Work and Travel
Toplam 551 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Tax Refund(Vergi Iadesi)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar sıze tavsıyem taxbackten uzak durun cok fazla kesıntı yapıyorlar
    ben gecen sene 650 dolar vergı odedım martta 240 dolar vergı ıadesı aldım yapmanız gereken w2 formunuzu beklemek ve pasaport fotokopisini ssn nın fotokopisini ds2019 un fotokopisini sırketınıze yada herhangı bır wat sırketıne goturmek ama sorun anlastıkları fırma kesınlıkle taxback olmasın
    bu yaz 1008 dolar vergı odedım bana 870 dolar gerı aldım ustaxworld ıle basvurdum onlar daha az kesıntı yapıyorlar
    aslında ben bunu amerıkda arastırdım bende bole bı sırket kurayım dedım ama bu sırketler sadece ıskocya ve bulgarıstanda kurulabılıyormus oda kanunlarında kı acıklıktan dolayı oluyor cunku devlet sıze vergı ıadenızı paycheck ıle oduyor ve sız o ceklerı bu ıkı ulke dısındakı ulkelerde baskalrının adına olan ceklerı bozduramıyorsunuz normalde bu vergılerınızden sadece 9 dolar kesılıyor eger amerıkada bı banka hesabınız var ve halen acıksa kendınızde bunu yapabılıyorsunuz ve vergınızın hepsını gerı alıyorsunuz ama bıraz zahmetlı bı ıs
    ama ısteyene anlatabılırım

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı amerikan eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar sıze tavsıyem taxbackten uzak durun cok fazla kesıntı yapıyorlar
    ben gecen sene 650 dolar vergı odedım martta 240 dolar vergı ıadesı aldım yapmanız gereken w2 formunuzu beklemek ve pasaport fotokopisini ssn nın fotokopisini ds2019 un fotokopisini sırketınıze yada herhangı bır wat sırketıne goturmek ama sorun anlastıkları fırma kesınlıkle taxback olmasın
    bu yaz 1008 dolar vergı odedım bana 870 dolar gerı aldım ustaxworld ıle basvurdum onlar daha az kesıntı yapıyorlar
    aslında ben bunu amerıkda arastırdım bende bole bı sırket kurayım dedım ama bu sırketler sadece ıskocya ve bulgarıstanda kurulabılıyormus oda kanunlarında kı acıklıktan dolayı oluyor cunku devlet sıze vergı ıadenızı paycheck ıle oduyor ve sız o ceklerı bu ıkı ulke dısındakı ulkelerde baskalrının adına olan ceklerı bozduramıyorsunuz normalde bu vergılerınızden sadece 9 dolar kesılıyor eger amerıkada bı banka hesabınız var ve halen acıksa kendınızde bunu yapabılıyorsunuz ve vergınızın hepsını gerı alıyorsunuz ama bıraz zahmetlı bı ıs
    ama ısteyene anlatabılırım

bu forumda anlatabilirsen cok sevinirim ben irs nin sitesinde yapmaya calistim ama beceremedim. zaten nisan 15 de az bir sure kaldi kendim yapmak istiyorum ki bostan yere sitelere fazladan para gitmesin zaten devlet yeteri kadar kesintiye ugratiyor

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar merhaba,

Ben 2008 wat öğrencisiydim. 700$ vergi ödemiştim. anlaştığım taxback şirketinden refund'u çek olarak istemiştim(keşke banka hesabına isteseydim) net olarak 613$ vergi iadesinin çek olarak postalandığına dair bana bir mail atıldı. Bu konuda size sorularım olacaktı;

1. Bu posta işi nasıl oluyor acaba?
    2. Bu sene de tekrar abdye gideceğim.haziran ayının 17sinde buradan çıkıyorum. geçen hafta postaya verilen çek acaba ne zaman elime ulaşabilir?
    3. Eğer ben gidene kadar ulaşmazsa benim adıma ailemden birileri bu parayı çekebilir mi? (vekalet falan..) ya da ben döndükten sonra bozdurabilir miyim? yani süre kısıtlaması olur mu?

yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

eğer ben buradayken elime ulaşırsa burada hiç uğraşmayıp abd'de herhangi bir bankada bozdurabilir miyim? nasıl olsa bu yıl tekrar gideceğim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)