Hocam öncelikle özgürsum'ýn dediklerine ek olarak þunu da anlatayým.
Havayolu þirketleri arasýnda bir ittifak oluyor. Ve uçuþlarýný beraber düzenliyorlar. Bakýnýz Lufthansa, THY, Singapure airlines gibi þirketlerin kurduðu Star Alliance. Yada KLM, Delta Airlines, Alitalia, Air France, Pegasus gibi þirketlerin ortak uçuþ yaptýðý Sky Team. O yüzden bir bilet alýrsanýz uçuþlar ortak olduðu için Bavul iþlemlerini onlar halledecektir. Yada birinde sorun yaþarsanýz diðerinin müþteri hizmetlerini aradýðýnýzda dahi yardýmcý olurlar. Veya PNR numaranýzla tüm firmalarýn sitesinde uçuþunuzu görüntülüyebiliyorsunuz (en azýndan Sky Team'de böyleydi).
Geçen sene biletlerim Gidiþte Air France + Delta(fransadan aktarmalý) Dönüþte ise KLM + Pegasus'tu (amsterdam aktarmalý) ve hiçbir sorun olmadý vize konusunda. Skyteam firmalarý ile bilet alýrsanýz gidiþ-dönüþ'ünüz Paris, roma, amsterdam .. %99 bu þehirlerden biri üzerinden aktarmalý olacaktýr Size tavsiyem mümkün olduðunca az amsterdam üzerinden olan uçuþlardan uzak durun. Uçuþlarý pegasus saðladýðý için hiçbir ikram olmuyor ve koltuklar gerçekten çok dar. Ýnsan sýkýlýyor zaman geçmek bilmiyor. (Air france'ta hem koltuklar daha rahat idi hem fransaya vardýðýmýzda sýradakiuçuþu beklerken yanýnda priz bulunan sofalar vardý rahat dinlenme imkaný bulup Þarj sýkýntýsý yaþamadan ücretsiz wifi (yurtdýþýnda dýþýnda hemen hemen her havalimanýnda var) ile telefonla vakit geçirdim. hemde uçuþta 1 yemek tabaðý + sýnýrsýz içki vardý. (ABD'ye olan uçuþta her firmada olacaktýr bahsettiðim Türkiye-Avrupa arasý uçuþ)
Ve evet biletleri gidiþ dönüþ almak çok daha ucuza geliyor her firmaya tek tek baktýðýmda durum böyleydi. Ayrýca geçen sene bende fiyat aldým Turkishwat'ýn aracý olduðu firmadan daha sonra kendim aradým Uçak firmalarýnýn ofislerini WAT öðrencileri için özel bir fiyat teklifi yapýyordu Sky team firmalarý hem vize reddi durumunda %100 iade oluyordu hemde biletler listelenen fiyatlardan daha ucuz oluyordu. Ayný uçuþ için 50€ daha fazla fiyat vermiþti bana çalýþtýklarý acenta o yüzden kendim direk firmadan aldým.
Ancak bu sene kendim yine telefonla bahsettiðim havayolu firmalarýndan fiyat teklifi aldýðýmda 2500 tl gibi bir rakam söylediler gidiþ dönüþ. Acentalardan alýrsak fiyatlarýn daha uygun olacaðýný kendileri söylediler. skyscanner gibi sitelerde ucuz uçuþlar mevcut. Fakat bilet deðiþikliði konusunda ne kadar yardýmcý olabilirler bilemiyorum. Uçuþ tarihleriniz sabitse internetten ucuz olacaðýný düþünmüyorum (zaten vize reddi alýrsanýz çoðu firma %100 iade yapacaðýný söyledi bu sene belki ufak kesinti olabilir). Ancak uçuþlarýnýzý deðiþtirme ihtimaliniz varsa ona göre teklifleri acentadan almanýzý tavsiye ederim.Eminim ki sitenin aracý olacaðý firma güzel bir teklif sunar diðer acentalara göre. WAT þirketlerinin de beraber çalýþtýðý acentalar ayný mantýkla üzerine kendileri için bir kar payý alýyor bu arada Oralardan almak isteyenler için bilgi olsun.
Çok detaylý uzun anlattým farkýndayým fakat her ihtimali söylemeye çalýþtým.
Son olarak hocam geçen sene bende minneapolis'e gittim geldim. Ýþlemlerim çok uzadýðý için biletleri mayýsýn 15-20si gibi anca aldým (10 haziran uçuþum için 1800 tl/600 Euro gibi birþeydi.). 1 aydan daha kýsa bir zaman olmasýna raðmen uçuþa pahalý deðildi. Yani Þimdi 550 dolarsa fiyatlar 650-700 olur max. öyle çok yüksek bir deðer artmaz korkmayýn. 600'de bile kalabilir. Gidiþi Minnapolis dönüþü New York'tan almýþtým bu þekil alýrsanýz daha bile ucuza denk geliyor çünkü new yorktan biletler daha ucuz oluyor ama bahsettiðim 20-30 dolarlýk bir oynama büyük birþey deðil. Travel planýnýzý yaptýðýnýz yere göre gidiþ minneapolis dönüþ San francisco gibi alabilirsiniz fiyatlar o þekilde de tek yöne göre çok uygun olacaktýr.
Daha da aklýma birþey gelmiyor Uçak bileti konusundaki tecrübelerim böyle

umarým iþinize yarar.
Bookmarks