Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Not Ortalamasý Düþük Olanlar Lütfen Okuyunuz!

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Standart Not Ortalamasý Düþük Olanlar Lütfen Okuyunuz!

Benim gibi not ortalamas 2.00'ýn altýnda olan arkadaþlar. Eðer þirketiniz size vize alamazsanýz koþulsuz program ücretini iade etme garantisi veriyorlarsa lütfen buna inanýp pazaranýzý ödemeyiniz.Öncelikle yapacaðýnýz þey; þirket yetkilisiyle hemen bir iki maddelik sözleþme yapmasýný isteyiniz ve sözleþme maddesinde bunun work and tavel programý olduðunu ve ödediðiniz tutarý yazmasýna özen gösteriniz.Taraf olarak þirket ismi ve sizin isminizi yazdýrýp tarih yazýp altýný imzalayýnýz.Bundan iki kopya olarak hazýrlatýp sözleþmenin altýna'iþbu sözleþme iki nüsha halinde düzenlenmiþtir' ibaresini mutlaka koydurunuz ki ileride çýkacak bir uyuþmazlýkta býu sözleþmenin iki tarafta da olduðu anlaþýlsýn. En önemlisi asýl sözleþmeyi imzalarken mutlaka asýl sözleþmeye bakýnýz ve orada kesinti ve iade þartlarýný okuyunuz. Eðer sözleþmede kesinti var ise sözleþmeyi imzalamayýn ve bu maddenin çýkartýlmasýný isteyiniz. Eðer çýkartmak istemezlerse elinizde para ödediðinize karþý makbuzlarla ve önceki imzaladýðýnýz sözleþmeyle yasal yollara baþvuracaðýnýzý söyleyiniz. Çünkü an itibari ile benim baþýma geldi bu durum ve þirketten bu maddenin çýkarýlmasý için mail attým az önce bakalým pazartesi günü ne cevap gelecek.Kayýt olurken bana iade garantisi vermiþlerdi ancak görülüyor ki yalan söylemiþler.Lütfen haklarýnýzý bilin sözleþmeleri iyice okuyup imza ediniz... Umarým maddeyi çýkarýrlar.. yoksa... þimdi onlar düþünsün ;=)

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    16

vay cakallar vay haklisin kardesim uyardigin icin sagol

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Valla geçen sene gidememiştim transkripten dolayı ama parayı geri ödediler.Şirket önemi yine ortaya çıkıyor bence

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý matraxxxgs Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Valla geçen sene gidememiþtim transkripten dolayý ama parayý geri ödediler.Þirket önemi yine ortaya çýkýyor bence
    Olaya sadece ticari gözle bakan firmalardan uzak durmak gerek.
    Kendine güvenen firma bu tarz bir sözleþmeyi zaten gözü kapalý yapacaktýr.
    Ya da en baþta vize reddinde 250 dolar kesinti yaparýz diyecektir.

Vize reddi yiyecek bir öðrencinin pasaport-vize parasý-þirkete verdiði 250 dolar derken,
    yaklaþýk 500 dolar masrafý var zaten.
    Vize almasýna herhangi bir engel bulunan arkadaþlarýn tekrar düþünmesini þiddetle tavsiye ederim

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Yararlý bir bilgi teþekkürler. Ek maddelere kesinliklere gerek var bencede. Necati' nin dediði gibi paracýl firmalar en baþta keseriz diyeceklerdir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Durum bu şekilde beyler. Göreceğiz pazarteai günü ne kadar dürüst, güvenilir olduklarını

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

valla þirkete güvenmek çok zor iþ!
    bende araþtýrýyorum hala! kesinleþmiþ birþeyde yok!
    keþke tek sorunum not ortalamam olsaydý! zira kendisi 3.80
    ama notla ilgili hiç problem yok hatta görüþtüðüm þirket " konsolosluk baþarýlý öðrenciyi çok sever, sen kesinlikle vize alabilir bi öðrencisin" diyo! doðrudur buna inanýrým,çünkü gayet mantýklý.ama "iyi de benim derdim vize deðil ki" diyesim geliyo ama o kadar güzel görünüyoki herþey gitmeden ve öyle anlatýlýyo ki nette yazanlara mý duyduklarýma mý inansam bilemiyorum!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

sirket seciminde cok gec kalma is fuarlari geciyor sonra iyi is kalmyabilir..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

evet ya farkýndayým!
    ama çok ekstrem durumlar oldu! bu yýl vazgeçmiþtim fakat þartlarý düþününce seneye gitmem daha zor onu farkettim ve acilen tekrar bu konuyu düþünmeye baþladým! tek þansýmda bu yýl gitmek! çünkü seneye mezun oluyorum.vize almam vs zor + notum þimdiki gibi yüksek olur mu bilemem garantisi yok + dgs sýnavým olucak + daha bi sürü iþ!
    önlisans okuyorum zaten, baþka þansým yok yani dgs olmazsa öðrencilik süreci bitiyor benim için. görüþtüðüm bi þirket var her konuda sorumu yanýtladý vs fakat birþeyin garantisi yok ki o da: staj meselesi.
    bizde staj zorunlu! ve ben gittiðim yerde 3 ay çalýþýrken 45 gün sonra staj dosyamý doldurmak ve altýna imza attýrmak istiyorum!
    bunun garantisini veremiyo þirket bana! gitmeden bunu halletmen imkansýz böle biþi yok çünkü diyolar.daha önce gidip böle yapanlar olmuþ ancak garanti vermiyolar malesef! tamamen seninle iþveren arasýnda! adam imzalamzsa yapabiliceðin hiçbiþi yok! seni sevmezse ya da adamýn öle bi prensibi yoksa imzalamaz diyo benim içinde bu konu ÇOK önemli!
    okulla görüþtüm seneyede býrakabilirsin stajýný diyolar ama ben iþimi þansa býrakmak istemiyorum staj yanarsa çünkü yarým dönem uzuyo okul ve bende vakýf üniv.de okuyorum öle bi lüksüm yok
    böyle saçma sapan karmaþýk berbat bi durum içinde kaldým

