Work and Travel
Toplam 69 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ( ehliyet )permanental resident

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bugun gidip bende basvuru icin gerekli bilgileri aldim arkadaslar,

Haftaya Sali gunu sinava giricem fakat hic bir basvuruda bulunmadim, direk sinav saati gidicem ve giricegimi soylediler..Gerekli belgeler olarakta Pasaport ve SSN yeterli dediler. Arti olarakta Driver License Manual 2007-2008 kitapcigini aldim calismak icin..Basit birseye benziyor orta seviyede bir ingilizceyle gecilebielcegini tahmin ediyorum...

Fakat benim ogrenmek istedigim buradan aldigim ehliyeti ben Turkiyede ve AB ulkelerinde kullanmak istiyorum bunun icin ayri bir basvuru sekli var mi onu anlayamadim dogrusu. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cepkah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun gidip bende basvuru icin gerekli bilgileri aldim arkadaslar,

Haftaya Sali gunu sinava giricem fakat hic bir basvuruda bulunmadim, direk sinav saati gidicem ve giricegimi soylediler..Gerekli belgeler olarakta Pasaport ve SSN yeterli dediler. Arti olarakta Driver License Manual 2007-2008 kitapcigini aldim calismak icin..Basit birseye benziyor orta seviyede bir ingilizceyle gecilebielcegini tahmin ediyorum...

Fakat benim ogrenmek istedigim buradan aldigim ehliyeti ben Turkiyede ve AB ulkelerinde kullanmak istiyorum bunun icin ayri bir basvuru sekli var mi onu anlayamadim dogrusu. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
    Ben burada bir akrabama ehliyet almak istedigimi belki onu turkiyede de kullanabilecegimi soylemistim. Oda bana Amerikan ehliyeti dunyanin her yerinde gecerli dedi. Bence kullanabilirsin zaten benim amcam Almanyada Ehliyet aldi ve onu turkiyede kullaniyor 5 yildir.

Benim dusuncem Amerika ve benzeri gelismis ulkelerden alinan ehliyetler dunyanin her yerinde gecerlidir

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bütün işlemler bittikten sonra Amerikan kimlik kartı ve ehliyet alma süreci ile ilgili bütün işlemleri açık ve sade bir şekilde yazacağım inşallah.

Şimdilik kaldığımız yerden devam edelim.

*Ehliyet için başvuru formunu doldurup,göz testini de DMV'de geçtikten sonra hemen yazılı sınavı olabileceğimi söylemişlerdi.Ben de biraz çalışmam gerektiğini belirttim ve ertesi gün işim de olmadığından dolayı evde Drivers Manual adlı kitabı okudum.Ardından internetteki quiz sorularını çözdüm ve tekrar DMV'nin yolunu tuttum.

Yazılı sınavda 20 tane soru soruyorlar.Bu soruların içinde 4 tanesi trafik levhaları diğerleri ise genel kurallar.Sınavı geçmek için 4 trafik levhasından en az 2 tanesini doğru bilmeniz ve genelde de 20 soru içerisinden en az 14 doğru cevabınız olması lazım.

Sınav için herhangi randevu almanıza gerek yok, ne zaman DMV'ye giderseniz o zaman sınava girebilirsiniz.Sınav sonuçlarını ise siz sınavınızı bitirir bitirmez açıklıyorlar ve eğer geçerseniz ehliyet alma işleminde son aşamaya geliyorsunuz: sürüş testi.

Açıkcası buradaki ehliyet sınavları da bizim ülkemizdekinden pek de farklı değil.Şöyle ki; hiçbir şey bilmeseniz bile mantıksız şıkları eleyerek bir hayli doğru cevap çıkarabilirsiniz.En önemli nokta ise DMV'nin internetteki resmi sitesinde tam rakamı bilmesem de 70-80 civarı soru var ve bu soruların 15 tanesi sınavda aynen karşınıza çıkıyor.Diğer bir deyişle sürücü kitabını okumadan bile sadece sitedeki soruların cevabını çözseniz muhtemelen sınavı geçersiniz.

Daha sonra vakit yokluğu nedeniyle tekrar sınava girmemek için işi ciddiye alıp kitabı 2 kere okuyup,internetteki soruları da 2 kere çözüp sınava gittim ve 20 sorunun tamamını da doğru cevapladım.

Tekrarlayalım: Ehliyet almak için yapılan yazılı sınav kesinlikle zor bir sınav değil, yüksek oranda da ingilizce bilgisi gerektirmiyor.Daha önce de belirttiğim gibi sadece internetteki soruları çözüp sınava girmeniz geçmeniz için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Sorular ise burada: http://www.nydmv.state.ny.us/dmanual/default.html

*Bilindiği gibi Amerika'da her eyaletin kendi yasaları olduğundan dolayı burada anlatılanlar New York eyaleti için geçerlidir.Diğer eyaletlerde kuvvetle muhtemel işlemler ve süreç farklıdır.
    Konu macgyver tarafından (08-08-2008 Saat 06:57 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)