Work and Travel
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikadan Dönüþte

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Amerikadan Dönüþte

Amerikadan dönerken ayrýca Yurt dýþý çýkýþ harcý vb. gibi Türkiyedeki gibi bir uygulama var mý, varsa nekadarlýk bir ücreti var?

Bilen arkadasýmýz var mý?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

öyle bir uygulama yok
    rahat ol.

Yalnýzca gidiþte de dönuste de dikkat et havalimanýndan pek alýþveriþ etmemeye bak freeshop hariç çok pahalý. JFK da bir paket marlboro'ya 11.20 dolar verdim gecen sene evlat acýsý gibi koydu
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý aalpinistt Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Amerikadan dönerken ayrýca Yurt dýþý çýkýþ harcý vb. gibi Türkiyedeki gibi bir uygulama var mý, varsa nekadarlýk bir ücreti var?

Bilen arkadasýmýz var mý?
    Türkiyeden de çýkarken biz yani work and travel öðrencileri J1 vizesi yani çalýþma vizesine sahip olduðumuz için forumdan okuduklarým kadarýyla söyliyim bizim yurtdýþý çýkýþ harcý olan 15 TL yi ödememiz gerekmiyormuþ diye biliorum aalpinistt

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý scuba87 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Türkiyeden de çýkarken biz yani work and travel öðrencileri J1 vizesi yani çalýþma vizesine sahip olduðumuz için forumdan okuduklarým kadarýyla söyliyim bizim yurtdýþý çýkýþ harcý olan 15 TL yi ödememiz gerekmiyormuþ diye biliorum aalpinistt
    gecen sene ben acentamdan aldým çýkýþ pulunu. gerekiyor sanýrým cunku bana tr deki pasaportuma çýkýþýmý onaylayan polis memuru sordu çýkýþ pulu aldýn mý diye.
    ve sonra yapýþtýrdý onu pasaporta.

Eðer almamýz gerekmiyorsa da koþullarý nedir nasýl olur bilmiyorum ama ben 15 tl için stres yapmaya degmez diye dusunup alýrým bu senede pulumu

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

öyle bir uygulama yok abd den dönerken ödenen vs.. fakat çýkarken yurtdýþý çýkýþ harcýnýzý yatýrýn arkadaþlar, geçen senede forumda birçok kez yazdýk bunu.Wat bilgi arþivi derlemesi baþlýðý altýnda, wat önemli bilgi arþivi bölümünde bu bilgileri net bir þekilde bulabilirsiniz.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Evet arkadaslar yurtdisi cikis harcini herkes odemek zorunda. Havaalaninda sikinti cekmemeniz acisindan ucusunuzdan once Ziraat Bankasi'ndan rahatlikla alabilirsiniz.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

bazý acentalarda sattýgý gibi havalimanýna gittiðinizdede temin edebilirsiniz bu arada..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý kerempi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    öyle bir uygulama yok abd den dönerken ödenen vs.. fakat çýkarken yurtdýþý çýkýþ harcýnýzý yatýrýn arkadaþlar, geçen senede forumda birçok kez yazdýk bunu.Wat bilgi arþivi derlemesi baþlýðý altýnda, wat önemli bilgi arþivi bölümünde bu bilgileri net bir þekilde bulabilirsiniz.
    ben o konuyu okumuþtum fakat kimisi resmi yazýlý belgenin resmini koymuþtu yok 99 yýlýnýn belgesiymiþ yok geçerli deðilmiþ dediler tam açýklýða kavuþmadý. neyse belki sonlara doðru baþka biþeyler yazmýþtýr arkadaþlar, bir daha gözden geçiririm daha sonra.benim þirketimde yatýrma diyor ama yatýrýrým heralde .15 lira için sýkýntý yaþamak istemiyorum

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý mstfdg Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben o konuyu okumuþtum fakat kimisi resmi yazýlý belgenin resmini koymuþtu yok 99 yýlýnýn belgesiymiþ yok geçerli deðilmiþ dediler tam açýklýða kavuþmadý. neyse belki sonlara doðru baþka biþeyler yazmýþtýr arkadaþlar, bir daha gözden geçiririm daha sonra.benim þirketimde yatýrma diyor ama yatýrýrým heralde .15 lira için sýkýntý yaþamak istemiyorum
    tam ulkeden çýkýþýný yapýcaksýn polis dedi ki yurt dýþý çýkýþ pulunu ver. elinde olmayýnca hadi geri dön bi daha al geri gel. zaten insanýn uzerinde bi stres var birde onla mý ugrasýcaksýn. en mantýklýsý kardeþ al tabii kide.. 1200 dolar þirkete veriyoruz da 15 tl pula mý veremiycez

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý kayhan86 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tam ulkeden çýkýþýný yapýcaksýn polis dedi ki yurt dýþý çýkýþ pulunu ver. elinde olmayýnca hadi geri dön bi daha al geri gel. zaten insanýn uzerinde bi stres var birde onla mý ugrasýcaksýn. en mantýklýsý kardeþ al tabii kide.. 1200 dolar þirkete veriyoruz da 15 tl pula mý veremiycez
    aynen katýlýyorum sana artýk bu yola çýkmýþýz. 5 ine 10 una bakmýcaz vercez

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar haklýsýnýz bi konuda 15 TL sinde deðil kimse ben size hak veriyorum ama lütfen KOYUN olmayalým ! eðer kanunda yurtdýþýna çýkacak olanlar çalýþma için gidiyorlar ise harç yatýrmaktan muaflar yazýyor ise neden koyun gibi yatýralým parayý???

ben bi sayfada buldum bu yazýyý arkadaþlar; harçsýz öðrenci pasaportumuzu nasýl aldýysak bence hepimizi haklarýmýzý sonuna kadar kullanalým ve yurtdýþý çýkýþ harcý 15 TL veya 5 TL demiyelim ve harçtan muafsak ki yazanlara göre öðrenci olduðumuz için muafýz yatýrmayalým harç parasýný....

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

tesekkurler arkadaslar..

Zaten Türkiyedeki gerekli yurt dýþý çýkýþ harcýný yatýrdým ben 15 tl 2 gün önce...Onu herksin yatýrmasý gerekiyor..Bazý ozel þartlar var yatýrmayanlar için oda devlet memurlarý vb...Neyse.

Fakat herhangi bir pul falan vermediler,, sadece bir dekont verdiler.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

[QUOTE=scuba87;66943]arkadaþlar haklýsýnýz bi konuda 15 TL sinde deðil kimse ben size hak veriyorum ama lütfen KOYUN olmayalým ! eðer kanunda yurtdýþýna çýkacak olanlar çalýþma için gidiyorlar ise harç yatýrmaktan muaflar yazýyor ise neden koyun gibi yatýralým parayý???

ben bi sayfada buldum bu yazýyý arkadaþlar; harçsýz öðrenci pasaportumuzu nasýl aldýysak bence hepimizi haklarýmýzý sonuna kadar kullanalým ve yurtdýþý çýkýþ harcý 15 TL veya 5 TL demiyelim ve harçtan muafsak ki yazanlara göre öðrenci olduðumuz için muafýz yatýrmayalým harç parasýný....

Bu kanun deðiþmiþtir arkadaþlar.....2004 yýlýnýn kanunu yazmýþ olduðunuz....
    Yeni kanun aþaðýda...

Maliye Bakanlýðý Gelir Ýdaresi Baþkanlýðýnýn 060113 sayýlý yazýsýnda;

23.03.2007 tarih ve 26471 sayýlý Resmi Gazete'de yayýmlanan 5597 sayýlý "Yurt Dýþýna Çýkýþ Harcý Hakkýnda Kanun ile Çeþitli Kanunlarda Deðiþiklik Yapýlmasý Hakkýnda Kanun'un" 1.maddesinin birinci fýkrasýnda "Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurt dýþýna çýkýþ yapanlardan çýkýþ baþýna 15 YTL.harç alýnýr" hükmüne yer verilmiþ, izleyen fýkralar da ise yurt dýþýna çýkýþ harcý konusunda yeni düzenlemeler yapýlmýþ ve muafiyetler;

Çýkýþ tarihi itibarýyla yurt dýþýnda oturma izni bulunanlar,
    7 yaþýný doldurmamýþ olanlar,
    Yurt dýþýna ticari amaçla sefer yapan kara,deniz,hava ve demiryolu toplu taþýma ve yük taþýma araçlarýnýn mürettebatý,
    Olarak belirlenmiþtir.
    Yurt dýþýnda oturma izni bulunanlara iliþkin muafiyetin uygulanmasýnda, yurt dýþýnda oturma izni bulunanlarýn mevcut Türk Pasaportlarýnda "Ýþçidir", "Ýþçi Ailesidir","Ýþçi Çocuðudur" þeklinde kaþelerin yurt dýþýnda oturma izni bulunduðunun tevsiki sayýlmasýna, bu türden bir kaþe bulunmayanlar için ise geçiþ süreci öngörülerek 01.01.2008 tarihinden itibaren pasaportlarýna "Süresiz/........tarihleri arasýnda yurt dýþýnda oturma ve/veya çalýþma izni bulunmaktadýr." Þeklinde ilgili konsolosluklarca basýlan kaþe bulunmasý halinde baþkaca kanýtlayýcý bir belge aranmadan muafiyet uygulamasýna ve böylece tevsik konusunda uygulamada yaþanan sýkýntýlarýn bu standart uygulama ile sonlandýrýlacaðý yönünde Dýþiþleri Bakanlýðý ile görüþ birlðine varýldýðý ve uygulamanýn Dýþiþleri Bakanlýðý aracýlýðýyla dýþ temsilciliklere duyurulduðu bildirimiþtir.

Ayrýca mevcut pasaportlarýnda "Ýþçidir","Ýþçi Ailesidir","Ýþçi Çocuðudur" kaþesi bulunanlarýn, oturma ve/veya çalýþma izinleri devam ettiði müddetçe söz konusu kaþeler geçerli olacaðýndan bu kaþelerin yenilenmelerine gerek bulunmadýðý, mevcut pasaportlarýnda söz konusu kaþe bulunmayanlarýn ise, muafiyetin tevsiki amacýyla öteden beri sunulan oturma ve çalýþma izin belgelerinin 01.01.2008 tarihine kadar kabul edilmesi gerekmektedir.

