Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Daha iyi i? bulunca as?l i?i b?rakmak

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Daha iyi i? bulunca as?l i?i b?rakmak

Ben i?ten 9 dolar alaca??m saatine.E?er oldu ya çok daha iyi kazanabilece?im bir i? buldum.?imdi daha fazla almak varken saatine 9 dolar almak saçma geliyor.Acaba ilk i?imi b?raksam gönderilir miyim Türkiyeyei? veren sponsoru arar ?ikayet fln eder miki?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

kesinlikle hay?r ! seçti?in i?te bütün program boyunca çal??mak zorundas?n.ayr?l?rsan Tr e postalan?rs?n.Sadece haftada min. oranda çal???p,ba?ka i?lere yo?unla?abilirsin,ama nerden baksan günde 8 saat çal??man laz?m kendi i?inde.9 dolar çok iyi bir rakam,ben 7.3 e çal???cam.
    sucks !

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

i?verenle ve sponsorunla anla??rsan yapabilirsin
    daha önce böyle yapan çok ki?i var
    ama daha iyi ?artlar? bulabilir misin bilemem
    bir de ayr?lmak ve anla?mak için iyi bir bahane bulman laz?m
    ?rkç?l?k,ayr?mc?l?k konular? gibi
    Konu hellguard tarafından (21-05-2009 Saat 08:34 PM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

9 dolar iyiymi? asl?nda. daha çok veren i? bulursan bize de haber ver

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

isvereninle anlasirsan problem olmaz. sponsoruna da yeni isyerinle ilgili bilgileri verirsin olur biter...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

9 dolara ben raz?y?m

7.5 alcam ben, adam 9 u bulmu? be?enmiyo

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Herkesin iyi niyetle mesaj yazd???n? biliyorum ama konsolosluk görevlisi gibi mesaj yazmay?n lütfen. Tecrübeniz varsa anlar?m ama kulaktan dolma bilgilerle yanl?? yönlendirme yapmay?n.

2 sene önce saati 9 dolardan bir i?te çal???yordum. ?lk ay çok iyiydi i?ler ancak öyle zamanlar oldu ki haftada 20 saate kadar dü?tük. Bu nedenle i? aramaya ba?lad?m, buldum ve eski i?yerimden ç?kt?m. Bunu ne patronumla konu?tum ne de sponsorumla.

Geçen sene ise gitmem gereken i?e hiç gitmedim. Sevis'e kay?t olurken DS'te yazan, ?irketimin bana bulmu? oldu?u firman?n bilgilerini girdim fakat o i?e de gitmedim. Yine kimseye haber vermedim.

Geçen sene ba?ka bir eyalete giden arkada??m sevis kayd?n? bile yapt?rmad?.

Yani i?i b?rakt?n?z diye baz? arkada?lar?n uydurdu?u fanteziler gerçekle?mez. Özellikle Amerika'ya hiç gitmemi? veya gidip de ordan? düzeni tam anlayamam?? ki?iler bahsetti?im ?eyler anlamakta güçlük çekebilir. O yüzden diyorum ki i?verenden ve sponsor ?irketinizden bu kadar korkmay?n.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

faruk geçen yaz gidenlerden foruma bu konuyla ilgili yazanlar olmu?
    i? de?i?tirirsen ya da i?ine gitmezsen vizeni iptal ederiz diye sponsoru tehdit etmi?
    senin a?z?ndan ise bal daml?yor resmen ama belki de dedi?in gibi gidip görmedi?imizden biraz t?rsakl?k var içimizde o ayr? mesele
    e?er dedi?in gibi bir düzen varsa amerikada kral ben olurum
    ama can al?c? soru
    böyle rahatça diyorsun ama bu sözlere güvenip i? yapacak birinin ba??na gelecek tahlisizliklerde sorumluluk almayacaks?n bunu herkes biliyor ama vicdan azab? çekmeyecek misin
    geceleri rüyana girmeyecek mi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Sponsor ?irketiniz ve çal??ma ko?ullar?na göre farkl?l?k gösterebilir. CIEE'de çok s?k? bir sistem var. Ç?kt???n?z i?yerini sahibi e?er sizin orada olmad???n?z? CIEE'ye bildirirse, can?n?z s?k?labilir.

*CIEE sadece bir örnektir..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sponsor ?irketiniz ve çal??ma ko?ullar?na göre farkl?l?k gösterebilir. CIEE'de çok s?k? bir sistem var. Ç?kt???n?z i?yerini sahibi e?er sizin orada olmad???n?z? CIEE'ye bildirirse, can?n?z s?k?labilir.

*CIEE sadece bir örnektir..

yurtd??? sponsorumdan gelen bir mail de diyorki...i?inizden bizden habersiz c?karsan?z vizeniz iptal edilebilir diyor...

sadece diyor...iptal ederim demiyor...ne la bu sevmedim çal??mad?m ne yani mecbursun demek ne demek..
    Wat

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Benim bildi?im kadar?yla da i?vereni 2 hafta önceden haberdar etti?iniz sürece i?inizi de?i?tirebilirsiniz..Ayr?ca burda sponsoru da bilgilendirmeniz laz?m..

Mant?kl? olan da bu..Kimse istemedi?i bir i?te zorla çal??t?r?lamaz..?? burdan güzel görünmü? ama oraya gidince be?enilmemi? veya zor gelmi? de olabilir..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Faru?un söyledikleride kendi aç?s?ndan do?rudur fakat bizim çal??t???m?z yerdede daha farkl? ?eyler ya?and?.Mesela i?e gitmeyen aksatan sorun ç?karan birçok ki?i i?ten at?ld?,i?ten at?lmakla kalmad?lar ba?ka yerde i? bulur çal???r?z at?ld?ysak ne olmu? gibi dü?ünen arkada?larada 10 gün sonra sponsoru taraf?ndan uyar? gönderildi derhal abd den ç?k?n vizeniz iptal edilecektir ve uzun süre abd ye giri? yapamayacaks?n?z vs gibi,yani e?er çal??t???n?z yer sözle?mede size vaad etti?i her durumu sunuyor önünüze koyuyorsa ve siz bunu suistimal ediyorsan?z veya ??mar?kl?k yap?yorsan?z ,i? ahlak?na uygun gerçekten i?çi i?veren ve i? ahlak? olan ad? san? az çok duyulmu? iyi biyerde çal???yorsan?z sizdende ayn? profesyonelli?i bekleyeceklerdir bunu unutmay?n.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

fiorex'in degindigi konuyu biraz acma ihtiyaci hissettim ;
    aynen dedigi gibi sponsor sirkete gore degisebilmekte olup, siz burdan usaya giderken eoaf (employee agreement form) doldurarak oradaki hangi ise gideceginizi sponsor sirkete beyan etmis olursunuz.sponsor sirket bunu dogrulamak icin o isyerini arar,sizin orda olmadiginizi ogrenirse programinizi iptal edebilir yada baska bir eoaf isteyebilir.
    diyelim kafaniza gore isten ayrildiniz,isveren size takti.isveren programinizi iptal edip sizi evinize gonderebilir.dolayisiyla diger arkadasin dedigi gibi kulaktan dolma bilgilerle konusmayip gercekci olmak lazim.
    ayrica diger arkadas 9 dolarlik ise burun kiviriyo gibi.gidince 6-7 dolarlik islerde calisabilir hazirlikli olsun derim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Birisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildi?im kadar?yla da i?vereni 2 hafta önceden haberdar etti?iniz sürece i?inizi de?i?tirebilirsiniz..Ayr?ca burda sponsoru da bilgilendirmeniz laz?m..

Mant?kl? olan da bu..Kimse istemedi?i bir i?te zorla çal??t?r?lamaz..?? burdan güzel görünmü? ama oraya gidince be?enilmemi? veya zor gelmi? de olabilir..
    Arkada?lar o zaman güzelce ara?t?r?n öyle gidin nas?l bir anlay??t?r bu.o da sizin ne oldu?unuzu bilmiyor böyle i?ten ç?kaca??n?z? onu sezon ortas? eleman bulmak durumunda b?rakaca??n?z bilmiyor mant???yla dü?ünürseniz ma?dur durumda kalan i?veren ç?k?p sponsorunuzu aray?p durumu anlat?rsa olan size ve vizenize olur.siz orda çal??maya gidiyorsunuz adam size konaklama sa?licam ?u kadardan dediyse yemek sa?licam ?u kadardan dediyse haftada bu kadar saat çal??t?r?cam diyip günündede paran? veriyorsa i?yerinde gayet düzgün davran?yorsa yani ?rkç?l?k ayr?mc?l?k gibi ?eyler yap?lm?yorsa.ben s?k?ld?m burdan gidiyorum ba?ka yerde çal???cam sen 8 veriyosun oras? 9 veriyo gibi ?eylere giri?memenizi öneririm.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

CCI'?n Online Orientation'?n dan al?nt?d?r..

What if I want to quit my job?

