Amerikadan dönerken ayrýca Yurt dýþý çýkýþ harcý vb. gibi Türkiyedeki gibi bir uygulama var mý, varsa nekadarlýk bir ücreti var?
Bilen arkadasýmýz var mý?
Amerikadan dönerken ayrýca Yurt dýþý çýkýþ harcý vb. gibi Türkiyedeki gibi bir uygulama var mý, varsa nekadarlýk bir ücreti var?
Bilen arkadasýmýz var mý?
öyle bir uygulama yok
rahat ol.
Yalnýzca gidiþte de dönuste de dikkat et havalimanýndan pek alýþveriþ etmemeye bak freeshop hariç çok pahalý. JFK da bir paket marlboro'ya 11.20 dolar verdim gecen seneevlat acýsý gibi koydu
![]()
2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
gecen sene ben acentamdan aldým çýkýþ pulunu. gerekiyor sanýrým cunku bana tr deki pasaportuma çýkýþýmý onaylayan polis memuru sordu çýkýþ pulu aldýn mý diye.
ve sonra yapýþtýrdý onu pasaporta.
Eðer almamýz gerekmiyorsa da koþullarý nedir nasýl olur bilmiyorum ama ben 15 tl için stres yapmaya degmez diye dusunup alýrým bu senede pulumu![]()
öyle bir uygulama yok abd den dönerken ödenen vs.. fakat çýkarken yurtdýþý çýkýþ harcýnýzý yatýrýn arkadaþlar, geçen senede forumda birçok kez yazdýk bunu.Wat bilgi arþivi derlemesi baþlýðý altýnda, wat önemli bilgi arþivi bölümünde bu bilgileri net bir þekilde bulabilirsiniz.
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
Evet arkadaslar yurtdisi cikis harcini herkes odemek zorunda. Havaalaninda sikinti cekmemeniz acisindan ucusunuzdan once Ziraat Bankasi'ndan rahatlikla alabilirsiniz.
bazý acentalarda sattýgý gibi havalimanýna gittiðinizdede temin edebilirsiniz bu arada..
ben o konuyu okumuþtum fakat kimisi resmi yazýlý belgenin resmini koymuþtu yok 99 yýlýnýn belgesiymiþ yok geçerli deðilmiþ dediler tam açýklýða kavuþmadý. neyse belki sonlara doðru baþka biþeyler yazmýþtýr arkadaþlar, bir daha gözden geçiririm daha sonra.benim þirketimde yatýrma diyor ama yatýrýrým heralde .15 lira için sýkýntý yaþamak istemiyorum
tam ulkeden çýkýþýný yapýcaksýn polis dedi ki yurt dýþý çýkýþ pulunu ver. elinde olmayýnca hadi geri dön bi daha al geri gel. zaten insanýn uzerinde bi stres var birde onla mý ugrasýcaksýn. en mantýklýsý kardeþ al tabii kide.. 1200 dolar þirkete veriyoruz da 15 tl pula mý veremiycez![]()
arkadaþlar haklýsýnýz bi konuda 15 TL sinde deðil kimse ben size hak veriyorum ama lütfen KOYUN olmayalým ! eðer kanunda yurtdýþýna çýkacak olanlar çalýþma için gidiyorlar ise harç yatýrmaktan muaflar yazýyor ise neden koyun gibi yatýralým parayý???
ben bi sayfada buldum bu yazýyý arkadaþlar; harçsýz öðrenci pasaportumuzu nasýl aldýysak bence hepimizi haklarýmýzý sonuna kadar kullanalým ve yurtdýþý çýkýþ harcý 15 TL veya 5 TL demiyelim ve harçtan muafsak ki yazanlara göre öðrenci olduðumuz için muafýz yatýrmayalým harç parasýný....
![]()
tesekkurler arkadaslar..
Zaten Türkiyedeki gerekli yurt dýþý çýkýþ harcýný yatýrdým ben 15 tl 2 gün önce...Onu herksin yatýrmasý gerekiyor..Bazý ozel þartlar var yatýrmayanlar için oda devlet memurlarý vb...Neyse.
Fakat herhangi bir pul falan vermediler,, sadece bir dekont verdiler.
[QUOTE=scuba87;66943]arkadaþlar haklýsýnýz bi konuda 15 TL sinde deðil kimse ben size hak veriyorum ama lütfen KOYUN olmayalým ! eðer kanunda yurtdýþýna çýkacak olanlar çalýþma için gidiyorlar ise harç yatýrmaktan muaflar yazýyor ise neden koyun gibi yatýralým parayý???
ben bi sayfada buldum bu yazýyý arkadaþlar; harçsýz öðrenci pasaportumuzu nasýl aldýysak bence hepimizi haklarýmýzý sonuna kadar kullanalým ve yurtdýþý çýkýþ harcý 15 TL veya 5 TL demiyelim ve harçtan muafsak ki yazanlara göre öðrenci olduðumuz için muafýz yatýrmayalým harç parasýný....
Bu kanun deðiþmiþtir arkadaþlar.....2004 yýlýnýn kanunu yazmýþ olduðunuz....
Yeni kanun aþaðýda...
Maliye Bakanlýðý Gelir Ýdaresi Baþkanlýðýnýn 060113 sayýlý yazýsýnda;
23.03.2007 tarih ve 26471 sayýlý Resmi Gazete'de yayýmlanan 5597 sayýlý "Yurt Dýþýna Çýkýþ Harcý Hakkýnda Kanun ile Çeþitli Kanunlarda Deðiþiklik Yapýlmasý Hakkýnda Kanun'un" 1.maddesinin birinci fýkrasýnda "Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurt dýþýna çýkýþ yapanlardan çýkýþ baþýna 15 YTL.harç alýnýr" hükmüne yer verilmiþ, izleyen fýkralar da ise yurt dýþýna çýkýþ harcý konusunda yeni düzenlemeler yapýlmýþ ve muafiyetler;
Çýkýþ tarihi itibarýyla yurt dýþýnda oturma izni bulunanlar,
7 yaþýný doldurmamýþ olanlar,
Yurt dýþýna ticari amaçla sefer yapan kara,deniz,hava ve demiryolu toplu taþýma ve yük taþýma araçlarýnýn mürettebatý,
Olarak belirlenmiþtir.
Yurt dýþýnda oturma izni bulunanlara iliþkin muafiyetin uygulanmasýnda, yurt dýþýnda oturma izni bulunanlarýn mevcut Türk Pasaportlarýnda "Ýþçidir", "Ýþçi Ailesidir","Ýþçi Çocuðudur" þeklinde kaþelerin yurt dýþýnda oturma izni bulunduðunun tevsiki sayýlmasýna, bu türden bir kaþe bulunmayanlar için ise geçiþ süreci öngörülerek 01.01.2008 tarihinden itibaren pasaportlarýna "Süresiz/........tarihleri arasýnda yurt dýþýnda oturma ve/veya çalýþma izni bulunmaktadýr." Þeklinde ilgili konsolosluklarca basýlan kaþe bulunmasý halinde baþkaca kanýtlayýcý bir belge aranmadan muafiyet uygulamasýna ve böylece tevsik konusunda uygulamada yaþanan sýkýntýlarýn bu standart uygulama ile sonlandýrýlacaðý yönünde Dýþiþleri Bakanlýðý ile görüþ birlðine varýldýðý ve uygulamanýn Dýþiþleri Bakanlýðý aracýlýðýyla dýþ temsilciliklere duyurulduðu bildirimiþtir.
Ayrýca mevcut pasaportlarýnda "Ýþçidir","Ýþçi Ailesidir","Ýþçi Çocuðudur" kaþesi bulunanlarýn, oturma ve/veya çalýþma izinleri devam ettiði müddetçe söz konusu kaþeler geçerli olacaðýndan bu kaþelerin yenilenmelerine gerek bulunmadýðý, mevcut pasaportlarýnda söz konusu kaþe bulunmayanlarýn ise, muafiyetin tevsiki amacýyla öteden beri sunulan oturma ve çalýþma izin belgelerinin 01.01.2008 tarihine kadar kabul edilmesi gerekmektedir.
Yurt dýþýna çýkýþ harcýna iliþkin herhangi bir muafiyetin söz konusu olmadýðý, resmi görevle yurt dýþýnda görevlendirilen kamu görevlilerinin harç muafiyetinden yararlanmalarý mümkün olmamakta, bu þekilde resmi görevlendirilmelere iliþkin ödenecek olan yurt dýþýna çýkýþ harcýnýn, ilgili kurumlarýnca Bütçe Kanununa ekli (E) Cetvelinin 18'nci maddesine göre ilgili idare bütçesinden karþýlanmasýnýn mümkün olduðu,
Öte yandan, çifte pasaportlu vatandaþlarýmýzýn uyruðunda bulunduklarý yabancý ülke pasaportlarýný kullanarak yurt dýþýna çýkmalarýnda harç mükellefiyeti bulunmadýðýndan yurt dýþýna çýkýþ harcý ödemelerinin söz konusu olmadýðý ifade edilmiþtir.
http://havalimani.antalya.pol.tr/ind...tent&task=view
Arkadaþlar ben þimdi wat danýþmanlýk þirketimdeki danýþmanýmý aradým ve artýk wat çýlar ödemek zorundaymýþ bu parayý yani ödüyoruz bu harç parasýný vatana millete hayýrlý olsun :d
ziraat bankasýna gidebilirsin...
yurt dýþý çýkýþ harcý yatýrýcam dersen yeterli ayrýca PASAPORT NUMARANI ve TC kimlik numranýda yanýna almalýsn...
dekont üzerinde yurt dýþý çýkýþ harcý diye yazýyor...
iyide pul veriyolar mý ziraat bankasýndan ?
e ok o zaman sýkýntý yok ama havalimanýnda da yapabiliyoruz ama deðil mi bu iþlemi ?
Havaalanýnda 15 TL verip pulu alýn. Adamlar promosyon yapmýþ, bedavaya yalayýp yapýþtýrýyor. Bankada falan sýra beklemeye gerek yok.
Gece gündüz adam var orda. Yani hangi saatte gittiðinizi önemi yok![]()
Bankada sýra falan beklemiyorsunuz arkadaþlar, ...tabi siz bilirsiniz...
ayrýca pul falanda yok...bilginiz olsun sadece...
yuzlerce ziraat bankasýndan herhangi birine gittiðiniz taktirdede yatýrabiliyorsunuz..Ben ziraat bankasý merkez þubesine gittiðim halde, 1 dk bekledim. Çok beklemiþim deðil mi?
kolay gelsin hadi...
hayir arkadasim pasaport kontrolune girmeden hemen once bile alabilirsin.![]()
ama niye o kadar bekliosunki, burasý türkiye kardeþim, gitmeden uðra bankya , yatýr paþa paþa, ne güzel iþte...
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
teþekkürler bütün bilgiler için...
bunu yatýrýrkn havale parasý gbi biþey almýyo dimi banka
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks