Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þunlardan hangisi ?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Question Þunlardan hangisi ?

Mrb,
    Bestbuydaki 650 dolar segmentinde bu laptoplardan hangisi tercih edersem daha az sorun yaþarým Türkiyeye geldiðimde ? Ýnternet ve program için kullanýcam ,ama zýrt pýrt donup kalmasýný da istemiyorum,yavaþ olmayacak.470 dolarlýk vardý,çok yavaþ olur diye salladým onu.

Asus - Sony- Dell -Toshiba-Hp-Getaway ?

Arkadaþtaki Dell laptopun boyasý akmýþ mesela Bunun gibi bilgiler, yada ben kullandým yere attým üstünde tepindim hala çalýþýyor gibi bilgilerinize ihtiyacým var.
    Konu TurTa tarafýndan (22-05-2009 Saat 10:12 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    sucks !

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Asus olanda 4gb ddr2 ram var, Sony avio da 3gb ddr2 ram var. Ekran kartý falanla ilgilenmiyorum,fiyatlarý ayný.Neden asus dururken sony i alayým mesela.
    sucks !

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

sony'ye verdiðin paranýn %30-40'ý sadece marka deðeri...asus kalite,saðlamlýk,performans olarak bence sony'den kat ve kat üstün...asus'un tek eksisi tasarýmý çok kötü...dýþ görünüþün bir çekiciliði yok...ama diðer konularda süper...toshiba da asus kadar iyi olmasada güzel makineler üretiyor.ancak tasarým olarak asustan üstün...

*Processor Platform
    *Hard Drive Type
    *Processor Speed
    *Cache Memory
    *Graphics

dikkat etmen gereken bazý noktalar...araþtýr laptop kullanacaðýn alana(oyun,internet,iþ..vs) göre bu özellikler belirlenir zaten.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Geçenlerde sadece apple ürünleri satan maðazada mac görme imkaným oldu. Gerçekten çok hoþuma gitti, normalde sony yada toshiba alma düþüncem var iken, mac bayaðý aðýr basmaya baþladý, incelemenizi tavsiye ederim.

Tabii ki, ne amaçla kullanacaðýn çok önemli. Ýhtiyacý tespit edip, senin için en ergonomik ürünü seçmelisin.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Asus anakart kullanan 2 pc var ikisi de anakart nedeniyle sorunlu þu anda..Laptoplarý nasýl bilemem ama desktoplar için anakartýný asla ama asla tavsiye etmem..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Laptopta dikkat edilmesi gereken birkaç husus öncelikle tabi amacýn belirlenmesi lazým grafik tasarým oyun internet vb.
    Mac alýcaklar yüksek fiyat düþük performanslý pc ler ayrýca mac le uyumsuz olan birçok programý bilgisayarlarýna yükleyemeyeceklerini bilsinler ama beyaz cillop gibi laptop arkasýnda ateþli bir apple resmi hava atmalarýný kolaylaþtýrýcaktýr.
    Onun haricinde bilgisayar diyince akla HP gelir ama hp nin fiyatlarý her zaman yüksek oluyor alacaðýnýz bilgisayarýn tabiki iþlemcisi çok önemli kaç ghz olduðu laptoplarda bu düþüktür ama en azýndan 2.00 ýn üstünde olmasý lazým .RAM özelliklerinde dikkat edin ramlerin bus hýzlarý önemlidir 1066mhz gibi .Ayrýca ekran kartý içinde hp lerin en kötü noktasý o genelde INTEL chipset grafik iþlemcisi kullanýyorlar ve paylaþýmlý ekran kartlarý oluyor inanýlmaz oyun grafik kalitesi beklemeyi hp den .Ha ama ona göre hp de alabilirsiniz hem amd iþlemci alýrsýnýz pentium deil hemde ekran kartýna göre bakarsýnýz.Her çeþide göre bilg bulmanýz mümkün yani önemli olan kullanacaðýnýz alan.
    HP den sonra dell için alýnmalý diyebilirim ama herkes abd ye gidince toshiba ya yöneleceðini unutmasýn(daha önce yaþananlara dayanarak) ayrýca getaway de abd de baya giden bir marka ama tabi tr de bulunmasý zor.
    Ama þunuda söylemeden geçemicem ben geçen sene hp aldým 1100 dolar civarýydý
    arkadaþta hp aldý 500 dolara kampanyadan bir bilgisayardý ama performans olarak bnm bilgisayara yaklaþamasada iyi bir bilgisayardý ama 1.haftada bir yazýlým sorunu çýkardý ve yeniden yükleme flan servise gitti bilg abd deyken yani hiçbir markanýnda garantisi yok.
    Mac alan arkadaþta vardý þuan keþke almasaydým tr de mac kullanmanýn hiçbir anlamý yok diyor.
    toshiba alan arkadaþlarda ufak tefek sorunlarla karþýlaþtýlar ortalama 600 dolardan aldýlar toshibalarý ve idare ediyorlar iþlerini gören bir laptoplarý varmý var.

Umarým açýklayýcý olabilmiþimdir
    Konu kerempi tarafýndan (22-05-2009 Saat 11:28 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

teþekkürler .
    Kerempi ek olarak ;

Maacbook u Türkiyede kullanmanýn neden anlamý olmasýn ? Maacbook'a 1000 dolar vermek bana þuan zor geliyor,ordaki ekonomik durumuma baðlý aslýnda ...
    Neden oraya gidenler Toshibaya yöneliyor
    Þuan en iyi seçenek Dell gibi duruyor
    sucks !

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben hp toshiba dell ve macte kullanma fýrsatým oldu uzun uzun hemde.... þuan kendi laptobum hp evet 3 sene 3 arýza çýkardý, þuan garanti bittiði içind sýkýntý çekiyorum ama gayet iyiydi.Mac tamamen tasarým ve apple ürünü kullanan insanlara saðlanmýþ bir ayrýcalýk, diðer laptoplardan aþýrý bir farký yok eðer büyük bir iþ adamý veya gösterþ hastasý biri deðilsen tabiki.... Toshiba gayet iyi ama diðer laptoplarda daha önce geride kalýyor teknoloji konusunda.Dell alcaksan aþýrý iyi araþtýrmalýsýn bence asus u ise hiç tavsiye etmem
    2009 watçýsý olcakken 2009 campusacýsý olan þahsiyet

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Dell alýcam 599 dolarlýk modelini bestbuyda.
    Nesini araþtýrýcam daha zaten garanti yok,bozulursa kime nasýl yaptýracaðýz :S ?
    sucks !

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

aynen ilk gidiþte ondan alýcam bütün yaz onu kullanýcam gelirken de 1100$civarýnda bir dell vardý onu alýcam
    600lüðü ablama vericem öbürü bana kalacak

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu arada 599$lýk dell'in bataryasý 5saat 40dk yetiyormuþ
    tam benlik valla haftada 8saat yolum var her haftasonu

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Bilgisayar, marka mevzusu cok uzun konu o yüzden detaylý veya uzun yazmýycam. Ama size önemli 2 önerim var. Birincisi hangi amacla aldýgýnýza dikkat edin, ona göre alýn. Ýkincisi ise Abd'de Türkiyeden farklý olarak Sony, Dell, Toshiba, Hp yani her marka toplama tabir edebilecegimiz notebooklar üretebiliyor. Direk fabrikaya istediginiz özelliklere göre siparis verebiliyorsunuz. Bu yüzden bestbuy, circuitcity, tigerdirect vs gibi sitelerden almaktansa üreticinin kendi sitesinden sadece size özel bir bilgisayar secin. Model secip customize demeniz yeterli

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

benim iþim yok 1100 lükle fln 1000 dolar versem apple alýrdým ztn baþka yerlere yatýrcam parayý,teknolojiye çok para vermekten hoþlanmýyorum
    sucks !

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar biþey soracaktým amerikadan araba için gps-navigasyon cihazý almayý düþünüyorum 110$ dan baþlýyor fiyatlar acaba bilgisi olan varmý eðer alýrsam türkiyede kullanabilirmiyim? harita yükleme yada uydu seçme gibi bi sorun olurmu acaba?

Uzman Watçý
    Yaþ
    41
    Tecrübe Puaný
    18

gateway'i de incele derim .. performans ve dizayn olarak bi eksigi olmayan diger markalarin bazi modellerinden daha dusuk fiyatlara satildigina cok kez sahit oldum .. ben gecen yil 640$ hp aldim gayet memnunum tek sorun ben gunun cogunu laptopumla gecirdigimden bana dayanamiyo ve kapaniyo sogumasini bekliyorum

Uzman Watçý
    Yaþ
    41
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý sugarmouse Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar biþey soracaktým amerikadan araba için gps-navigasyon cihazý almayý düþünüyorum 110$ dan baþlýyor fiyatlar acaba bilgisi olan varmý eðer alýrsam türkiyede kullanabilirmiyim? harita yükleme yada uydu seçme gibi bi sorun olurmu acaba?
    kardes abd de o fiyatlara gordugun navigation lar Turkiye de hicbir ise yaramaz iyice arastir sorustur almadan once

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

evet pier`in dedigi gibi hp ler cabuk isinma yapabiliyor,ozenerek kendim bir hp topladim oradayken,performans olarak ucmasi lazimken(belkide ucuracak seyler kullanmiyorum) bekledigim performansi bulamadim ayrica cok sik isinma sorunu yasaniyor ama bunun disinda kesinlikle iyi bir alet.Ben sahsen Dell ve Toshiba oneririm laptop sektorunde lider firmalar oluslari ve tecrubelerime dayanarak.

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý roboelektronik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Geçenlerde sadece apple ürünleri satan maðazada mac görme imkaným oldu. Gerçekten çok hoþuma gitti, normalde sony yada toshiba alma düþüncem var iken, mac bayaðý aðýr basmaya baþladý, incelemenizi tavsiye ederim.

Tabii ki, ne amaçla kullanacaðýn çok önemli. Ýhtiyacý tespit edip, senin için en ergonomik ürünü seçmelisin.
    arkadaþým ben macbook kullanmaktayým 2 senedir.macintosh larý tavsiye ederim ama tabi ne amaçla kullanmak isteðine baðlý.ayrýca mac ler hakkýndaki her türlü soru na cevap vermek isterim elimden geldiði kadar tabi....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)