Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 84 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kötü anýlar buraya

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Standart Kötü anýlar buraya

Deneyimli arkadaþlarýn, yaþadýklarý tatsýz olaylarý burada biz tecrübesizlerle paylaþmalarý için böyle bir konu açtým, herþey güzel hoþ ama yaþanabilecek sýkýntýlarýn gitmeden bilinmesi iþimizi çok kolaylaþtýracaktýr. Aman bunu yapýn aman þunu sakýn yapmayýn'larý bekliyorum. Teþekkürler.
    llorando, de cara a la pared...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Huhuhuuu sesimi duyan yok mu

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

ahanda bir aný...eger isvereniniz size ev sagliyorsa, lease in kesin bir kopyasini alin ve gozden gecirin. orada lease ler genelde 6 aylik yapiliyor...ev cok ucuz olmasina ragmen sizden 6 ayligin parasini aliyor olma ihtimali yuksek...ben yasadim oradan biliyorum...bir hayli çemkirirseniz almayabilir

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

-Kesinlikle herkese yol sormayýn, baþýnýzý belaya sokmayýn...
    -Amerika'da birinden ateþ istemenin karþýlýðý bir sigaradýr bunu unutmayýn
    -Son çare deðilse asla otostop çekmeyin, onun bunun arabasýna binmeyin.
    -Samimi arkadaþlýklar kurarsanýz mutlaka bedava uyuþturucu veren olacaktýr size, kesinlikle almayýn, bi kereden biþey olmaz demeyin...
    -Legal insanlarla arkadaþlýk kurmaya özen gösterin, yoksa iþin ucu kaçabilir...

Aklýma þuan için gelen tavsiyeler bunlar...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Necro, k-mart çok teþekkürler, ben bedava konaklýycam arkadaþ yanýnda, ama diðer arkadaþlarýn bunu bilmesinde elbette fayda var.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Bu arada deneyimli watçý mý olmuþ oldum ben hehehe thanks turkish wat

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý leventnoir Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu arada deneyimli watçý mý olmuþ oldum ben hehehe thanks turkish wat
    hakkaten ya iki gun once mesajlarýn 65 lerdeydi bugun 130 civarýnda tebrik etmek lazým sený

beným de aizane tavsiyelerim:
    -öncelikle gittiðiniz sehrin sosyal yapýsýný iyi analiz etmeye calýsýn yaný sakýnleri bela mý iyi mi kotu mu nasýl insanlar? yaslýlarýn ve ogrencilerin bulundugu yerler genelde sorunsuz yerler oluyo. bu tabi genel bi ifade.

-eger iþverenle aranýzda bi hospitality þirketi varsa kesinlikle iþyerinin managerlerinden totalde aldýðýnýz parayý kontrol edin. deðilse hospitalityler bazen bonuslarý cebe atabiliyorlar.

sýmdýlýk aklýma gelenler bunlar.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý zubeyr86 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hakkaten ya iki gun once mesajlarýn 65 lerdeydi bugun 130 civarýnda tebrik etmek lazým sený

beným de aizane tavsiyelerim:
    -öncelikle gittiðiniz sehrin sosyal yapýsýný iyi analiz etmeye calýsýn yaný sakýnleri bela mý iyi mi kotu mu nasýl insanlar? yaslýlarýn ve ogrencilerin bulundugu yerler genelde sorunsuz yerler oluyo. bu tabi genel bi ifade.

-eger iþverenle aranýzda bi hospitality þirketi varsa kesinlikle iþyerinin managerlerinden totalde aldýðýnýz parayý kontrol edin. deðilse hospitalityler bazen bonuslarý cebe atabiliyorlar.

sýmdýlýk aklýma gelenler bunlar.

doru diyosun arkadasim, araci oldugu zaman dikkat etmek gerekiyor...gerci gecen sene basima geleni anlatayim, 1 hafta izin almistim dinlenmek icin, daha sonra bir paycheck geldi eve mail ile, bir baktim calismadigim hafta icin de 400 dolarlik cek gondermisler hehehe bazen de bole seyler ise yariyor yani

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

leventnoir avatar super olmus..kiskandik vallaha

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

konkaklayacaðýnýz evi ilk baþkta gözden geçirin.etrafta kýrýk dökük bir þeyler varsa veya duvarlarda çatlaklar ve olumusluklar varsa gerekirse fotograflarýný çekin ve kaydedin.imza atmadan bunlarý sözleþmeden önce tartýþýn yoksa sizin yaptýgýnýzý idaa edip depozitodan para kesebilirler.
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bu çocuk istismari çok kez uyarýlan bir þey. Çocuklarý çok seven biri olarak kesinlikle yaklaþmayacaðým.

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

insanalrýn gerçekten ne yapýp ne yapmayacaðý hiç ama hiç belli olmuyor.
    sizin olayda Green Mile in bir deðiþik versiyonu olmuþ.geçmiþ olsun arkadaþýna..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben hiç soyulan varmý onu merak ediyorum?

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

bir de bu kalacaðýmýz yerlerde eþyalarýmýzý kilitli dolaplara mý koyacaz gidenler nerey koydular

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý yozmen1 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar size bir arkadaþýmýn yaþadýðý, 13 ay hapiste yatmasýna ve ailesinin avukatlara onbinlerce dolar yatýrmasý sonucunda, hem maddi hem de manevi olarak çok büyük sýkýntýlara yol açmýþ çok ama çok acý bir olayýn canlý tanýðý olarak sadece þunu söylemek istiyorum;
    abdde zencisi sarýsý beyazý, (her çocuk gibi) çok sevimli minikler var. onlarý sevin ama lütfen sadece uzaktan! çünkü insanlar(!) o kadar kötü niyetli olabiliyorlar ki, bir kaç bin dolar için bir insanýn hayatýný karartmak pahasýna iftira atmaktan geri kalmýyorlar.
    benim arkadaþýmýn tek yaptýðý þey, bir çocuðu kucaðýna alýp bir þeyi almasý için havaya kaldýrmasý idi. sadece yardýmetmek istedi ama, arkadaþýma yapýlan suçlama cinsel taciz idi.
    hiçbir ilgilenen olmadý. baþýnýzýn çaresine bakýn dendi.
    sonuç; 13 ay abdde 5 ayrý hapishanede yitirilen zaman, bir hayat.
    siz siz olun bu tavsiyeyi dinleyin.

edit:þu an kafam çok daðýnýk olduðu için cümleleri toparlayamadým. toparlayýnca düzeltirim. ama yazdýðýmm herþey maalesef gerçek.

uff arkadaþým çok yazýk olmuþ gerçekten...Bence bu konularda zencilere çok daha dikkat edin, neredeyse hepsi kompleksli...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu ne abi ya tüylerim diken diken oldu... ne kadar zor bi durum.. aman aman kimseye elimizi bile sürmeyelim allah korusun..

arkadaþlar size bir arkadaþýmýn yaþadýðý, 13 ay hapiste yatmasýna ve ailesinin avukatlara onbinlerce dolar yatýrmasý sonucunda, hem maddi hem de manevi olarak çok büyük sýkýntýlara yol açmýþ çok ama çok acý bir olayýn canlý tanýðý olarak sadece þunu söylemek istiyorum;
    abdde zencisi sarýsý beyazý, (her çocuk gibi) çok sevimli minikler var. onlarý sevin ama lütfen sadece uzaktan! çünkü insanlar(!) o kadar kötü niyetli olabiliyorlar ki, bir kaç bin dolar için bir insanýn hayatýný karartmak pahasýna iftira atmaktan geri kalmýyorlar.
    benim arkadaþýmýn tek yaptýðý þey, bir çocuðu kucaðýna alýp bir þeyi almasý için havaya kaldýrmasý idi. sadece yardýmetmek istedi ama, arkadaþýma yapýlan suçlama cinsel taciz idi.
    hiçbir ilgilenen olmadý. baþýnýzýn çaresine bakýn dendi.
    sonuç; 13 ay abdde 5 ayrý hapishanede yitirilen zaman, bir hayat.
    siz siz olun bu tavsiyeyi dinleyin.

edit:þu an kafam çok daðýnýk olduðu için cümleleri toparlayamadým. toparlayýnca düzeltirim. ama yazdýðýmm herþey maalesef gerçek.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

demekki kimseye agubucu yapmýcaz amerikada belli oldu.Özellikle pasaportlarýn ve diðer gerekli evraklarýn saklanmasýnda banka kasalarýndan yararlanýlabilir belli bir ücret karþýlýðýnda örneðin hesap açtýrdýðýnýz bankada size bir de kasa veriyorlar onun içine gerekli evraklarýnýzý kýymetlilerinizi koyabilirmiþsiniz