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    16

fuarlar en gec martin ilk haftasinda biter acele et ozgursum un dedigi gibi

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý ophelia23 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet ya farkındayım!
    ama çok ekstrem durumlar oldu! bu yıl vazgeçmiştim fakat şartları düşÃ¼nünce seneye gitmem daha zor onu farkettim ve acilen tekrar bu konuyu düşÃ¼nmeye başladım! tek şansımda bu yıl gitmek! çünkü seneye mezun oluyorum.vize almam vs zor + notum şimdiki gibi yüksek olur mu bilemem garantisi yok + dgs sınavım olucak + daha bi sürü iş!
    önlisans okuyorum zaten, başka şansım yok yani dgs olmazsa öğrencilik süreci bitiyor benim için. görüştüğüm bi şirket var her konuda sorumu yanıtladı vs fakat birşeyin garantisi yok ki o da: staj meselesi.
    bizde staj zorunlu! ve ben gittiğim yerde 3 ay çalışırken 45 gün sonra staj dosyamı doldurmak ve altına imza attırmak istiyorum!
    bunun garantisini veremiyo şirket bana! gitmeden bunu halletmen imkansız böle bişi yok çünkü diyolar.daha önce gidip böle yapanlar olmuş ancak garanti vermiyolar malesef! tamamen seninle işveren arasında! adam imzalamzsa yapabiliceğin hiçbişi yok! seni sevmezse ya da adamın öle bi prensibi yoksa imzalamaz diyo benim içinde bu konu ÇOK önemli!
    okulla görüştüm seneyede bırakabilirsin stajını diyolar ama ben işimi şansa bırakmak istemiyorum staj yanarsa çünkü yarım dönem uzuyo okul ve bende vakıf üniv.de okuyorum öle bi lüksüm yok
    böyle saçma sapan karmaşık berbat bi durum içinde kaldım
    sende is fuarina gelen islerle gorus isverene bizzat sen sor soyle bana 45 gunluk staj belgesi lazim imzalamaniz gerekiyo kabul ediyor musun diye ? muhtemelen ederler sorun degil zaten calisiyorsun orda...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Sahte staj belgesi imzalattırmaya bak

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya abim tum yaz tatil yapip dedemandan 90 gunluk staj belgesi aldi kolay bu isler alt tarafi imza

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

sahte staj belgesi mi
    özgürsüm evet en son ihtimal öyle yapýcam fakat bana þirketin bulucaðý iþin sahibinin fuara geliceði ya da kendisiyle görüþüceðimin garantisi yok! çünkü malum zaman daraldý! + nasýl bir iþ ya da eyalet olucaðýna da karar veremedim! yalýz gidicem ve o da çok soru iþareti yaratýyo kafamda!
    þirket bana virgina beach 7eleven öneriyo! ama birton yorum okudum gevesim kaçtý ondan da açýkçasý!
    geriyede çok fazla iþ seçeneði yok kat görevlisi, temizlikçi falan filan dýþýnda! hadi ona da razýyýmda burada kandýrýlýp bi kasabya köye yollanmak,sokakta kalmak istemiyorum! malum bayan için daha da zor bu iþler! erkek olsam sokakta bile yatarým hiçde dert etmem baþýma gelicekleri falan

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya bu kadar supheci de olma yani zaaten otel islerinin buyuk cogunlugu housekeeperliktir ve is fuarlarinda her zmn bir tane de olsa otel isi olur orda konus senin sirketin is fuari yok mu?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

ankara ve izmir varmýþ oraya gitmemde zor!
    son fuarda istanbulda sanýrým mart sonu gibi! ama Road Show muþ oda ne demekse iþte!
    þirket ank ve izmirdekilere katýlmamý istedi çok ama imkan olmadýðý için o ihtimal dýþý kaldý! zaten þirket içinde net karar vermiþ deðilim henüz!
    son 1 haftadýr bu wat iþi hayatýma girdi yeniden! bi yandan ecele etmem gerek bi yandan acele edip hemen karar vermek istemiyorum araþtýrmadan falan ne biliyim öle iþte!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya abim tum yaz tatil yapip dedemandan 90 gunluk staj belgesi aldi kolay bu isler alt tarafi imza
    nasýl aldý yahu!
    bu abinle tanýþtýrsana beni bana da alsýn

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

merhba arkdslar foruma yeni ktldým. not ortalamam 100 üzerinde 62. yani 2.50 fln. suan intermediate düzeyindeyim. wat þirketmin mülakatnda danýsmanýn dediðine göre baya ii bi ingilzcem warmýs ama ben pek inanmadým. virginia beach e gidicem. sizce vize alablr mym ? geceleri uyku girmez oldu gözme. lütfen bnm bu drumum hkknda bi kaç þey söleyn

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)