No student under CCI sponsorship is permitted to leave their employment without the prior permission of CCI. This is why it is so important to read and totally understand your job offer, prior to acceptance. Permission to leave your job will be granted by CCI on a case-by-case basis. The decision will factor in:

If you discussed with CCI your reasons for leaving your job PRIOR to leaving your job.
    If you gave your employer at least 2 weeks notice before your last day.
    If you have a new job waiting for you and have a new job offer and budget sheet ready to send to CCI.
    What your reason for leaving your job is.
    If you have an outstanding debt with your employer or housing authority.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar o zaman güzelce ara?t?r?n öyle gidin nas?l bir anlay??t?r bu.o da sizin ne oldu?unuzu bilmiyor böyle i?ten ç?kaca??n?z? onu sezon ortas? eleman bulmak durumunda b?rakaca??n?z bilmiyor mant???yla dü?ünürseniz ma?dur durumda kalan i?veren ç?k?p sponsorunuzu aray?p durumu anlat?rsa olan size ve vizenize olur.siz orda çal??maya gidiyorsunuz adam size konaklama sa?licam ?u kadardan dediyse yemek sa?licam ?u kadardan dediyse haftada bu kadar saat çal??t?r?cam diyip günündede paran? veriyorsa i?yerinde gayet düzgün davran?yorsa yani ?rkç?l?k ayr?mc?l?k gibi ?eyler yap?lm?yorsa.ben s?k?ld?m burdan gidiyorum ba?ka yerde çal???cam sen 8 veriyosun oras? 9 veriyo gibi ?eylere giri?memenizi öneririm.
    Ben de senle ayn? görü?teyim kerempi..Sadece duyduklar?m? iletiyorum o kadar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

CCI'?n Online Orientation'?n dan al?nt?d?r..
    o cci geçen sene en az 5 ö?rencinin vizesini iptal etti s?rf benim çal??t???m yerde onuda belirteyim.Ö?rencileri dinlemedi bile.Çal??t???m?z yerin sponsora bizden ayr?ld? ve kötü ayr?ld? bizi ma?dur etti demesi yeterli oldu.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Ben de senle ayn? görü?teyim kerempi..Sadece duyduklar?m? iletiyorum o kadar
    sana de?il sözüm zaten birisi ama kim böyle dü?ünüyorsa bidaha dü?ünsün diye net yazd?m sadece

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

benim bir arkada??m geçen sene gitti?i i?i be?enmedi ve i?i b?rak?p newyorka gitti, çal??ma izni iptal edildi bu arada. ama konsoloslu?pa gidip sormu?lar biz bu durumday?z dönelimmi diye, vizenizde sorun yok deyip göndermi?ler. sonra yeni bir i?te kaçak çal??t? dönene kadar.

yani vize iptal olmad?kça kaçak çal??abilirsiniz. maa?tan vergide kesmiyorlar öyle çal???nca karl? olabiliyor. tabi en do?rusu kurallara uymak ama böyle ç?k?? yollar?da bulunabiliyor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

?lk sene Intrax ile, geçen sene CIEE ile gittim. Ben size "i?i b?rak?n, i?vereni sallamay?n" demedim. Tabiki hiçbir sorumluluk almam bu konuda. Ben sadece kendi tecrübelerimi aktard?m.
    Di?er mesajda da ba??na böyle bir ?ey gelmi? gibi anlatanlara gönderme yapt?m. Kesinlikle ama kesinlikle vizeniz iptal olur diyorlar. Ben de diyorum ki bak?n hiçbir ?ey olmad?.

Ayr?ca çal??ma izniniz iptal edilse bile Türkiye'ye postalanmak nerden ç?kt?. Polis gelip sizi evinizden falan almaz veya WANTED ilanlar? asmaz sa?a sola. Amerika'da 20 milyon kay?tl? kaçak var. 3 ayl???na Work&Travel ile gelmi? ö?rencinin mi pe?ine dü?ecekler?
    Konu faruk tarafından (22-05-2009 Saat 12:32 PM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

?aka bir yana faruk dedi?in gibi bir düzen var ise benim için hayat?m?n en önemli haberlerinden birini vermi? bulunmaktas?n
    e?er oraya gidip de amac?m? gerçekle?tirirsem dile benden ne dilersen

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Sonra mail atma bana ordan i?siz kald?m diye.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya? tahtaya basmam merak etme

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin iyi niyetle mesaj yazd???n? biliyorum ama konsolosluk görevlisi gibi mesaj yazmay?n lütfen. Tecrübeniz varsa anlar?m ama kulaktan dolma bilgilerle yanl?? yönlendirme yapmay?n.

2 sene önce saati 9 dolardan bir i?te çal???yordum. ?lk ay çok iyiydi i?ler ancak öyle zamanlar oldu ki haftada 20 saate kadar dü?tük. Bu nedenle i? aramaya ba?lad?m, buldum ve eski i?yerimden ç?kt?m. Bunu ne patronumla konu?tum ne de sponsorumla.

Geçen sene ise gitmem gereken i?e hiç gitmedim. Sevis'e kay?t olurken DS'te yazan, ?irketimin bana bulmu? oldu?u firman?n bilgilerini girdim fakat o i?e de gitmedim. Yine kimseye haber vermedim.

Geçen sene ba?ka bir eyalete giden arkada??m sevis kayd?n? bile yapt?rmad?.

Yani i?i b?rakt?n?z diye baz? arkada?lar?n uydurdu?u fanteziler gerçekle?mez. Özellikle Amerika'ya hiç gitmemi? veya gidip de ordan? düzeni tam anlayamam?? ki?iler bahsetti?im ?eyler anlamakta güçlük çekebilir. O yüzden diyorum ki i?verenden ve sponsor ?irketinizden bu kadar korkmay?n.
    Ben i? fuar?nda bize i? veren adam?n yalanc?s?y?m.Ve oryantasyondaki han?m?n.Benim suçum de?il Aç?kças? usaya gidip sevis'e kaydolmay?p ne olaca??n? deneyim etmekte istemem.
    sucks !

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sözle?me 3 ayl?k ama ben 2.5 ayda ayr?laca??m galiba.patrona söylerim 2 hafta önceden ama patronu ikna ettikten sonra sponsoru da aramaya gerek yok herhal dimi.yani onlar çal???yo zanneder sonuçta patron aramazsa

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar.Ben 1 temmuz da i?e ba?layaca??m.Henüz i?imi bulamad?m.Online olarak bu ak?amdan itibaren ABD ki sponsor ile görü?ece?im.
    Sürem azald?.??i? bulmam,onaylanmas?,DS formunu beklemem,pasaportuma vizenin vurulmas?,uçak bileti ayarlamas? vs.Bunlar 1 ay içersinde olur mu.Burdaki sponsorum olur diyor.Karar veremiyorum.Gitmesem mi acaba.Full paket gidiyorum.?u ana kadar 750 dolar ödedim.??im belli olunca 1300 dolara tamamlayaca??m.Bunlar hep finallerimin 25 Haziranda bitmesinden kaynaklan?yor.okulum geç kapand??? için maalesef bunlar oldu.Fikirleri olan arkada?lar,bekliyorum.Yard?mc? olurmusunuz.Tamam m?,devam m??.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

peki arkada?lar i?veren sözle?mede yazan 35-40 saatten daha az i? verirse haftal?k o zaman ne yapacag?z?
    te?ekkurler...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar ben gecen sene bunu yasam?s b?r? olarak aktar?y?m.ben gtmek ?sted?m ?sveren?m ?z?n vermed?.sponsor f?rmada(?ntrax)?sveren?n ?z?n verm?yor d?e onlarda ?z?n vermed? neyse ben dayanamad?m ve kacd?m=))?sveren sponsor f?rmay? arad? bana ma?l geld?.15 gun ?c?nde ulkey? terk etmem gerekt?g?ne da?r..yoksa sav?s?m v?zem ve sagl?k s?gortam ?ptal olcag? yaz?yordu.tab? ben t?rst?g?m ?c?n dondum tr ye.

ama durum bole deg?lm?s farugunda ded?g? g?b? adamlar s?z? tak?p etm?yo. en cok calsma ?zn?n??z ?ptal oluyo(ssn)bunun d?s?nda v?ze felan ?ptal olmuyo b?lg?n?ze
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben gittikten 10 gun içerisinde i?i b?rakmay? dü?ünüorum arkda?aLar?m caLifornidaLar onLar?n yan?nda çaL??may? dü?ünüorum.ciee ve i?verene durumu anLat?cam probLem oLur mu?daha önce ciee iLe giden arkda??m hbrsiz i?i b?rakt???n? ciee den maiL geLdi?ini vizenin iptaL oLabiLece?ine dair ama hiç bir ?ey oLmad???n? söyLedi.sizinde biLdi?iniz varsa payLa??rsan?z sevinrim özeLikLe daha önce gitmi? arkada?Lar.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

vizeniz iptal olursa evet sizi aramazlar kacakda calisabiliriniz ama bir daha vizede alamazsiniz amerikaya...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)