Work and Travel
Toplam 574 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: giderken ne götürülür

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

lobster nasıl yediniz ya? ağzıma süremedim onlardan. Çin mutfağını keşfettim, hatta açık büfe Çin restoranlarına gittim doya doya yedim ama lobster yiyemedim. Zevklere bir şey diyemem ama bizim damak tadımıza uymayan bir şey.

1-Bilhassa KIZLAR!!! Kıyafet götürmeyin oradan da alacaksınız zaten, bir kısmını dönüşte atmaktansa Türkiye'de kalsınlar daha iyi.

2-ERKEKLER!!! Bilimum tıraş takımlarınızı alın gidin. Orada ilk alışma sürecinde mağara adamına dönmeyin. Oradan bulurum demeyin, dedirtmeyin.

3-YİYECEK GÖTÜRÜN!!! Havaalanlarında el bagajınıza asla ayrıntılı bakmıyorlar. İlk birkaç gün yetecek kadar pişmiş (hamurişi özellikle iyi gidiyor), daha sonra en az bir ay yetecek kadar pişmeye müsait kuru ürünler (hazır çorba, mantı vs.) götürün. Peynir için bir şey diyemeyeceğim

4-PRİZ DÖNÜŞTÜRÜCÜ: Orada bulurum havalarına girmeyin cidden çok pahalıya satıyorlar. Paşa paşa Türkiye'den alın. Orada aynı malı daha pahalıya bulursunuz. (Ucuza bulabilenlerin itirazlarını duyuyorum. Bulamayabilirler arkadaşlar kaldıkları yere göre değişir)

5-ÇARŞAF NEVRESİM: Kesinlikle götürün. Size işvereniniz sağlıyor olabilir ancak siz kendinizinkini götürün ve onların verdiği eşyaların sorumluluğunu almayın. Benim işverenim de verdi ama katladım sezon sonuna kadar kullanmadım gıcır gıcır geri verdim. Yırtılır ederse parasını alıyorlar. GERİ GETİRME ZAHMETİNDE DE BULUNMAYIN.

6-HAVLU BORNOZ: Önceki arkadaşların dediği gibi "bunu geri getirmeyeceğim" mantığıyla götürün. Dönüşte boşu boşuna taşımayın. O havlunun yerine güzel güzel hediyeler koyabilirsiniz.

7-LAPTOP: Eğer varsa ve yenilemeyi düşünmüyorsanız götürün. Özellikle Milli Parklarda ve büyük eğlence merkezlerinde (amusement park vs.) çalışacaklar ilk anda bilgisayara ulaşamayabilirler. Priz dönüştürücüyü unutmayın ha.

8-CEP TELEFONU: Oradan cep telefonu olarak en mantıklı iPhone alabilirsiniz ki onlar da pahalı zaten ilk başta alamayabilirsiniz. Türkiye'de sorun soruşturun TRIBAND fonksiyonlu bir telefon alın götürün. (Samsung D880,Nokia 6600 vs.) Hat konusunda forumumuzun tartışma sayfaları var oraya göz atın.

9-İLAÇ: Ne olur ne olmaz reçete yazdırın ilaçlarınıza. Antibiyotik ve ağrı kesicilerinizi kesinlikle alın. El bagajına koyarsanız kontrol de etmiyorlar fazla. Miktar olarak bir şey diyemeyeceğim ben doktor değilim. Ama ben 1 kutu antibiyotik ve 1 kutu ağrı kesici götürdüm. İşe yaradılar.

10-PARA: Yanınıza minimum 400 dolar alın. Ancak depozito ve kira ödeme gibi durumlarınız belli değilse kesinlikle 700 dolardan aşağı para götürmeyin. Götüreceğiniz paranın üst sınırı yoktur ve kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

11-KOL SAATİ: Oradaki hayatın olmazsa olmazıdır. Mümkünse elektronik göstergeli alın. Molalarınızı ve çalışma saatlerinizi ayarlamanız için kolaylık sağlıyor. Alarmlı olmasına özen gösterin çok işe yarıyor.

12-TÜRKÇE İNGİLİZCE SÖZLÜK: "Ben advanced seviyesindeyim sözlüğü ne yapayım?" veya "Orada Türkçe'den kopacağım ancak öyle İngilizce öğrenirim sözlüğe gerek yok" demeyin arkadaşlar. Alın güzelce sözlüğünüzü, kelime dağarcığınız genişlesin. Kullandığınız cümlelerdeki akıcılığa yüzde 50 katkısı olur bir sözlüğün.

13-TÜRK BAYRAĞI: "Orada faşist derler bana!" demeyin. Götürün güzel bayrağımızı. Orada bir etkinlikte, toplantıda her milletin kendi bayrağını bir yerlerden bulup sergilediğini görebilirsiniz. Götürün şöyle 30x50 bir bayrak. Fotoğraf çekinirken çok havası oluyor

14-TELEFON KARTI: Ankesörlü telefonlarda kullanılacak telefon kartlarından edinin. Türkiye'den de alabilirsiniz ama ASLA HAVAALANLARINDAN ALMAYIN nitekim çok pahalı oluyorlar.

15-TÜRKİYE'Yİ TANITICI MATERYAL: Turizm müdürlüklerimizden ücretsiz edinebileceğiniz tonlarca malzeme vardır. Oradaki çalışma arkadaşlarınıza dağıtmak amacıyla biraz götürün.

RESMİ EVRAKLAR
    16- TC KİMLİK: Götürmeyebilirsiniz ancak en az iki fotokopisi yanınızda bulunsun.
    17-DS BELGELERİNİZ: Kesinlikle yanınızda bulunmalı.
    18-PASAPORT: Zaten oradaki tüm varlığınızdır.
    19-DOKTOR RAPORLARI:Eğer varsa alerjileriniz ve kronik hastalıklarınızı gösteren doktor raporları (doktordan doldurulacak kısımları ingilizce yazmasını isteyebilirsiniz)
    19-VİZE BELGELERİ:Başka ülkelerin (Gidecekseniz Kanada, Meksika, Avrupa veya Orta Amerika ülkeleri) vizelerini gösterir belgeler (zaten pasaportunuza basıyorlar büyük olasılıkla böyle bir belge olmaz.)

20-EHLİYET: Götürün ve çatır çatır araba kullanın. Eyaletten eyalete farklılık gösterebilir ancak elimizdeki TC Sürücü belgeleri orada geçerlidir.

21-KONTRATLAR: Eğer yapmışsanız kira, depozito, sertifika kursu, iş anlaşmaları ve buna benzer kontratlarınızı ve birer fotokopisini götürün. Orada kontrat imzalarsanız en kısa sürede fotokopilerini elde edin.

22-SERTİFİKALAR: Eğer varsa AMERICAN SIGN LANGUAGE (açıklama yapmayacağım bilen bilir), yüzme, ilkyardım, bilgisayar kullanım, dil(İspanyolca ve Fransızca makbuldür gerisi önemsiz) gibi sertifikalarınızı eğer lazım olabileceğini düşünüyorsanız götürün. Yoksa kendinize ağırlık yapmayın.

DEVAMI GELECEK
    Konu el_edebi tarafından (22-11-2009 Saat 03:43 PM ) değiştirilmiştir.
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks