Merhaba arkadaþlar aramýzda Amerika'ya lap top götüren ve converteri olmayan herkesin kafasýna takýlan soru converter i nerden bulacagýz ne kadar alacagýz sorusudur. Converter fiþ ile priz arasýndaki basit bi aparattýr ve Bauhaus da "30 YTL" fiyata satýyorlardý. WalMart da ise converter yok fakat adaptor var tum laptoplar için uyumlu lakin bu icat da "56 $". Yok kardeþim bende para bol hertürlü alýrým diyenler varsa geri butonuna týklayýp yazýnýn devamýný okumadan onemli bilgi arþivinde gezinmeye devam etsinler yazým ihtiyacý olanlar için.
WalMart elektrik bolumunde "1.95$" a amerikan tarzý fiþ bulacaksýnýz hemen yan taraflarda da yine "2$" a bi tornavida alýn fiþin vidalarýna uyacak þekilde sonra da bunlarý odeyip cýkalým.
Laptop un prize giren fiþine en yakýn yerden kablomuzu kesiyoruz 3 adet renkli kablo ile karþýlacagýz en koyusu topraklama için olanýdýr ve bu genelde kahverengi veya siyah renkte olur. Fiþ in vidalarýný çýkartýnca 3 adet vida daha var içeride onlarý gevþetip 3 renkli kaboyu siyah veya kahverengi olanýn yerleri belirtiliyor zaten fiþin kutusunda bu topraklama kablosuydu diðer renkleri de saðlý saðlý sollu saralým bu vidalara ve vidalarý sýkalým.
Daha sonra fiþin dýþýndaki vidalarý da sýkalým. Ýþlem tamam. 3 DOLLAR a converterimiz oldu.
Hadi arkadaþlar güle güle kullanýn.




ama tabi seninkide el emeði göz nuru alternatif bi çözüm eyer dediðim koþullar geçerli deðilse







) adamptör olarak bakarsanýz 30-80tl arasý bulmanýz mümkün, her elektronikçide bulunmazlar bu adaptörler, teknosatarzý yerlere bakmanýzý oneririm.

Bookmarks