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bavulunuz kilitliyse koyun oraya, deðilse bi asma kilit alýn takýn dursun. Ne olacak arkadaþlar? Ne gerek var banka kasasýna felan. Abartmayýn o kadar.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

bu anlattýðým olay 3 sene önce oldu, o arkadaþ 2 sene önce döndü ve durumu þu anda iyi. ancak benim baþýma gelse 3 günde kesin kafayý yerdim, intihar falan ederdim herhalde. iþin içinde o kadar çok yalan, iftira, ihanet, entrikalar var ki, ve ben iþin o kadar içindeydim ki çok rahat kitabýný yazarým.

madem kötü anýlar dedik, bir tane daha çok kötü anlatayýms izlere.
    bu olay da 2004 yýlýnda gerçekleþti.

yaz sezonu boyunca çalýþtýktan sonra dönüþ vakti geldi. ancak arkadaþlardan üçü yaþadýðýmýz yerde kalmak istedi. 2 erkek 1 kýz. ve malesef yaþanan kötü olay kýz arkadaþýn baþýndan geçti.
    biz vizelerimizin bitmesine günler kala ülkeden ayrýldýk. bu arkadaþlar vizeleriyle ilgili hiçbir iþlem yapmadýlar. kaçak durumuna düþtüler. buraya kadar normal gibi.
    daha sonra arkadaþlar arasýnda anlaþmazlýk çýktý ve bir erkek los angelesda bir dil okuluna yazýldý. kýz arkadaþýmýz ise kendine bir arkadaþ çevresi yaptý ve orada yaþamaya devam etti.

daha sonra kýz olan arkadaþýmýzýn hapse düþtüðünü öðrendik. tam olarak neden olduðu bize bildirilmedi. ancak oradaki baðlantýlarýmýzdan ve gelince kendisinin anlattýðý olay; bir clubda sigara satmasý idi. bildiðmiz sigara. hem kaçak, hem de bu onun orada yapamayacaðý bir iþmiþ.

arkadaþýmýz 90 gün 4 ayrý hapishanede yattý. yine ne bir ilgilenen ne birþey. üstelik o edindiði arkadaþ çevresi býrakýn yardým etmeyi, kendisi türkiyeye geldikten sonra eþyalarýný bile aylarca yollamadýlar. aylar sonra gelen eþyalarýnýn bir kýsmý ise paramparçaydý! ve yine o arkadaþ çevresindeki yakýn arkadaþlarýndan birisi ve kendi sevgilisi o hapse girdikten sonra birlikte olmaya baþlamýþlardý! gerisini siz hayal edin. katmerli ihanet!

diðer arkadaþ da bu olaylar yaþandýðý sýrada hemen türkiyeye sorunsuz döndü. hapse giren arkadaþýmýz ise, dün yazdýðým diðer arkadaþ gibi pek iyi durumda deðildi türkiyeye döndüðünde. fiziksel olarak çok büyük deðiþimler yaþamýþtý, cildi bozulmuþtu, aþýrý kilo almýþtý ve en önemlisi çok ciddi ruhsal sorunlarý vardý. uzun süredir görüþemiyoruz.

bu anýdan da þunu çýkarýyoruz, illegal iþlere kesinlikle bulaþmayýn, amerikan rüyasýna fazla katýrmayýn kendinizi, arkadaþ çevrenize çok güvenmeyin, özellikle de yabancý olanlara. baþýnýz sýkýþtýðýnda sizi gerçekten seven insanlar dýþýnda kimsenin umrunda bile olmayacaðýnýzý bilin.
    bak þimdi endiþelendim,vize tarihinden itibaren max. 1 ay gezmek serbest deðilmi?

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

"ben de dedim yasak ama biz böyle bi milletiz genel olarak pek fazla takmayýz içeriz falan, sonra böyle böyle muhabbet açtýk, kadýný kafaladým"

genelleme yapmayalým lütfenbirçok yabancý zaten bezmiþ orada bizden...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

yozmen sabahýn beþ buçuðunda gözümü korkuttunya helal olsun

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Harbiden yozmen Karardý içim.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

benim baþýma gelen kötü anýlarýmdan birisi konakladýðým apartman dairesi ile ilgili. apartmanýn zýt yönlerden iki giriþi var (kuzey-güney giriþi). her zaman kuzeye bakan kapýdan grerdim apartmana ve iki kat çýkýp kapý numarasýna bakmadan soldaki ilk kapýyý açardým. (ezber olayý, gözüm kapalý girerdim). gel gör ki günlerden pazartesi ve ben güney kapýsýndan giriþ yaptým. yine iki kat çýkýp soldan ilk kapýyý zorladým ve açýk olduðunu gördüm (kapý koluyla anahtarsýz þekilde kapýlar açýlabiliyor Amerika'da). Ne iþ kapý açýk kalmýþ diye düþünerek þaþkýn bir þekilde içeri girdim o biçimsiz üstüm baþýmla (sapýk modu) içerde tv izleyen ve sigara içen bir kadýnla göz göze geldim. Aman Allah'ým yanlýþ eve girmiþtim. Benim daire saðdan en sondaki kapý olmalýydý. Defalarca im sorry diyerek evden çýktým ve çýktýktan sonra kapýnýn kitlendiðini kadýný korkuttuðumu gördüm .

Daha da ilginci akþam vakti daðýnýk kafayla apartmana yine güney kapýsýndan girdim ve yine ayný kapýyý bu sefer anahtarla zorladým. arkadamdan gelen arkadaþlar napýyosun diye sorarken þahit olduklarý sabahki olayýn þakasýný yapýyorlar sandým. "Hadi len" diye karþýlýk verirken kapý numarasýna baktým ve yine ayný þeyi tekrarladýðýmý gördüm. Hemen geri çekilip kendi daireme girdim ve bir yarým saat polisin gelip gelmediðini kontrol ettim. Yani ben olsam o olayýn tekrarýndan sonra polis çaðýrýrdým. Hani birþey deðl hem tacizden suçlanacaksýn, hem hapis yatacaksýn hem de kefalet ödeyeceksin. tabi allah kimseyi amerikan hapishanelerine düþürmesin
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Of ki ne of shinoda. Ýyi kurtulmuþsun valla.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

valla ucuz kurtulduk
    admin (at) turkishwat.net

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hapis cezasý para cezasý cok iyi olmuþ hak edilmiþ adalet iyidir.amerikalýlarýn huzurunu bozduðu gibi bizimde huzurumuzu bozar bu tür þeyler
    ben parkta çalýþýyodum çocuklarý kucagýma almak opmek benim için hiç sorun deðildi
    bazen izin isteyerk bazen itemeyerek yapýyodum izin istedigimde annleri yada babaladý ''oohh pleas it is ok' felan diyodu
    örnek 2

gece gec satte sarhoþ sarhoþ dolaþýyoruz arkadaþ hade eve kadar koþalým yarýþalým dedi
    bana cok sacma geldi ama yinede israr edince hade dedim
    4 5 adým koþar koþmaz arkamýzdan polis otosu geldi ýþýklarý actý dur dedi way anasýný dedim
    kimlik dedi verdim TR kimsiði baktý biþi anlamadý kimlikten bide yipime baktý
    otonun camýndan içeriye bakýyon ne isimlerimizi bilgisayra girdi ne vize sordu
    ok gidebilirsiniz dedi
    insanda suclu tipi yoksa ve davranýþlarýný kontrol edip soðuk kanlý olabilirse sorun cýkmaz tabi
    konuþabilmekte gerekir
    örnek3
    arkadaþla bardayiz baktým zencin biri buna biþi diyo 2 3 saniye sorna arkadaþ bana dondu yaw bu adam ne diyo anlamadým sorsana derdi neymiþ diye
    dedim ''what do you want ''
    adam ne dese beðenirsiniz
    ''i got two hole in my ass lets make go out'' ()gulme krizine girecektim
    ''get out '' dedim adam hiç sesini cýakrmadan gitti

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

içiniz kararmasýn arkadaþlar. burada sadece çeþitli hatalardan kaynaklanan kötü anýlarý paylaþýyoruz. bunlardan dersler çýkarýn, siz de yapmayýn diye anlatýyoruz.

gittiðiniz ülke türkiye'ye zerre kadar benzemiyor. polisin yetkileri çok çok fazla. ve asayiþin fazlasýyla saðlanmýþ olduðu bir ülke. huzursuzluk yaratanýn gözünün yaþýna bakmýyorlar.

richard senin dediðin de doðru, her polis her ebeveyn sorunlu olacak deðil. iyi insanlar da mevcut. ama sen "ben yaptým birþey olmadý" dersen allah korusun bir dahakine baþýn fena yanabilir.

