 gün boyunca JFKde 1 gecede Panama City Havaalanýnda yaþadýðýmdan "havaalanýnda nasýl yaþanýr" konusunda burdaki herkezden daha tecrübeliyim sanýrým =)
    Hakikaten saygýlar hocam. Dile kolay 5 gün... Ben de dahil olmak üzere çoðu kiþinin yapabileceði bir delilik deðil.

Alýntý cimbomlu10 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hocam eðer sigara içiyorsan cebinde 2 paket buLunsun Bukadar saat ne yapabiLirsinki baska.. Zaten kendini ucaktan inince camekana atýyorsun hemen sigara içiyorsan..
    Sigara içiyorum ama öyle tiryakisi deðilim. Sigara içmediðim zamanlarla "Ahan sigaram geldi, mutlaka içmeliyim. Olsa da içsem." demiyorum. Yokluðunu hissetmiyorum kýsacasý. Muhabbet konusunda ise sana katýlýyorum. Uçaðýmda mutlaka WAT'çý olacaktýr. Denk getirebilirsem beraber sýkýlabileceðim bir arkadaþýmýn olnasý çok eðlenceli olur.

Yaratýcý fikirler devam edecek gibi...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

dönüþte romada 9 saat beklemiþtim...geçmek bilmedi o süre

romadaki havalimaný çok sýkýcý,oyalanacak pek fazla birþey yok.free shoplar belli bir süre sonra sýkýyor insaný.fiyatlar ateþ pahasý zaten.erkenden istanbul uçaðýnýn kapýsýna gidip milletle muhabbet edebilir,veya kapþonunu indirip uyuyabilirsin...ben öyle yapmýþtým film falan izleyecek veya nete girecek ekipman yoktu yanýmda ne yazýkki

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

arkadaþlar ben ilk olarak ýstanbuldan london'a thy ýle ordan sonraký butun ucuslarýmý american airlines ile yapacagm her sefernde bavulumu alýp tekrardan vermeme gerek var mý ?

BannedUser
    Guest

ilk valizi göreceðin yer amerikaya ineceðin ilk yer, yani london da valiz almayacaksýn.
    kýsaca anlatayým mesela LA gideceksin

Ýlk aktarma londra olsun burada valiz almayacaksýn ikinci aktarmaya NY olsun valizi burada alacaksýn. sonra tekrar valizi aramadan sonra teslim edip LA de alacaksýn

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ilk valizi göreceðin yer amerikaya ineceðin ilk yer, yani london da valiz almayacaksýn.
    kýsaca anlatayým mesela LA gideceksin

Ýlk aktarma londra olsun burada valiz almayacaksýn ikinci aktarmaya NY olsun valizi burada alacaksýn. sonra tekrar valizi aramadan sonra teslim edip LA de alacaksýn

makroklima,thy ile american airlines arasýnda codeshare anlaþmasý varmý? ben bu sene ist-londra(thy), londra-la(american) bileti bulmuþtum çok uygun fiyata,aklýma þüphe düþtü almadým bu yüzden...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

bencede ikisi arasýnda codeshare anlaþmasý yoktur
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

forumda da maþallah her konu hakkýnda bilgi var

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Konu biraz eskide kalmýþ ama biletimi alýnca dikkatimi çekti. 15 saate yakýn aktarma sürem var ama Philadelphia'da. Amerika içi olduðu için çýkýp þehri gezebilirim sanýrým. Bakalým nasýl geçecek. Bir hostel bulmayý bile düþündüm zira varýþ 15, tekrar biniþ sabah 8'de

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

hostel bulman yararina olur bence de , phila da gece gezilcek cok yer yok , Manhattan olsaydi rahatca gezerdin gece.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hostel bulman yararina olur bence de , phila da gece gezilcek cok yer yok , Manhattan olsaydi rahatca gezerdin gece.
    Haklýsýn ozgursum..Havaalanýnda ücretsiz wi-fi varmýþ ama ne derece vakit geçer bilmem

Deneyimli Watçý kaanmert92 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý travellover Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Haklýsýn ozgursum..Havaalanýnda ücretsiz wi-fi varmýþ ama ne derece vakit geçer bilmem
    Dostum direk hostel bul uyu o kadar zaman free wifi ile geçmez yorgun olcan zaten uyumak faydana
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inþ) Scooper

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Atlantada 3 saatlik bi boslukta havaalanindan cikmayi tavsiye edermisiniz yoksa havaalaninda kalip kaybolmim mi :P

Deneyimli Watçý fuatti - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    12

Güzel baþlýk nasýl vakit öldürülür .Allahtan 1'er saatlik beklemelerim var öyle bi derdim olmayacak yani

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)