Yurt dýþýna çýkýþ harcýna iliþkin herhangi bir muafiyetin söz konusu olmadýðý, resmi görevle yurt dýþýnda görevlendirilen kamu görevlilerinin harç muafiyetinden yararlanmalarý mümkün olmamakta, bu þekilde resmi görevlendirilmelere iliþkin ödenecek olan yurt dýþýna çýkýþ harcýnýn, ilgili kurumlarýnca Bütçe Kanununa ekli (E) Cetvelinin 18'nci maddesine göre ilgili idare bütçesinden karþýlanmasýnýn mümkün olduðu,

Öte yandan, çifte pasaportlu vatandaþlarýmýzýn uyruðunda bulunduklarý yabancý ülke pasaportlarýný kullanarak yurt dýþýna çýkmalarýnda harç mükellefiyeti bulunmadýðýndan yurt dýþýna çýkýþ harcý ödemelerinin söz konusu olmadýðý ifade edilmiþtir.

http://havalimani.antalya.pol.tr/ind...tent&task=view

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Arkadaþlar ben þimdi wat danýþmanlýk þirketimdeki danýþmanýmý aradým ve artýk wat çýlar ödemek zorundaymýþ bu parayý yani ödüyoruz bu harç parasýný vatana millete hayýrlý olsun :d

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý aalpinistt Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tesekkurler arkadaslar..

Zaten Türkiyedeki gerekli yurt dýþý çýkýþ harcýný yatýrdým ben 15 tl 2 gün önce...Onu herksin yatýrmasý gerekiyor..Bazý ozel þartlar var yatýrmayanlar için oda devlet memurlarý vb...Neyse.

Fakat herhangi bir pul falan vermediler,, sadece bir dekont verdiler.
    arkadaþým bende bugün gidip yatýracaðýmda hangi bankadan yatýrcaðýz?
    ve ne dememiz gerekio memura? ayrýca dekontta açýklama kýsmýnda yazýyor mu yurtdýþý çýkýþý harcýdýr diye???

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ziraat bankasýna gidebilirsin...

yurt dýþý çýkýþ harcý yatýrýcam dersen yeterli ayrýca PASAPORT NUMARANI ve TC kimlik numranýda yanýna almalýsn...

dekont üzerinde yurt dýþý çýkýþ harcý diye yazýyor...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

iyide pul veriyolar mý ziraat bankasýndan ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

iyide pul veriyolar mý ziraat bankasýndan ?
    yok hayýr,, artýk pul vermiyorlarmýþ...yeni uygulamada dekontu gostermen yeterli....

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

e ok o zaman sýkýntý yok ama havalimanýnda da yapabiliyoruz ama deðil mi bu iþlemi ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Havaalanýnda 15 TL verip pulu alýn. Adamlar promosyon yapmýþ, bedavaya yalayýp yapýþtýrýyor. Bankada falan sýra beklemeye gerek yok.
    Gece gündüz adam var orda. Yani hangi saatte gittiðinizi önemi yok

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Havaalanýnda 15 TL verip pulu alýn. Adamlar promosyon yapmýþ, bedavaya yalayýp yapýþtýrýyor. Bankada falan sýra beklemeye gerek yok.
    bu guzel haber için teþekkurler faruk

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

e ok o zaman sýkýntý yok ama havalimanýnda da yapabiliyoruz ama deðil mi bu iþlemi ?
    Evet yapabilirsin.Dýþ hatlarda goreceksýn zaten giriþ kapýlarýna bitiþik tam ortada bir yer
    Somethings never changes..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu guzel haber için teþekkurler faruk
    Bankada sýra falan beklemiyorsunuz arkadaþlar, ...tabi siz bilirsiniz...

ayrýca pul falanda yok...bilginiz olsun sadece...

yuzlerce ziraat bankasýndan herhangi birine gittiðiniz taktirdede yatýrabiliyorsunuz..Ben ziraat bankasý merkez þubesine gittiðim halde, 1 dk bekledim. Çok beklemiþim deðil mi?

kolay gelsin hadi...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý adros Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Evet yapabilirsin.Dýþ hatlarda goreceksýn zaten giriþ kapýlarýna bitiþik tam ortada bir yer
    Uçaða bineceðimiz gün yapabilir miyiz. Sýkýntý oluþturur mu.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

hayir arkadasim pasaport kontrolune girmeden hemen once bile alabilirsin.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

ama niye o kadar bekliosunki, burasý türkiye kardeþim, gitmeden uðra bankya , yatýr paþa paþa, ne güzel iþte...
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    17

teþekkürler bütün bilgiler için...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bunu yatýrýrkn havale parasý gbi biþey almýyo dimi banka

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý maviyeþil Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bunu yatýrýrkn havale parasý gbi biþey almýyo dimi banka
    hayýr almýyor...

sadece 15 tl...bukadar...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý faruk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben de havaalanýnda yatýrcam promosyondan yararlanmak istiyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)