çocuklarý kucaðýma aldým öptüm falan demiþsin. aman diyeyim arkadaþým.

ilk anýmda anlattýðým arkadaþýn ilk duruþmasýnda, bail (kefalet) talep ettiðimiz zaman çocuðun annesine fikri sorulduðunda "KILL HIM" diye baðýrdýðýný sen de duysaydýn, insanlarýn(!) ne kadar aptal, þerefsiz, düþüncesiz, hayvan ruhlu olabileceklerine sen de þahit olabilirdin. veya olay günü çocuðun babasýnýn, "bizim arkadaþýmýz iyidir, saf çocuktur, yardým etmek istemiþ sadece" dememize bile izin vermeden "gidin baþýmýzdan" diye baðýrmasýný duysaydýn, veya polise "arkadaþýmý 10 senedir tanýrým, yapmaz öyle þey" dediðimde, "bize arkadaþýnýzý savunmayýn, sizin de baþýnýz belaya girer" dediðini görseydin, nasýl bir adaletsiz dünyanýn içinde yaþadýðýný sen de idrak ederdin.
    yuh ya.. kaným dondu okurken:S hakkaten de Türk'ün Türk'ten baþka dostu yok...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

içiniz kararmasýn arkadaþlar. burada sadece çeþitli hatalardan kaynaklanan kötü anýlarý paylaþýyoruz. bunlardan dersler çýkarýn, siz de yapmayýn diye anlatýyoruz.

gittiðiniz ülke türkiye'ye zerre kadar benzemiyor. polisin yetkileri çok çok fazla. ve asayiþin fazlasýyla saðlanmýþ olduðu bir ülke. huzursuzluk yaratanýn gözünün yaþýna bakmýyorlar.

richard senin dediðin de doðru, her polis her ebeveyn sorunlu olacak deðil. iyi insanlar da mevcut. ama sen "ben yaptým birþey olmadý" dersen allah korusun bir dahakine baþýn fena yanabilir.

çocuklarý kucaðýma aldým öptüm falan demiþsin. aman diyeyim arkadaþým.

ilk anýmda anlattýðým arkadaþýn ilk duruþmasýnda, bail (kefalet) talep ettiðimiz zaman çocuðun annesine fikri sorulduðunda "KILL HIM" diye baðýrdýðýný sen de duysaydýn, insanlarýn(!) ne kadar aptal, þerefsiz, düþüncesiz, hayvan ruhlu olabileceklerine sen de þahit olabilirdin. veya olay günü çocuðun babasýnýn, "bizim arkadaþýmýz iyidir, saf çocuktur, yardým etmek istemiþ sadece" dememize bile izin vermeden "gidin baþýmýzdan" diye baðýrmasýný duysaydýn, veya polise "arkadaþýmý 10 senedir tanýrým, yapmaz öyle þey" dediðimde, "bize arkadaþýnýzý savunmayýn, sizin de baþýnýz belaya girer" dediðini görseydin, nasýl bir adaletsiz dünyanýn içinde yaþadýðýný sen de idrak ederdin.
    cok kotu bir durum ..yazýk olmuþ arkadaþýna gercekten ...
    o damgayi yemekte cabasi ..heleki hapis girmiþsen iþ hayatýnda bitti gibi biþi

hangi eyallette oldu ??
    ve aile zencimiydi yoksa beyazmýydý??
    bunlarda onemli ayrýntýlar

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

south carolina/myrtle beach
    ailesi beyaz, rednecti. adam bildiðin kro redneckti, atletli, göbekli, býyýklý bir ayý. kolunda kafam kadar "the south will raise again" dövmesi vardý. bunun ne olduðunu merak edenler cümleyi yazýp ufak bir araþtýrma yapabilirler.
    tamam iþte faþist pisligin tekimiþ çakal herif

iyiki ben olesine denk gelmedim ...abi SC'da oranýn koyu gibi biþi adam koylü iþte

milllet oranin koylusunude zeki sanýyo ama bazisi bizim koylulerden de beter kara cahil

boyle yanlýþ anlaþýlma kurbaný olmak çok kotu ...adam için tam bir cadý avý baþlatmýþlar

"the south will raise again" çakkalardan uzak batý yakasýnca California'ya gidiyorum

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

south carolina/myrtle beach
    ailesi beyaz, rednecti. adam bildiðin kro redneckti, atletli, göbekli, býyýklý bir ayý. kolunda kafam kadar "the south will raise again" dövmesi vardý. bunun ne olduðunu merak edenler cümleyi yazýp ufak bir araþtýrma yapabilirler.
    Peki orda ne biliyim polisler, hakimler fln bu rednecklerin sýrf yalan yere bok atmadýðýný nerden biliyo? adamlar resmen ýrkçý..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)